1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-01-2014 13:33

Ξεκινάει το «video check» στην Ιταλία

Η ιταλική Λίγκα κάνει ακόμα ένα μεγάλο βήμα για την είσοδο του «διαιτητικού βίντεο» στους αγώνες της Serie A αρχής γενομένης από το προσεχές σαββατοκύριακο.

Δέκα συνολικά κάμερες υψηλής ανάλυσης θα καταγράφουν κάθε αγώνα του πρωταθλήματος και θα είναι στη διάθεση των αρχηγών των ομάδων αλλά και των διαιτητών σε περίπτωση αμφισβητούμενης φάσης. Δύο κάμερες τελευταίας τεχνολογίας θα τοποθετηθούν πάνω στους στυλοβάτες.

Η κάθε μία από αυτές έχει τη δυνατότητα για 178 καρέ το δευτερόλεπτο και θα είναι σε θέση να καταγράφει με ακρίβεια την πορεία της μπάλας και σε πιο σημείο χτυπάει, δηλαδή, εντός ή εκτός περιοχής.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς οι αρχηγοί των ομάδων θα έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένταση η οποία θα «εκδικάζεται» επί τόπου με ευθύνη του δεύτερου διαιτητή της γραμματείας και ενός τρίτου ατόμου που θα χειρίζεται τις κάμερες με τηλεχειριστήριο και θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει ακόμα και τρία διαφορετικά βίντεο ανά φάση.

Οι αρχηγοί των ομάδων και οι διαιτητές θα πρέπει να σηκώσουν το χέρι τους και να σχηματίσουν το γράμμα «C» έτσι ώστε να καταλάβουν οι θεατές και οι τηλεθεατές ότι γίνεται ένσταση επί της διαιτητικής απόφασης.

«Το κόστος του συγκεκριμένου προγράμματος το οποίο ονομάζεται «βίντεο τσεκ» είναι μεγάλο αλλά και πολύ μικρό μπροστά στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος της ιταλικής Λίγκας που παρουσίασε επίσημα την καινοτομία.

Πηγή: volleyball.it

1 σχόλιο

  • Comment Link kostas2222 Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 14:46 posted by kostas2222

    το video check εφαρμόζεται από την αρχή του πρωταθλήματος. Επίσης δεν υπάρχουν επόπτες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ