Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
Εκτυπώστε τη σελίδα
15-07-2015 21:49

Επίσημα...Πολωνός ο Λεόν

Πολωνός πολίτης θεωρείται πλέον ο 22χρονος Γουιλφρέντο Λεόν, πρωταθλητής Ευρώπης με την Ζενίτ Καζάν. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι στις 14 Ιουλίου 2015 ενημερωθήκαμε ότι ο Πρόεδρος της Πολωνίας υπέγραψε έγγραφο το οποίο αναφέρει πως ο Γουιλφρέντο Λεόν Βενέρο έχει πλέον την πολωνική υπηκοότητα», αναφέρει η ανακοίνωση του ιδίου μέσω του μάνατζερ του.
Ο Πρόεδρος της Πολωνίας υπέγραψε το σχετικό έγγραφο το οποίο δίνει το δικαίωμα στον 22χρονο Κουβανό να γίνει Πολωνός πολίτης. Πλέον είναι πιο κοντά στο στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα της Πολωνίας.

«Δηλώνω πως θα κάνω ό,τι είναι στο χέρι μου για να αξίζω την τιμή να αγωνιστώ για την Εθνική Πολωνίας. Λαμβάνοντας την πολωνική υπηκοότητα κέρδισα το τεράστιο κίνητρο να είμαι ο καλύτερος στο απερχόμενο τουρνουά και να κάνω θετική εντύπωση στον προπονητή της Πολωνίας. Τονίζω ξεκάθαρα πως ο λόγος που ήθελα να πάρω την πολωνική υπηκοότητα δεν έγινε για οικονομικούς λόγους, αλλά καθαρά λόγω της ζωής και του αθλητισμού. Θα συνεχίσω να ζω σε αυτή τη χώρα με την αρραβωνιαστικιά μου και να κάνω επενδύσεις. Θα ήθελα να ζητήσω να μην ψάχνουν πολιτική χροιά που να έχει σχέση με την Κούβα. Είμαι Κουβανός, έχω την οικογένεια μου εκεί και η απόφαση μου πάρθηκε για προσωπικούς λόγους. Χαιρετισμούς σε όλους τους φαν στην Πολωνία, και όλους όσοι με στηρίζουν στον τρόπο ζωής και αθλητισμού», ήταν η ανακοίνωση του Λεόν στα Μέσα. 

Σχετικά άρθρα

  • Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Εκπληκτική Πολωνία λύγισε 3-2 τη Βραζιλία και "φουλάρει" για τρίτο χρυσό (vid)

    H Πολωνία  με την φοβερή βοήθεια 12 χιλάδων οπαδών της στο Κατοβίτσε προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος με 3-2 (23-25, 28-18, 25-20, 21-25, 15-12) επί της Βραζιλίας η οποία είχε να χάσει σε ημιτελικό απο το 2002! Ηταν η τρίτη μυθική πρόκριση των γηπεδούχων στον τελικό του συγκκεκριμένου τουρνουά οπου θα διεκδικήσει το αντίστοιχο χρυσό κόντρα στον νικητή Ιταλίας-Σλοβενίας. Ο σούπερ ημι-τελικός κρίθηκε στο 12-12 του τάι μπρεικ, όταν ένα καρφί του Λεάλ στο φιλέ, μια επίθεση του Σλίβκα και ένα μπλοκ στον Ουάλας διαμόρφωσαν το τελικό 15-12.

  • Πολωνία: Πρόωρο τέλος για τα πρωταθλήματα και την παρουσία Στράντζαλη, Πρωτοψάλτη
    Και η Πολωνική λίγκα αποφάσισε να βάλει τέλος στα φετινά πρωταθλήματα ανδρών (PlusLiga) κα γυναικών 2019/20 (Liga Siatkówki Kobiet),μετά την έξαρση του κορονοιού στον πλανήτη αλλα και στην ίδια τη χώρα, γεγονός που σήμανε και το πρόωρο αγωνιστικό φινάλε για την 24 χρονη διεθνή μας ακραία από τη Σκύδρα, Όλγα Στράντζαλη που φέτος έκανε μια εξαιρετική σεζόν με την φανέλα του Λεγκιόνοβο και η οποία σε λιγες μέρες πιθανότατα να επιστρέψει στην Ελλάδα.
  • Νέος προπονητής του ΑΠΟΕΛ ο Γιάννης Λάϊος
    Στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει την καριέρα του ο πολύπειρος Γιάννης Λάϊος, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της κυπριακής ομάδας .
  • Χωρίς τους Άλμπο και Σαντοβάλ και πάλι ο ΠΑΟΚ
    Ο ΠΑΟΚ έχει αναχωρήσει για το Βραχάτι για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Παμβοχαϊκό, χωρίς όμως να έχει και πάλι στη διάθεσή του τους Κουβανούς Άλμπο και Σαντοβάλ.
  • Ευρωπαϊκό Κ17: Τέταρτη ήττα της Ελλάδας με 3-1 από την Πολωνία
    Την τέταρτη της ήττα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17 που διεξάγεται στην Βουλγαρία γνώρισε η Εθνική παμπαίδων.