1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-05-2013 12:25

«Υπάρχουν μέρες που ξυπνάω και όλο μου το κορμί πονάει»

«Υπάρχουν μέρες που ξυπνάω και όλο μου το κορμί πονάει» @tumblr/mikal
Η προπόνηση υπό τις οδηγίες του Αντρέα Αναστάζι δεν είναι ποτέ εύκολη και οι παίκτες της Εθνικής Πολωνίας κάθε άλλο παρά ελαφριά μπορούν να εκλάβουν την προετοιμασία ενόψει ενός δύσκολου καλοκαιριού λόγω των υποχρεώσεών τους με το εθνόσημο. Χαρακτηριστικά σε συνέντευξη που παραχώρησε σε πολωνική ιστοσελίδα ο Μικάλ Βινιάρσκι τονίζει: «Υπάρχουν μέρες που ξυπνάω το πρωϊ και όλο μου το κορμί πονάει».

 

-Είναι η ένατη σου χρονιά στην Εθνική ομάδα με μια μικρή απουσία το 2009. Τα πρόσωπα αλλάζουν, αλλά εσύ αποτελείς κομμάτι του παρόντος της. Είναι το ίδιο με παλιότερα;
«Η διάθεση είναι πάντα η ίδια και πάντα μαχητική. Μπορεί να δει κανείς πως δουλεύουμε σκληρά για να προετοιμαστούμε για το World League ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτέλεσματα».

-Κάποιοι παίκτες κάνουν το ντεμπούτο τους με το εθνόσημο.  Πόσο δύσκολο είναι για εκείνους να δέσουν με την υπόλοιπη ομάδα;
«Αυτές οι ημέρες ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον η ομάδα είναι πολύ ενωμένη. Φυσικά και υπάρχουν καινούργια πρόσωπα αλλά ο καθένας γίνεται αμέσως αποδεκτός. Βρίσκουμε κοινό έδαφος και δουλεύουμε μαζί για ένα σκοπό». 

-Η διαδικασία του World League άλλαξε εντελώς. Πρώτα απ` όλα δεν υπάρχουν μακρινά ταξίδια. Αυτό είναι καλό;
«Η καινούργια μορφή της διοργάνωσης είναι πολύ πιο βολική ειδικά για εμάς σε θέματα μετακίνησης. Είμαστε ικανοποιημένοι που θα δώσουμε έξι αγώνες στην Πολωνία και εκτός χώρας μόνο τέσσερις και αυτούς στην Ευρώπη. Όταν αγωνίζεσαι στην έδρα σου είναι εκπληκτικό και φυσικά μια μεγάλη εμπειρία. Είμαι ευχαριστημένος με το σύστημα, αλλά και αν θα έπρεπε να ταξιδέψουμε μακριά για μια αναμέτρηση θα το έκανα εύκολα». 

-Για πρώτη φορά θα αγωνιστείτε στο World League με στόχο να διατηρήσετε την πρώτη θέση. Έχει σημασία;
«Όχι βέβαια. Κάθε χρόνος είναι διαφορετικός. Φυσικά και θέλουμε να τους  κερδίσουμε όλους. Τα περασμένα χρόνια υπήρξε μια ομάδα που κέρδιζε την διοργάνωση κατά κόρον, αλλά υπάρχουν και άλλες πέντε με έξι που μάχονται για την πρωτιά. Και έτσι θα γίνει και φέτος».

-Από την μία πλευρά έχεις δίκιο, από την άλλη όμως το πολωνικό κοινό έχει πολλές απαιτήσεις. Οι φίλαθλοι περιμένουν νίκες. Δεν σας αγχώνει αυτό;
«Όλοι οι αγώνες που έχουν γίνει στην Πολωνία για την διοργάνωση έχουν δείξει πως, παρά την πίεση όλα πηγαίνουν κατ` ευχήν. Η πίεση δεν μας αγχώνει. Υπάρχουν καλές και κακές στιγμές αλλά μια γεμάτη σάλα είναι τεράστιο γεγονός.  Ακόμα και αν μια αναμέτρηση δεν οδεύει όπως θα θέλαμε η αντίδραση του κόσμου μας πεισμώνει και μας δίνει την δύναμη να κάνουμε την ανατροπή. Μας δίνει φτερά και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα».

-Πόσο καλά ξέρουμε τους αντιπάλους μας; Έχετε παίξει κόντρα σε Βραζιλία, ΗΠΑ, Βουλγαρία και Γαλλία. Μπορούν να υπάρξουν εκπλήξεις;
Όταν είσαι στο φιλέ απέναντι στην Βραζιλία περιμένεις πάντα το μπλοκ. Υπάρχουν σεζόν που οι βραζιλιάνοι έρχονται κουρασμένοι από τα ματς με τους συλλόγους τους όλη την χρονιά. Άλλες φορές οι αγώνες κρίνονται αλλού. Μερικοί αθλητές προλαβαίνουν να ξεκουραστούν και οι προπονητές δίνοντας τους χρόνο δοκιμάζουν άλλα σχήματα και έτσι αν και ξέρεις τους σταρς κάθε ομάδας δεν ξέρει τους αντικαταστάτες τους. Ξέρουμε ότι έχουμε δυνατούς αντιπάλους, τους οποίους θα αντιμετωπίσουμε για πρώτη φορά, γεγονός που θέλει προσοχή».

-Η έναρξη του World League είναι σε λιγότερο από δυο εβδομάδες. Πως αξιολογείτε την φόρμα σας;
«Μέχρι να αρχίσουμε τους επίσημους αγώνες, δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε. Τώρα εστιάζουμε στην σκληρή δουλειά. Ξέρουμε πως το πρωτο ματς στις 7 Ιουνίου στην Βαρσοβία κόντρα στην Βραζιλία θα είναι πολύ δύσκολο. Δεν έχει τόση σημασία αν είσαι σε φόρμα, αλλά να βγείς στο παρκέ και να θέλεις να νικήσεις». 

-Κάθε ένας από εσάς τονίζει πως η προπόνηση με τον Αναστάζι είναι ιδιαίτερα έντονη. Έχει τύχει να ξυπνήσει το πρωϊ και αντί να είσαι ξεκούραστος να πονάς παντού;
«Μερικές φορές συμβαίνει. Καθώς έχουμε δυο δυνατές προπονήσεις, γυμναστήριο το πρωϊ, ακολουθεί προπόνηση για τρεις ώρες και το πρωϊ ξυπνάς με πόνους. Αλλά έτσι ξέρεις ότι είσαι ζωντανός». 

A.M.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ