Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
07-04-2013 18:03

Στην 5η θέση οι Κορασίδες με... 30άρα Ανθή

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ-ΑΠΕ, ΜΠΑΡ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Στην ελίτ των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης βρίσκονται και με το… σπαθί τους εδώ και λίγες ώρες οι Κορασίδες της Εθνικής Ελλάδας. Τα κορίτσια του Τάκη Φλώρου με ασύλληπτο σέρβις και την MVP Ανθή Βασιλαντωνάκη να σταματά στους 30 πόντους, κέρδισαν 3-2 (25-21, 25-17, 24-26, 17-25, 15-10) στον αγώνα για τις θέσεις 5-6 τη Σλοβενία και κατέκτησαν την 5η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπαρ, την ψηλότερη που έχει κερδίσει ποτέ η ομάδα μας στις τρεις μόλις συμμετοχές της στο θεσμό (8η το 2011, 12η το 2009).

Με 4 νίκες λοιπόν σε ισάριθμους αγώνες οι ταλαντούχες διεθνείς μας, έκαναν στους αγώνες του Μαυροβουνίου μία πραγματική υπέρβαση, αφού μετά το στόχο της 8άδας και της 6άδας σφράγισαν την ιστορική τους πρόκριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ταϋλάνδης.

Με τις δύο ομάδες να είναι εμφανώς ικανοποιημένες από την πορεία τους και να θέλουν απλά να προσθέσουν το… κερασάκι στην ονειρεμένη τούρτα της διοργάνωσης, φτάνοντας όσο ψηλότερα μπορούσαν, η Εθνική μας άρχισε με 3 συνεχόμενους άσους της Γκουντιμένκο και σλοβενικά λάθη να παίρνει προβάδισμα με 8-5. Χάρις στο καλοστημένο μπλοκ και έναν ακόμη άσο της Στράντζαλη η Ελλάδα αύξησε τη διαφορά στο 16-12. Η Σλοβενία όμως πίεσε την ελληνική υποδοχή με βελτιωμένο σέρβις, εκμεταλλευόμενη τα «γαλανόλευκα» λάθη, μείωσε σε 22-20 χωρίς όμως να γίνει πιο απειλητική για την Εθνική που κέρδισε το α’ σετ με 25-21.

Το δεύτερο σετ αρχικά είχε αμφίρροπο χαρακτήρα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι στο σκορ και τη Σλοβενία να παίρνει κεφάλι από δικό μας λάθος με 8-7, όμως στη συνέχεια η πίεση με τους άσους τη Βασιλαντωνάκη και η καλή μας άμυνα έβαλαν στη «θέση του οδηγού» τις διεθνείς μας με 16-12 . Από τη γραμμή του σερβίς, η Κωνσταντινίδου ανέβασε με τους άσους της τη διαφορά στο 20-13 για να φτάσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τα σερβίς της Στράντζαλη και τις επιθέσεις των Βασιλαντωνάκη, Ψωμά με 25-17 στο ζευγάρωμα των κερδισμένων της σετ.

Στο γ΄σετ η καθοδηγούμενη με μαεστρία από τη Μόρι Σλοβενία, παίζοντας τα… ρέστα της για να παραμείνει ζωντανή στο ματς, προηγήθηκε με 8-6. Οι εξαιρετικές άμυνες της Κοκκινάκη σε συνδυασμό με τις επιθέσεις των Βασιλαντωνάκη, Στράντζαλη έδωσαν «βραχεία κεφαλή» στην Εθνική μας με 12-11 και 16-14. Ακολούθησαν λάθη εκατέρωθεν μέχρι το 191-19 για να ξεφύγει από λάθη στην ελληνική υποδοχή η Σλοβενία με 21-19 και η είσοδος της Παπαδοπούλου στη θέση της Κωνσταντινίδου . Με τις συνεχόμενες επιθέσεις της Βασιλαντωνάκη και το καθοριστικό μπλοκ της Ψωμά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ισοφάρισε 23-23, αλλά οι Σλοβένες με μπλοκ άουτ μείωσαν τελικά με 26-24 σε 2-1 σετ.

Η Εθνική ξεκίνησε μουδιασμένα το δ’ σετ, ενώ η Στσούκα κάνοντας… πάρτι στο φιλέ, χάρισε προβάδισμα στην ομάδα της με 8-4. Η αλλαγή της Κωνσταντινίδου με την Παπαδοπουλου, δεν φάνηκε να βοηθάει ιδιαίτερα τη «γαλανόλευκη» η οποία με πολλά λάθη και χωρίς επιθετικές λύσεις, απλά παρακολούθησε τις Σλοβένες να ξεφεύγουν με την ασταμάτητη Στσούκα με 15-10. Κάπου εκεί οι διεθνείς μας αντέδρασαν, βρήκαν ξανά το ρυθμό τους και με τα καλά σερβίς της Στράντζαλη μείωσαν σε 16-15. Τα κενά όμως σε υποδοχή και άμυνα της Εθνικής, άνοιξαν την «ψαλίδα της διαφοράς» με 20-16 για τις Σλοβένες και παρά την επιστροφή της Κωνσταντινίδου στο ματς, η ομάδα του Γιόνας Κάζαρ με καλό σερβίς και μπλοκ ισοφάρισε με 25-27 σε 2-2.

Στο 5ο σετ η Εθνική μας ομάδα έδειξε το γνωστό της καλό πρόσωπο. Έχοντας βρει ξανά τις επιθετικές λύσεις που χρειάζονταν στα πρόσωπα των Βασιλαντωνάκη Στράντζαλη και πόντους από μπλοκ ξέφυγε με 8-4 της Σλοβενίας, που τα περίμενε πάλι όλα από την Στσούκα.

Το show της Βασιλαντωνάκη συνεχίστηκε, με την άσο του Παναθηναϊκού να βγάζει… απίθανες άμυνες και παρά την αντίδραση της Σλοβενίας δια χειρός Βασιλαντωνάκη με 15-10 τα κορίτσια μας «πέτυχαν» με τη νίκη τους 3-2 τον μεγαλύτερο άθλο στην ιστορία της Εθνικής Κορασίδων.

Σχετικά άρθρα