1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-05-2013 17:22

Ζόρζι και Τζίμπα στο Hall of Fame

Ζόρζι και Τζίμπα στο Hall of Fame ©cev.lu
Μετά από την διακοπή ενός έτους, το Volleyball Hall of Fame στην πόλη Μιλίκι της Πολωνίας ανοίγει και πάλι τις πόρτες του και υποδέχεται μερικούς ακόμα θρύλους του αθλήματος, όπως ο ιταλός σούπερσταρ Αντρέα Ζόρζι και ο θρύλος της Βραζιλίας και τρις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Τζίμπα, οι οποίοι θα αφήσουν τα αποτυπώματα των χεριών τους δίπλα σε εκείνα των κορυφαίων του αθλήματος.

 

Το Hall of Fame ξεκίνησε να λειτουργεί το 2003, υλοποιώντας την αρχική ιδέα των Μασέι Τζάροζ, Βλάντισλαβ Παλασζέβσκι, Σλάβομιρ Τζαχιμόβσκι και Μίροσλαβ Βαχόνιακ.

Η φετινή τελετή θα διαρκέσει δύο ημέρες (24-25 Μαϊου) με την Εθνική ομάδα της Πολωνίας να δίνει μερικά φιλικά παιχνίδια με την αντίστοιχη της Σερβίας ολοκληρώνοντας την προετοιμασία της για το World League 2013.

Ο τρις Παγκόσμιος πρωταθλητής και Χρυσός λυμπιονίκης του 2004, Γκιλμπέρτο Αμαούρι Ντε Γκόντοϊ Φίλιο, γνωστός ως Τζίμπα και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 1990, τρις Πρωταθλητής Ευρώπης (1989,  1993, 1995) Αντρέα Ζόρζι θα γίνουν κομμάτι της ιστορίας του αθλήματος, αφήνοντας τα αποτυπώματα τους.

Στην τελετή θα παραστούν οι θρύλοι της Σερβίας, Αφοί Γκρμπτς, Βλάντμιρ και Νικολά, αλλά και οι διακριθέντες με τις Εθνικές Πολωνίας, Βότζτσεχ Ντρούζγκα και Κριστίνα Βλεκιάλ.

Η Κριτική Επιτροπή του Hall of Fame και ο Δήμαρχος του Μιλίκι, Πάβελ Γιμπιεράλα θα αποδώσουν φόρο τιμής στον Αρκάντιους Γκόλας, έναν από τους πιο ελπιδοφόρους πολωνούς παίκτες της γενιάς τους, ο οποίος είχε τραγικό θάνατο σε τροχαίο στις 16 Σεπτεμβρίου του 2005, στην Αυστρία σε ηλικία 24 ετών.  

Επιπλέον, ο πρόεδρος της FIVB, Dr Άρι Σ. Γκράτσα, μαζί με τον πρόεδρο της Πολωνικής Ομοσπονδίας, Μίροσλαβ Πρζεντπέλσκι, θα αφήσουν επίσης τα αποτυπώματα των χεριών τους στο «Volleyball Alley».

Η λίστα με τους "νεοσύλλεκτους" περιλαμβάνει τους: Έντουαρντ Σκόρεκ, Τόμασζ Βότζοβιτς, Ρίσζαρντ Μπόσεκ, Βλάντισλαβ Παλασζέβσκι, Χούμπερτ Βάγκνερ, Μάρεκ Κάρμπαρζ, Στάνισλαβ Γκοσκίνιακ, Βλόντζμιερτζ Στεφάνσκι, Τζόσεφ Βόλινιετς, Βίελσλαβ Κζάτζα, Αντρέι Νιέμκζικ, Μαλγκορζάτα Γκλίνκα, Γιούρι Τσέσνοκοβ, Μπρόνισλαβ Μπέμπελ, Χαλίνα Ασζκιέλοβιτζ-Βότζνο, Ντορότα Σβιένιεβιτζ, Μασιέτζ Τζάροσζ, Πιότρ Γκρούσζκα, Ραούλ Λοθάνο,  Καταρζίνα Σκοβρόνσκα-Ντολάτα, Μαριόλα Ζένικ, Μίροσλαβ Πρζεντπέλσκι, Μάριους Λάζλι, Πάβελ Ζαγκούμνι, Μαρία Λίκτορας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ