Εκτυπώστε τη σελίδα
27-03-2020 01:23

Γαλλία: Διακοπή πρωταθλημάτων με εξαιρέσεις, φινάλε για Ζουπάνη, Λιάγκη, Σπανού

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες η Γαλλική ομοσπονδία βόλεϊ με την οποία γνωστοποίησε την οριστική διακοπή των ερασιτεχνικών διοργανώσεων και πρωταθλημάτων της, πλην των επαγγελματικών κατηγοριών ανδρών και γυναικών που είναι διοργανώτρια η Ligue Nationale de Volley, όπως και των αντίστοιχων final-4 κυπέλλου.

Ακόμη στο κείμενο της αναφέρει, ότι δεν θα ανακηρυχθεί καμιά ομάδα πρωταθλήτρια η κυπελλούχος, οι άνοδοι των ομάδων από κατηγορία σε κατηγορία θα γίνουν κανονικά, δεν θα υπάρξουν υποβιβασμοί και του χρόνου θα γίνει υποχρεωτικά αναδιάρθρωση κατηγοριών.

Με τις εξελίξεις αυτές, πρόωρο τέλος πήρε και η παρουσία των ελλήνων παικτών και παικτριών, που αγωνίστηκαν φέτος στα πρωταθλήματα της Α2, όπως ο διεθνής διαγώνιος Νίκος Ζουπάνης (φωτό) που πήγε πολύ καλά με την Σεντ Ναζέρ, η Αθανασία Λιάγκη που είχε εξαιρετική σεζόν με την La Ferois και η Άννα Σπανού που αγωνίστηκε για ένα μήνα στην Quimper 29, προερχόμενη από την Σλοβενία, με την προοπτική να την βοηθήσει στα πλέι οφ ανόδου αλλα δεν πρόλαβε.

Η ανακοινωση της Γαλλικής ομοσπονδίας     

«Καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μια τρομερή κρίση με θέμα την υγεία και η γαλλική κυβέρνηση έχει εφαρμόσει αυστηρά μέτρα για την εξάλειψη της πανδημίας COVID-19, η γαλλική ομοσπονδία βόλεϊ πήρε τη δύσκολη απόφαση να σταματήσει η αγωνιστική περίοδος 2019, 2020 μέχρι τώρα.

Στη τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης, η Εκτελεστική Επιτροπή του FFVolley αποφάσισε να σταματήσει όλους τους ερασιτεχνικούς αγώνες και πρωταθλήματα που διοργανώνει.  Στην ανακοίνωση της αναφέρεται στα αναπτυξιακά πωταθλήματα αγοριών και κοριτσιών, τα περιφερειακά πρωταθλήματα και κύπελλα και τις κατηγορίες Εlite, National league 2, National league 3.  

Επίσης αναφέρει: «Έτσι, κανένας τίτλος πρωταθλητή της Γαλλίας ή κυπελλούχος Coupe de France, σε όλα τα επίπεδα θα απονεμηθεί για τη σεζόν 2019-2020. Η Εκτελεστική Επιτροπή επιβεβαιώνει ότι ο αριθμός των ανόδων στην επόμενη κατηγορία διατηρείται σύμφωνα και ότι δεν θα εφαρμοστεί κανέναςυποβιβασμός. 

Η Κεντρική Αθλητική Επιτροπή είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή  αυτών των αποφάσεων, περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 30 Μαρτίου. Αυτή η σπουδαία απόφαση της Γαλλικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ θέλει την υποστήριξη όλων των συνεργαζόμενων συλλόγων αφου θα απαιτήσει και αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων.

 Ο πρόεδρος μας, ERIC TANGUY, διασφαλίζει ότι "αν ένας σύλλογος δεν επιθυμεί να προσυπογράψει τους εξαιρετικούς όρους αυτής της περιόδου, δεν θα εφαρμοστεί καμία χρηματική ή αθλητική ποινή". 

Σημειώστε ότι τα επαγγελματικά πρωταθλήματα δεν επηρεάζονται από αυτή την απόφαση που είναι ευθύνη της Εθνικής Βόλεϊ League.Η συγκεκριμένη περίπτωση των final-4 του επαγγελματικού Γαλλικού Κυπέλλου (ανδρών και γυναικών) θα αποφασιστεί αργότερα.»

Σχετικά άρθρα