Εκτυπώστε τη σελίδα
19-08-2019 15:47

«Ναυάγιο» του Νίκολα Γκρίμπτς στη Σερβία, αναλαμβάνει ο Σλόμπονταν Κόβατς

H βαριά ήττα από την Ιταλία με 3-0 σετ την τελευταία αγωνιστική του Προολυμπιακού τουρνουά που έγινε στο Μπάρι πριν από 8 ημέρες και τα όσα επακολούθησαν στην Εθνική Σερβίας οδήγησαν την ομοσπονδία της χώρας στην αλλαγή τεχνικής ηγεσίας ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που πλησιάζει.

Νέος προπονητής αναλαμβάνει ο Σλόμπονταν Κόβατς ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στην Ελλάδα.

Ο Κόβατς θα πάρει τα ηνία από το Νίκολα Γκρμπιτς ο οποίος οδηγήθηκε στην παραίτηση μετά την κριτική που του ασκήθηκε. Είναι το πρώτο στραπάτσο του Νίκολα Γκρμπιτς στη νέα του προπονητική καριέρα και φυσικά αντιλαμβάνεται και ο ίδιος πως άλλο να είσαι καλός προπονητής και άλλο καλός αθλητής.

Ο Κόβατς όπως και ο Νίκολα Γκρμπιτς ήταν μέλος της Εθνικής Σερβίας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίνδεϊ το 2000 αλλά και μέλος της Γιουγκοσλαβίας που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αθήνας το 1995 αλλά και στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1991 στην Αθήνα.

H Σερβία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα αγωνιστεί στον Β΄όμιλο που θα γίνει στο Βέλγιο με αντιπάλους την Γερμανία, την Σλοβακία, την Ισπανία, το Βέλγιο και την Αυστρία.