1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
27-12-2017 21:57

Αγκάμεζ: «Με πλήγωσε ο Ολυμπιακός, ίσως κάποια στιγμή να παίξω στον ΠΑΟΚ»

Ο Κολομβιανός διαγώνιος μιλά στη «Μ» για τον τρόπο που έφυγε από τους «ερυθρόλευκους» , την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποια στιγμή να παίξει στον ΠΑΟΚ.

Συνέντευξη στην ΤΑΝΙΑ ΔΗΜΟΥ

Η είδηση της μεταγραφής του Λίμπερμαν Αγκάμεζ στον Ολυμπιακό,  πέρυσι το καλοκαίρι, έπεσε σαν βόμβα στον χώρο του βόλεϊ με τον Κολομβιανό διαγώνιο να επιστρέφει στην Ελλάδα, ως «δώρο» του Βαγγέλη Μαρινάκη προς την ομάδα του ερυθρόλευκου συλλόγου.

Αιτία η δεύτερη σερί απώλεια του Πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ αλλά και οι δηλώσεις των ανθρώπων του ασπρόμαυρου συλλόγου, που έκαναν τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού να θέλει να ταράξει τα νερά φέρνοντας στο «Λιμάνι» τον Κολομβιανό σούπερ σταρ. 

Η σεζόν ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, με τους ερυθρόλευκους να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του League Cup και του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά να χάνουν το Πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ για τρίτη συνεχόμενη φορά.

 

«Με κορόιδεψε ο Ολυμπιακός»


Το καλοκαίρι που μας πέρασε η διοίκηση των ερυθρολεύκων προχώρησε σε ριζικό λίφτινγκ με τον Αγκάμεζ να πληρώνει το μάρμαρο έχοντας τρομερά παράπονα από τον τρόπο που του φέρθηκαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού: «Το καλοκαίρι είχα προστάσεις από πολλές ομάδες (Πολωνία , Βραζιλία  και Ρωσία) με πολύ υψηλά συμβόλαια.

Εγώ όμως ήμουν κύριος και επειδή μου είπαν από τον Ολυμπιακό να περιμένω εγώ συμπεριφέρθηκα σαν επαγγελματίας  και τους περίμενα. Αυτοί όμως με κορόιδευαν κάνοντας προτάσεις σε άλλους αθλητές και τελικά πήραν τον Οϊβάνεν.

Δεν λέω ότι δεν είναι καλός παίκτης ο Φινλανδός, αλλά δεν είναι καλύτερος από μένα. Δεν έχω τίποτα με τον αθλητή. Με τη διοίκηση του Ολυμπιακού τα έχω που με κορόιδεψε και έχασα τόσα λεφτά ενώ θα μπορούσα να πάω στη Ρωσία. Περίμενα ως τέλος και αυτοί έκαναν παιχνίδια πίσω από την πλάτη μου».

Όσο για το αν πιστεύει ότι τον έδιωξαν από τον Ολυμπιακό εξαιτίας της απώλειας του πρωταθλήματος  ο Κολομβιανός διαγώνιος τόνισε: «Νομίζω ναι. Παρά το γεγονός ότι εγώ ήμουν αυτός που το ήθελα και προσπαθούσα περισσότερο από όλους γιατί είχα ορκιστεί να το αφιερώσω στην κόρη μου».

Τελικά ο Αγκάμεζ πήρε μεταγραφή στην Παικάν αλλά αποχώρησε γρήγορα για προσωπικούς λόγους. Πριν από λίγες ημέρες και παρά το γεγονός ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ του ζητούσαν να έρθει στη Θεσσαλονίκη, ο Αγκάμεζ υπέγραψε με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Λίγα 24ωρα μετά και τη συμφωνία με τον πορτογαλικό σύλλογο ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ μίλησε στη «Μ» για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του,  τους λόγους για τους οποίους δεν ανανέωσε στον Ολυμπιακό, την πρόωρη φυγή του από το Ιράν  αλλά και το ενδεχόμενο να φορέσει κάποια στιγμή την «ασπρόμαυρη»  φανέλα.


«Καλή πρόταση από Σπορτιγκ Λισαβόνας»

Για τη νέα του ομάδα ο Αγκάμεζ σχολίασε: «Μου έγινε μια καλή πρόταση από την Σπόρτινγκ  για 4 μήνες και την αποδέχτηκα. Το επίπεδο του πρωταθλήματος  είναι αρκετά καλό και στην ομάδα θα βρω παίκτες που τους οποίους έχω συνεργαστεί και στο παρελθόν όπως για τον παράδειγμα τον Ντένις που παίζαμε μαζί στο Κατάρ»

Το όνομα του Λίμπερμαν Αγκάμεζ ήταν από τα πρώτα ονόματα που προτάθηκαν στον ΠΑΟΚ, στην περίπτωση που ο Ερνάντο Γκόμεζ δεν ξεπερνούσε τον τραυματισμό του.

Ωστόσο, παρά και την επιθυμία του Κολομβιανού διαγώνιου να παραμείνει στην Ελλάδα επειδή ή σύζυγος του περιμένει το δεύτερο παιδί τους, η τύχη τα έφερε έτσι ώστε ο Αγκάμεζ να συνεχίσει την καριέρα του στην Πορτογαλία και πιο συγκεκριμένα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η πρόταση που του έγινε από τον πορτογαλικό σύλλογο ήταν αρκετά καλή και έτσι ο έμπειρος διαγώνιος συμφώνησε να συνεχίσει εκεί την καριέρα του μέχρι και το τέλος της σεζόν.

Μπορεί του χρόνου στον ΠΑΟΚ

Όπως μας αποκάλυψε ο Αγκάμεζ από τη στιγμή που έφυγε από το Ιράν δέχτηκε πληθώρα μηνυμάτων από φίλους του ΠΑΟΚ που του ζητούσαν να έρθει στον Δικέφαλο. «Από τη στιγμή που έμεινα ελεύθερος πολλοί ήταν οι φίλοι του ΠΑΟΚ που μου έστελναν μηνύματα και μου έλεγαν  είσαι ο καλύτερος παίκτης, έλα στον ΠΑΟΚ. Δε θα ήταν σωστό όμως να έρθω τώρα στον ΠΑΟΚ που ο Γκόμεζ επανέρχεται. Ίσως του χρόνου».   


«Πέρυσι ήταν πιο δεμένη ομάδα»

Σε ερώτηση αν ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος πέρυσι από τον Ολυμπιακό και για αυτό πήρε το Πρωτάθλημα ο Αγκάμεζ σχολίασε:

«Για μένα δεν ήταν καλύτερος. Απλά ήταν πιο δεμένη ομάδα. Η πρόσληψη του Ελγκέτα άλλαξε όλη  την ψυχολογία στην ομάδα  του ΠΑΟΚ και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τον έδιωξαν. Όλα κρίθηκαν στον πέμπτο τελικό.

Εμείς πήγαμε μέσα στο Παλατάκι και πήραμε τη νίκη γιατί παίξαμε ήρεμα. Στον πέμπτο τελικό ο ΠΑΟΚ ήταν πιο ήρεμος. Οι παίκτες του Ελγκέτα έπαιξαν  ήρεμα  σε αντίθεση από εμάς που ήμασταν αγχωμένοι».

«Τρομερή ατμόσφαιρα»

Για το αν του άρεσε η ατμόσφαιρα στο PAOK Sports Arena, και αν θα ήθελε κάποια στιγμή να παίξει για τον ΠΑΟΚ ο Αγκάμεζ δήλωσε: « Γιατί όχι. Κάποια στιγμή ίσως έρθω στον  ΠΑΟΚ. Ποιος δεν θα ήθελε να παίζει  σε ένα τόσο γεμάτο γήπεδο. Τρομερή ατμόσφαιρα.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ είναι φανατικοί. Είναι πολύ καλό για το ελληνικό βόλεϊ που ο ΠΑΟΚ  τα τελευταία χρόνια μαζεύει τόσο πολύ κόσμο στο γήπεδο του».

 «Ο ΠΑΟ ήταν το σπίτι μου»

Σε ερώτηση για το τι κρατάει από τις παρουσίες του  του στο ελληνικό πρωτάθλημα αρχικά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και μετά με τη φανέλα του Ολυμπιακό ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ δήλωσε: «Εκτός από τους τίτλους που έχω κατακτήσει, από τον Παναθηναϊκό έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από τους ανθρώπους που συνεργάστηκα.

Πήγα 17 ετών και έφυγα 23. Στον Παναθηναϊκό ένιωθα σαν το σπίτι μου. Ξέρω ότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν μου συγχώρεσαν ότι πήγα στον Ολυμπιακό αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός.

Στον Ολυμπιακό δεν μου άρεσε ο τρόπος που μου φέρθηκαν. Με πλήγωσαν για αυτό και κλείνω το κεφάλαιο Ολυμπιακός. Κρατάω μόνο τους τίτλους, τη συνεργασία μου με τον Κοκκινάκη αλλά και με το σταφ της ομάδας.

Στον ΠΑΟΚ, αν και δεν έχω παίξει,  θέλω να του ευχηθώ να συνεχίσει να παλεύει για τίτλους και να μαζεύει τόσο κόσμο στο γήπεδο γιατί ο ανταγωνισμός είναι καλός για το ελληνικό βόλεϊ». 

Πηγή: Metrosport.gr

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ