1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
23-11-2015 23:51

Σίφουνας το Πειραματικό 3- 1 και την ΧΑΝΘ (photos)‏

Θεσσαλονίκη. Γιώργος Γκολέμας
Για το πρωτάθλημα της όγδοης αγωνιστικής της  Α΄ Γυναικών της ΕΠΕΣΘ στο ντέρμπι των πρωτοπόρων το Πειραματικό νίκησε δύσκολα την ΧΑΝΘ με σκορ 3 – 1 (27-25, 19-25,  25-15 και 25-23)  σε 72 λεπτά στο κατάμεστο γήπεδο του Βότση με είσοδο δύο ευρώ. 

 

Έτσι είναι η μόνη αήττητη ομάδα της κατηγορίας του. Η ομάδα του Πειραματικού έπαιξε καλύτερα και νίκησε δίκαια. Πολύ καλές η έμπειρη Άννα Νικολού, η Κατερίνα Αλτίνη, η Αλιάννα Γκινάλη καθώς και η Σοφία Τζοβένου στα πρώτα σετ. Σίγουρα είναι το πρώτο φαβορί για την άνοδο στην Α2 Γυναικών.  Για άλλη μία φορά η ΧΑΝΘ έδειξε τον κακό εαυτό της και έχασε ένα ντέρμπυ το οποίο θα μπορούσε να είχε κερδίσει αν εκμεταλλευόταν τα λάθη της αντίπαλης ομάδας  και έπαιζε σύμφωνα με τις δυνατότητές της.

Η πασαδόρος όμως είναι εκείνη που δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να γίνει το έργο των υπολοίπων πιο εύκολο.Ακόμη η πασαδόρος πρέπει εκτός από τις φυσικές ικανότητες, ταχύτητα αντίδρασης, να είναι αποδεκτή από όλη την ομάδα, να αντέχει στην πίεση, να είναι οργανωτική και συνεργάσιμη. Από την άλλη ο προπονητής πρέπει να συνεργάζεται με την πασαδόρο του κατά τη διάρκεια του αγώνα, διότι ο προπονητής κατευθύνει τον αγώνα από τον πάγκο, ενώ ο πασαδόρος κατευθύνει την ομάδα μέσα στον αγώνα. Αυτά στην θεωρία και ας περάσουμε στην πράξη. Όλοι γνωρίζουν ότι η ομάδα της Αδελφότης υστερεί στις ακραίες και δεν είναι από τις ψηλές ομάδες.

 Το Πειραματικό όταν έχει στη μπροστινή ζώνη τρεις ψηλές αθλήτριες ο μόνος τρόπος για να πάρεις πόντους και να τις κερδίσεις τον αγώνα είναι να παίξεις γρήγορο βόλει. Η πασαδόρος Αρετή Αρμουτάκη ήταν για ακόμη ένα παιγνίδι σε πολύ άσχημη μέρα και έπαιζε κατά το δοκούν. Έδινε πολύ «αργές» πάσες στα πέντε μέτρα ύψος και έτσι προλάβαινε η κεντρικός της αντίπαλης ομάδας να κλείσει το μπλοκ μαζί με την διαγώνιο και τα ποσοστά επιτυχίες ήταν χαμηλά αφού οι ακραίες της είναι είκοσι πόντους πιο κοντές από τις αντιπάλους.

Στη κεντρικό πολλές φορές έδινε την μπάλα μόνο δέκα πόντους πάνω από τον φιλέ και στη διαγώνια, πολύ λίγες αναλογικά άλλοτε σωστές, άλλοτε πάνω στο φιλέ ή πενήντα πόντους έξω από την αντένα. Διερωτάται κάποιος γιατί δεν βάζει την Χριστολιάκου παρά μόνο για σερβίς; Αν είναι καλή αθλήτρια γιατί δεν παίζει ένα ή δύο σετ; Γιατί δεν δίνει ευκαιρίες στην συγκεκριμένη αθλήτρια; Αν δεν είναι καλή για την ομάδα γιατί την πήρε την περσινή περίοδο μεταγραφή; Ήταν μάταιο όταν το σκορ στο τρίτο σετ ήταν 22-14 την έβαλε αλλαγή, τι περίμενε ο Βασίλης Χριστόπουλος να γυρίσει το παιγνίδι; Στο πιεστικό σερβίς του Πειραματικού έπρεπε από την αρχή να είναι στην μπροστινή ζώνη η Φανή Αβδελά αλλά πίσω η Βιβή Κουρτίδου που είναι καλύτερη αμυντικά,  «σηκώνει» την μπάλα και βοηθάει το λίμπερο που παίζει η Αναστασία Βενάρδου.

Η Βασιλεία Μπακοπούλου δεν μπορούσε να βοηθήσει όσο έπρεπε λόγω τραυματισμού. Τα κέντρα Αγγελική Θωμοπούλου και ΄Αννα Κουνουπίδου  πρέπει να παρακολουθούν περισσότερο τις φάσεις και να συμμετέχουν και όταν καρφώνουν σε μονό μπλοκ να βάζουν την μπάλα μέσα στο γήπεδο. Η Θεοδώρα Μαρτίνη βοήθησε σημαντικά το διάστημα που έπαιξε. Η Σουζάνα Γκολέμα δεν πήρε τις σωστές πάσες που θα έπρεπε ποιοτικά και αναλογικά. Δεν υπάρχουν παίκτριες στο Α΄ τοπικό της ΕΠΕΣΘ που να έχουν καλά ποσοστά από την πίσω ζώνη. Ακόμη γιατί στο τρίτο και τέταρτο σετ δεν χρησιμοποιήθηκε η Βερώνη Κάππα αφού το λίμπερο έκανε πολλά λάθη στα πιεστικά σερβίς των αντιπάλων.

Αυτά όλα στην προπόνηση τακτικής δεν ελέχθησαν; Πολύ καλή η διαιτησία του Βασίλη Βασιλειάδη – Γιώργου Δρανίτσα. Σημειωτής: Ελένη Γεροβασίλη. Σωστά έδωσε κάρτες στον Βασίλη Χριστόπουλο. Ο διαιτητής αν κάνει και ένα ή δύο λάθη στα τέσσερα σετ, χωρίς επόπτες είναι νομίζουμε φυσιολογικό αν αναλογισθεί κανείς ότι οι δύο ομάδες έκαναν πάνω από εκατό λάθη. Ο εορτάζων προπονητής Φιλήμων Θωμόπουλος ήρθε να παρακολουθήσει τον αγώνα αλλά τελικά έφυγε στενοχωρημένος από την ήττα της ομάδας της κόρης του Αγγέλας.

Στους άλλους αγώνες της όγδοης αγωνιστικής: Ατρόμητος Τριαδίου - Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων 1 – 3, Μέγας Αλέξανδρος - Κεραυνός Ωραιοκάστρου 3 – 0, Παναθλητικός Συκεών - Απόλλων Καλαμαριάς 3-2, ΠΑΟΚ - Αριστοτέλης Επανομής 0-3 και ΜΕΝΤ – Γαλαξίας 0-3.

Οι αγώνες της επόμενης ένατης αγωνιστικής: Γαλαξίας - Απόλλων Καλαμαριάς, Ατρόμητος Τριαδίου - Παναθλητικός Συκεών, Μέγας Αλέξανδρος – ΠΑΟΚ, Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων – ΜΕΝΤ, Κεραυνός Ωραιοκάστρου – Πειραματικό την Κυριακή 29/11, Βότση ώρα 20:00 αντί Κονταξοπούλειο), αμοιβαία αλλαγή έδρας και ΧΑΝΘ - Αριστοτέλης Επανομής στο ΔΓ Επανομής ώρα 17:30 αντί Μ. Τσικίνας), αμοιβαία αλλαγή έδρας.



 Β' Εθνική - Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών - Γ' Ομιλος

αα

Ομάδα

Αγ

Ν

Η

Σετ

Β

1.

Πειραματικό

8

8

0

24-3

24

2.

ΧΑΝΘ

8

6

2

19-6

18

3.

Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων

8

5

3

17-12

15

4.

Μέγας Αλέξανδρος

8

5

3

18-13

14

5.

Απόλλων Καλαμαριάς

8

4

4

17-15

13

6.

Γαλαξίας

8

4

4

12-14

12

7.

ΜΕΝΤ

8

4

4

15-16

12

8.

Ατρόμητος Τριαδίου

8

3

5

13-17

10

9.

Αριστοτέλης Επανομής

8

4

4

14-17

10

10.

Παναθλητικός Συκεών

8

3

5

12-18

9

11.

ΠΑΟΚ

8

2

6

10-18

7

12.

Κεραυνός Ωραιοκάστρου

8

0

8

2-24

0


9 σχόλια

  • Comment Link Ορέστης Καρράς Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015 14:51 posted by Ορέστης Καρράς

    Εμένα με λένε Ορέση...Εσένα απλά ΡΠ? Δηλαδή αν έβαζα Ορέστης Καρράς θα σε ικανοποιούσε; Ορίστε λοιπόν και το όνομα και το επώνυμο. Απλός φίλαθλος και τίποτα άλλο..(και εκπαιδευτικός, αλλά αυτό είναι δευτερευούσης σημασίας)΄.Όσο για την κόρη, όλη η κερκίδα ήξερε την κοπέλα και πόσο καλό κορίτσι είναι...Εσείς όμως με το άρθρο σας γίνατε όντως απεχθής..Αφήστε τα παιδιά να παίξουν...Δεν κερδίζετε ούτε εσείς ούτε το άθλημά σας...

  • Comment Link Ρ.Π. Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 13:15 posted by Ρ.Π.

    Και εσύ Ορέστη δεν μας είπες το όνομα σουν, τουλάχιστον το άρθρο είναι επώνυμο, αλλά κράζεις τον άνθρωπο ανώνυμα σαν Κατίνα. Αλήθεια ποιά ομάδα έχεις ή είσαι από τους πικραμένους προπονητές της κερκίδας, διαφορετικά στείλε ένα βιογραφικό στη Μόντενα ίσως και σε πάρουν εκεί !

  • Comment Link Ορέστης Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015 09:10 posted by Ορέστης

    1. όταν πάρετε κάρτα προπονητή, να κάνετε την ανάλυση, αλλά στην ομάδα σας.
    2. Μην αγγίζετε τα παιδιά. Κάνουν το χόμπι τους και ευχαριστιούνται το άθλημα. Το μονο που καταφέρνετε είναι να τα διώχνετε
    3. Ευτυχώς η κόρη σας δεν σας μοιάζει..Γίνατε γελοίος και απεχθής με αυτό τον σχολιασμός.

  • Comment Link Π.Τ. Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 23:06 posted by Π.Τ.

    Επειδή ήμουν στο γήπεδο νομίζω ότι η περιγραφή είναι σωστή στο μεγαλύτερο τουλάχιστον μέρος και διαφωνώ κάθετα με τις απόψεις της κας Κατερίνα και του drabucke. 1) Οι αθλήτριες δεν είναι κοριτσάκια αλλά ενήλικες γυναίκες και σε μερικές ομάδες η ηλικία τους ξεπερνά τα τριανταπέντε χρόνια. 2) Για την Σουζάνα Γκολέμα διαβάσατε κανένα θετικό σχόλιο; 3) Όταν ο G.G. γράφει θετικά σχόλια για τα παιδιά σας καμαρώνετε σαν γύφτικα σκεπάρνια. Τι θέλετε να σας κολακεύει σαν τους πολιτικούς; Μπράβο του που έχει το σθένος και λέει αλήθειες αλλά ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος, και 4) Αν ήσασταν στο γήπεδο που κατά πάσα πιθανότητα δεν βρισκόσασταν εκεί, η ΧΑΝΘ είχε δύο άτομα που κρατούσαν στατιστική, πόσες πάσες πήρε η εν λόγω παίκτρια σαν δυάρι και πόσες σαν τεσσάρι στο τρίτο σετ αν θυμάμαι καλά. Αν δεν είσαστε του χώρου σαν πληροφορώ ότι η πασαδόρος έπαιζε συνήθως με την ακραία τα δύο πρώτα σετ και με την διαγώνια στο τρίτο σετ που άλλαξαν θέσεις (η διαγώνια πήγε στην θέση της ακραίας και αντίστοιχα). Για του λόγου το αληθές υπάρχουν βίντεο και όποιος θέλει μπορεί να τα δει.

  • Comment Link Σωκράτης σε παράφραση Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015 22:17 posted by Σωκράτης σε παράφραση

    Μη διαφωνείς ποτέ δημοσίως με έναν σαν τον τζίτζι. Ο πολύς κόσμος δεν θα καταλάβει τη διαφορά. Σωκράτης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ