1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-05-2014 20:45

Ναυπηγεία: Από τον Φιλίποφ στην επιστροφή μετά από 20 χρόνια

Μετά από 20 χρόνια η ιστορική ομάδα των Ναυπηγείων επέστρεψε στις Εθνικές κατηγορίες του βόλεϊ. Η τελευταία φορά που αγωνίστηκαν τα Ναυπηγεία στην Α2 ανδρών ήταν τη σεζόν 1994-95, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα με προπονητή τον Χρήστο Παπαδόπουλο και παίκτη τον Γιούρι Φιλίποφ (που είχε έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα) πήρε την 4η θέση στην Α1 ανδρών που ήταν και το καλύτερο πλασάρισμα όλων των εποχών ενώ  βγήκε και στην Ευρώπη.

Όλα αυτά τα χρόνια το νήμα της ζωής του τμήματος κρατήθηκε από τον Δημήτρη Κυριακάκη ο οποίος παλεύει σε αντίξοες συνθήκες για να βρει έσοδα να συντηρήσει την ομάδα.

Μπύρα και διακοπή

Ο χθεσινός αγώνας με τον Εθνικό Πειραιά στο Σαλπέας ήταν επεισοδιακός με δύο μεγάλες διακοπές. Μάλιστα η δεύτερη διακοπή έγινε στο τάι μπρέικ όπου οπαδός του Εθνικού πέταξε ένα μπουκάλι μπύρα στον αγωνιστικό χώρο. Το μπουκάλι έσπασε και χρειάστηκε πολύ ώρα μέχρι να καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος. Το τραγελαφικό είναι πως οι υπεύθυνοι των δύο ομάδων ζήτησαν ενισχύσεις από την αστυνομία, αλλά με την πάροδο του χρόνου δεν ήρθε κανείς αστυνομικός, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν, οι παίκτες και οι παράγοντες των δύο ομάδων συμφώνησαν να συνεχίσουν τον αγώνα ο οποίος τελείωσε με νίκη των Ναυπηγείων με 3-2 σετ.

«Υπάρχουν προοπτικές»

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την άνοδο. Πέρσι χάθηκε η άνοδος στις λεπτομέρειες στις αναμετρήσεις με τη Νέα Πέραμο. Ευχαριστώ τα παιδιά για την υπομονή και για τις θυσίες που έκαναν», είπε ο προπονητής των Ναυπηγείων Ματθαίος Φορτούνας και συμπλήρωσε: «Το πρωτάθλημα είχε μεγάλη διάρκεια. Από αρχές Οκτωβρίου μέχρι μέσα Μαΐου και αυτό μας κούρασε. Μην ξεχνάμε πως είμαστε ερασιτέχνες και όχι επαγγελματίες. Πιο πολύ μας κούρασαν οι συνθήκες. Ο απερχόμενος δήμαρχος Χαΐδαρίου δε μας βοήθησε καθόλου. Παίζαμε σε ένα άθλιο και βρώμικο γυμναστήριο, το Β΄κλειστο Χαϊδαρίου. Το σημαντικό είναι πως και εμείς και η γυναικεία ομάδα του Χαϊδαρίου, ο Θρίαμβος, ανεβήκαμε στις Εθνικές κατηγορίες».

Για το εάν υπάρχουν προοπτικές παραμονής στην Α2 ο Φορτούνας είπε: «Υπάρχουν προοπτικές και πολλές υποσχέσεις για την Α2 ανδρών. Η ομάδα θα χρειαστεί τη στήριξη του Δήμου, ορισμένων φίλων και αν υπάρξει και στήριξη από τη μητρική εταιρεία θα πάμε καλά».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ