Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1734
Εκτυπώστε τη σελίδα
11-07-2015 21:36

Με τον Κόντε για την τρίτη θέση η Αργεντινή

Με τον Κόντε να είναι ο πρώτος σκόρερ της η Αργεντινή κατέλαβε την τρίτη θέση στο δεύτερο γκρουπ του World League στην Βάρνα της Βουλγαρίας, μετά τη νίκη με 3-2 επί του Βελγίου, κατακτώντας παράλληλα την ενδέκατη θέση της διοργάνωσης, και αφήνοντας τους αντιπάλους στην δωδέκατη. Ο αγώνας ήταν μία μάχη σκοραρίσματος μεταξύ των Φακούντο Κόντε και Σαμ Ντερού με 24 και 23 πόντους αντιστοίχως.

Στο πρώτο σετ τη διαφορά έκαναν οι Γκονζάλες και Κόντε, οι οποίοι ήταν ασταμάτητοι με τις επιθετικές κινήσεις τους, μέχρι το τελικό 25-18 για το 1-0. Ο Γκονζάλες με ένα εντυπωσιακό χτύπημα πήρε τον τελευταίο πόντο.

Οι Σαμ Ντερού και Κέβιν Κλίνκενμπεργκ πήραν...φωτιά στο δεύτερο σετ και με εξαιρετικές εμφανίσεις σε επίθεση και σέρβις, έβαλαν μπροστά το Βέλγιο κι έκαναν το 1-1.

Το τρίτο σετ ήταν το πιο ανταγωνιστικό με τους Αργεντίνους να έχουν το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του. Ήταν τα μπλοκ του Σεμπάστιαν Σολέ και οι επιθέσεις των Κόντε και Γκονζάλες που δυσκόλεψαν αρκετά τους αντιπάλους, για να κάνει η Αργεντινή το 2-1. Στο τέταρτο ωστόσο ο Ντερού έκανε τα πάντα για να πάει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Εκεί η Αργεντινή πήρε ένα εύκολο προβάδισμα με 5-1, το οποίο διατήρησε ως το τέλος και πήρε το παιχνίδι και το... χάλκινο μετάλλιο.

Τα σετ: 2-3 (18-25, 25-20, 21-25, 25-18, 11-15)
ΒΕΛΓΙΟ (Μπάεγενς): Ντερού 23, Κούλμαν 10, Κλίκενμπεργκ 12, Βέρχες 3, Φαν Χαλ, Ντ' Χαστλ / Ρίμπενς (λ), Ντεγιονκιρι (λ), Κόλσον 7, Κλάε, Ρουσό.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Βελάσκο): Φιλάρντι 7, Ουριάντε 4, Κόντε 24, Γκονζάλες 19, Σολέ 11, Χαούνα 9 / Κλόστερ (λ), Ντε Σέτσο, Ζορνέτα 4.

Σχετικά άρθρα

  • Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Εκπληκτική Πολωνία λύγισε 3-2 τη Βραζιλία και "φουλάρει" για τρίτο χρυσό (vid)

    H Πολωνία  με την φοβερή βοήθεια 12 χιλάδων οπαδών της στο Κατοβίτσε προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος με 3-2 (23-25, 28-18, 25-20, 21-25, 15-12) επί της Βραζιλίας η οποία είχε να χάσει σε ημιτελικό απο το 2002! Ηταν η τρίτη μυθική πρόκριση των γηπεδούχων στον τελικό του συγκκεκριμένου τουρνουά οπου θα διεκδικήσει το αντίστοιχο χρυσό κόντρα στον νικητή Ιταλίας-Σλοβενίας. Ο σούπερ ημι-τελικός κρίθηκε στο 12-12 του τάι μπρεικ, όταν ένα καρφί του Λεάλ στο φιλέ, μια επίθεση του Σλίβκα και ένα μπλοκ στον Ουάλας διαμόρφωσαν το τελικό 15-12.

  • Βέλγιο: Δεν βγάζουν πρωταθλητή για να θυμούνται όλοι την πανδημία
    Την απόφαση της οριστικής διακοπής των πρωταθλημάτων ανακοίνωσε το Βέλγιο.
  • Νέος προπονητής του ΑΠΟΕΛ ο Γιάννης Λάϊος
    Στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει την καριέρα του ο πολύπειρος Γιάννης Λάϊος, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της κυπριακής ομάδας .
  • Στην Κνακ Ροζελάρε του Βελγίου ο Ανδρέας Φράγκος
    Στην δευτεραθλήτριας Βελγίου Κνακ Ροζελάρ θα συνεχίσει την καριέρα του, τη νέα σεζόν 2019-20, ο Ανδρέας Φράγκος.
  • Ο Βελάσκο στην εξέδρα και η Πολωνία στα κάρβουνα (highlights-video) (πανόραμα Η' ομίλου)
    H Σερβία νίκησε την «ορφανή» Αργεντινή με 3-0 σετ και μαζί με την Ιταλία, τις ΗΠΑ και την Βραζιλία προκρίθηκαν στο φάιναλ-6 του παγκοσμίου πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιταλία και την Βουλγαρία. Η Πολωνία επηρεασμένη από την ήττα σοκ από την Αργεντινή που προήλθε από τα χοντρά λάθη του προπονητή της Βιτάλ Χέινεν έχασε και από τη Γαλλία με 3-1 σετ και από εκεί που ήταν το απόλυτο φαβορί με 12-0 νίκες έκανε δύο συνεχόμενες ήττες και κινδυνεύει να αποκλειστεί.