Εκτυπώστε τη σελίδα
06-02-2020 12:47

Κύπρος: Η Ανόρθωση του Χριστοφιδέλη μονομαχεί με τον Παφιακό του Στράντζαλη

Με τέσσερεις αγώνες, αλλά με δυο από αυτούς να συγκεντρώνουν το τεράστιο ενδιαφέρον συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 07 Φεβρουαρίου 2020 η πρώτη φάση του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών στην Κύπρο.

Η Ν. Papas Group Νέα Σαλαμίνα και η Αναγέννηση Δερύνειας του Γιάννη Μέλκα διεκδικούν επί ίσοις όροις την 4η θέση για τα πλέϊ –οφς.

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν στο προσφυγικό ντέρμπι και στην κοινή τους έδρα «Σπύρος Κυπριανού» την ΑΕ Καραβά. Οι «πράσινοι» δοκιμάζονται στην έδρα της πρωτοπόρου Ομόνοιας. Στα άλλα δυο παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής το ντέρμπι Ανόρθωση – Green Αir Παφιακός καθορίζει τη 2η θέση, αλλά και πιθανό προβάδισμα στη μια εκ των δυο ομάδων. Το ΑΠΟΕΛ ταξιδεύει στο Παραλίμνι για να αγωνιστεί στο νέο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Παραλιμνίου με την Υπεραγορά Κόκκινος E.N.Π. Όλοι οι αγώνες αρχίζουν στις 20:00.

«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ -  N. Papas Group ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Στην κοινή προσωρινή τους έδρα το Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού» οι δυο προσφυγικές ομάδες ολοκληρώνουν μαζί τις υποχρεώσεις τους στην πρώτη φάση. Η N. Papas Group Νέα Σαλαμίνα έχει το μεγάλο κίνητρο να κλειδώσει την 4η θέση για τα πλέϊ-οφς που κατέχει ήδη αυτή τη στιγμή. Η ομάδα του T. Gulibarti και θέλει άλλη μια επιτυχία έχοντας τον πρώτο λόγο. Η ΑΕ Καραβά είναι πολύ καλή ομάδα και θα επιδιώξει να κερδίσει με στόχο να μπει με καλή ψυχολογία στο Κύπελλο όπου οι δυο ομάδες θα συγκρουστούν ξανά.

«ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ –ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»: ΟΜΟΝΟΙΑ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ

Την τελευταία της ζαριά για είσοδο στην τετράδα παίζει την Παρασκευή η Αναγέννηση Δερύνειας. Στη δυσκολότερη αποστολή αντιμετωπίζει την Ομόνοια και στοχεύει τη νίκη ώστε να κλέψει την 4η θέση από τη N. Papas Group Νέα Σαλαμίνα. Η Ομόνοια που στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Green Air Παφιακό καθάρισε την 1η θέση θέλει να ολοκληρώσει στην έδρα της νικηφόρα για να πάρει ψυχολογία ενόψει Κυπέλλου και των διπλών ντέρμπι με την Ανόρθωση, αλλά και να ρεφάρει την ήττα του Α Γύρου στη Δερύνεια.

«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ

Σαφέστατα είναι το ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής. Οι δυο ομάδες διεκδικούν την 2η θέση, αλλά και το προβάδισμα έδρας εφόσον βρεθούν μαζί στα πλέϊ-οφς. Η Ανόρθωση του Κώστα Χριστοφιδέλη είναι ενισχυμένη με τον πρώην διεθνή κεντρικό Vladimir Knezevic θέλει να κερδίσει στην έδρα της και να ανέβει 2η. Παράλληλα με νίκη θα ισοφαρίσει και τις νίκες σε 1-1 ενόψει πλέϊ-οφς εάν οι δυο ομάδες βρεθούν στην τετράδα σε οποιαδήποτε φάση.

Ο Green Αir Παφιακός του Θανάση Στράντζαλη πάει στη Λεμεσό για να κερδίσει μετά την ήττα από την Ομόνοια στην 13η αγωνιστική. Οι Παφίτες του Θανάση Στράντζαλη θέλουν να διασφαλίσουν την 2η θέση, αλλά και να πετύχουν τη δεύτερη νίκη επί της Ανόρθωσης. Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα ο Vladimir Κnezevic που μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ήταν στο ρόστερ του Green Αir Παφιακού και μεταπήδησε στην Ανόρθωση για την τρίτη του θητεία.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Υπεραγορά Κόκκινος Ε.Ν.Π.- ΑΠΟΕΛ

Το ΑΠΟΕΛ του Γιάννη Λάιου που έμεινε εκτός τετράδας από την περασμένη εβδομάδα (οριστικά στην 6η θέση) στην πρώτη φάση, πολύ μακριά από τους στόχους του. Οι «γαλαζοκίτρινοι» πάνε όμως στο Παραλίμνι για να κερδίσουν αφού οι δυο ομάδες θα τα πουν σε διπλούς αγώνες στην οκτάδα του Κυπέλλου. Παράλληλα, με δεύτερη νίκη θα αποκτήσουν τεράστια δυναμική για τα πλέϊ – άουτς απέναντι στους «βυσσινί» όταν συναντηθούν. Η Υπεραγορά Κόκκινος Ε.Ν.Π. είναι ισχυρή και θέλει το τρίποντο για τους ίδιους ακριβώς λόγους που θα το ψάξει το ΑΠΟΕΛ. Εάν η Ένωση τερματίσει 7η οι δυο ομάδες θα βαρεθούν να παίζουν αφού ενδέχεται ο μέγιστος αριθμός μεταξύ τους παιχνιδιών σε προημιτελικά Κυπέλλου και Α Φάσης πλέϊ-άουτς να φθάσει τα επτά!

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (13Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

  1. Oμόνοια (36-14) 31
  2. Green Air Παφιακός (33-19) 27
  3. Ανόρθωση (30-18) 26
  4. N.Papas Group Νέα Σαλαμίνα (30-21) 24
  5. Αναγέννηση Δερύνειας (30-22) 24
  6. ΑΠΟΕΛ (22-26) 18
  7. ΑΕ Καραβά (07-37) 03
  8. Yπεραγορά Κόκκινος Ε.Ν.Π. (05-36) 03
Λεζ. Φάση από τον αγώνα του Α Γύρου Αναγέννηση Δερ. - Ομόνοια 3-2.