1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σπουδαία μεταγραφική κίνηση από την διοίκηση της γυναικείας ομάδας της ΑΕ Κομοτηνής, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση των αδελφών Όλγα και Δήμητρα Λόλα από τον ΠΑΟΚ, ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Β’ εθνικής της ΕΣΠΕΘΡ.
Δεύτερη πράξη στον ελληνικό εμφύλιο του Challenge Cup με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά (Τετάρτη 15/2, 19:00, Cosmote Sport 7).
Στο Final 4 Νεανίδων της ΕΣΠΕΘΡ-Αν. Μακεδονίας, ο Γ.Σ. Δράμας  νίκησε τον Α.Ο. Αμυγδαλεώνα 3-1 σετ, στον τελικό του Κ20 κοριτσιών, και αναδείχτηκε πρωταθλητής της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023.
Στις 15-16 Οκτωβρίου ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα διοργανώσει το δεύτερο τουρνουά βόλεϊ «Νίκη Εφραιμίδου» στο κλειστό γήπεδο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος».
Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΣΠΕΘΡ, με τον Ερμογένη Ξάνθης να είναι πρωταθλητής, καθώς στον τελικό, επικράτησε του ΑΟ Σερρών με 3-0, μετά από πολύ καλή εμφάνιση. Δεύτερη τερμάτισε η Καβάλα και στην τρίτη θέση, ο ΑΟ Σερρών.
Πρωταθλήτρια Γυναικών της ΕΣΠΕΘΡ αναδείχτηκε η ΑΕ Κομοτηνής η οποία θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο στην Α2 Γυναικών μέσω μπαράζ.
Μεγάλη ανατροπή πέτυχε η ψυχωμένη γυναικεία ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής, η οποία αν και έχανε 2-1, επικράτησε εκτος έδρας με 2-3 του Πανσερραϊκού στις Σέρρες, και προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος της Β Εθνικής ΕΣΠΕΘΡ Ανατολικής Μακεδονίας.
Συγκλονιστικό μήνυμα έστειλαν οι αθλήτριες του βόλεϊ του ΜΓΣ Πανσερραϊκού για τις 16 γυναικοκτονίες που συνέβησαν φέτος στην χώρα μας. Οι παίκτριες της Κίτσας Γιαλένιου πριν το ματς της Β εθνικής ΕΣΠΕΘΡ με το ΓΣ Δράμας, ανήρτησαν πανό που έγραφε: «Δεν είμαστε όλες εδώ… λείπουν οι δολοφονημένες.»
Πρεμιέρα με ιστορική νίκη για τον νεοσύστατο Πανσερραϊκό, στον Δ’ Όμιλο της Β’ Εθνικής της ΕΣΠΕΘΡ. Η γυναικεία ομάδα  του Πανσερραϊκού που μπήκε και επίσημα στο χάρτη του βόλεϊ και φέτος φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει μια σημαντική πορεία στο πρωτάθλημα της κατηγορίας, ξεκίνησε ιδανικά, με σπουδαίο διπλό στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.
Η αναμετρήση της Κορίνθου με τα Πεύκα στον 'Α όμιλο καθώς και το Θεσσαλονικιώτικό ντέρμπι της ΧΑΝΘ με τον Βότση στο β, ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής  της Πρι Λιγκ Γυναικών. Τα Πεύκα βρίσκονται στην τρίτη ΄θέση της βαθμολογίας με 7 βαθμούς προέρχονται απο τρεις σερί ήττες, και θέλουν να αποδρασουν με διπλό, ώστε να κρατήθούν στην τριάδα του ομίλου. Απο την άλλη η γηπεδούχος ομάδα της Πελοποννήσου που επίσης εχει χασει δύο διαδοχικά ματς απο Αιγάλεω και ΖΑΟΝ, και έχει 6 πόντους, βλέπει το ματς ως "τελικό" και θέλει τη νίκη για να μπει σφήνα στην τριάδα.
Πρωταθλήτρια στην ΕΣΠΕΠ στην κατηγορία των Παίδων αναδείχτηκε η Ολυμπιάδα, που νίκησε δύο φορές τον Αθλο, 3-1 και 3-0 σετ, στη σειρά των τελικών και με 2-0 νίκες πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου.
Σε ανακοίνωση για αναστολή των προπονήσεων των αναπτυξιακών τους τμημάτων προχώρησαν Νίκη Αλεξανδρούπολης και Αμαζόνες Μαΐστρου.Πιο συγκεκριμένα μετά τα κρούσματα σε δημοτικά σχολεία της Αλεξ/πολης, τα δύο σωματεία που έχουν αθλήτριες στα σχολεία αυτά αποφάσισαν να προχωρήσουν στις εξής ενέργειες.
Επανεκκίνηση φέτος στο τμήμα βολεϊ γυναικών του ΜΓΣ Πανσερραϊκού καθώς μετά την περσινή δημιουργία της ομάδας, η οποία έγινε βιαστικά και επιστρατεύοντας και πολλές παλιές παίκτριες ώστε να μπορέσει να «λειτουργήσει» το τμήμα και να συμμετάσχει στο περιφερειακό πρωτάθλημα.
Στον πάγκο της Ορεστιάδας  θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιάννης Ανδρεάδης. Ο Εβρίτης τεχνικός συμφώνησε με τον πρόεδρο της ομάδας, Παντελή Δραχτίδη, να ξεκινήσει ένα συγκεκριμένο πλάνο ανασυγκρότησης του ιστορικού συλλόγου απο την Β΄εθνική της ΕΣΠΕΘΡ, ώστε η ομάδα να επανέλθει στα επόμενα χρόνια και πάλι εκεί που ανήκει, στα σαλόνια της Volleleague ανδρών,
Η νομική υπηρεσία της Ε.Ο.ΠΕ. προέτρεψε τις Αμαζόνες Μαΐστρου να κάνουν την ένσταση κατά της απόφασης της Ε.Σ.ΠΕ.Θ.Ρ. στο Α.Σ.Ε.Α.Δ., καθώς οι αποφάσεις κάθε Ένωσης έχουν διοικητική αυτοτέλεια και δεν είναι το αρμόδιο όργανο η ομοσπονδία. Η Ε.Ο.ΠΕ. δεν μπορεί να εκδικάσει ενστάσεις σωματείων που ανήκουν στις Ενώσεις, παρά μόνο σωματείων που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα ευθύνης της. Στην ανακοίνωση τους όμως οι Αμαζόνες τονίζουν ότι δεν θα προσφύγουν τελικά στο Α.Σ.Ε.Α.Δ..
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τις παίκτριες της Γαίας Δράμας στην χθεσινή προπόνηση, καθώς είδαν να τις περιμένει στο κλειστό «Δ. Κραχτίδης», η Σία Τοτσίδου. 
Ένσταση κατά της απόφασης της ΕΣΠΕΘΡ, κατέθεσε στη νομική υπηρεσία της ΕΟΠΕ, η διοίκηση των Αμαζόνων Μαΐστρου- Αλεξανδρούπολης, για την ανάδειξη πρωταθλήτριας της Β΄εθνικής γυναικών την Γαία Δράμας με ψηφοφορία, και όχι με κλήρωση μεταξύ των δύο ομάδων, όπως είχε η ανακοινώσει για ανάλογες περιπτώσεις η Ομοσπονδία.
Ανακοινώθηκε και επίσημα από την Ενωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, ότι Έβρος Σουφλίου και την Γαία Δράμας, αναδεικνύονται αντίστοιχα πρωταθλητές σε άνδρες-γυναίκες και παράλληλα κερδίζουν την άνοδο τους στην Α2 Κατηγορία.
Επιστολή προς την Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης & Αν. Μακεδονίας, με κοινοποίηση και προς την ΕΟΠΕ, απέστειλε η διοίκηση των Αμαζόνων Μαΐστρου.Σε αυτή η ομάδα της Αλεξανδρούπολης, ζητάει να εφαρμοστεί η απόφαση της ΕΟΠΕ, και να οριστεί ημερομηνία κλήρωσης ανάμεσα σε εκείνη και την Γαία Δράμας, για την τελική ανάδειξη της πρωταθλήτριας Β΄εθνικής γυναικών ΕΣΠΕΘΡ, η οποία θα κερδίσει ταυτόχρονα και την άνοδο της στην Α2.
Μετά την απόφαση της ΕΟΠΕ για την ανάδειξη των πρωταθλητών στις εθνικές κατηγορίες και τα πρωταθλήματα της Β’ εθνικής, από την ΕΣΠΕΘΡ, το τίτλο στους άνδρες κατέκτησε ο Έβρος Σουφλίου, ο οποίος μέχρι την διακοπή ήταν πρώτος με 13 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο.
Σοκ για το Εβρίτικο βόλεϊ, καθώς έγινε γνωστό ότι απεβίωσε ξαφνικά, ο 38χρονος λίμπερο του ΑΣΑ  Έβρου Σουφλίου, Κώστας Πατσιάς.
Μία μία Ένωση ανά την Ελλάδα ανακοινώνει την αναστολή όλων των πρωταθλημάτων τους για τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή 22 Μαρτίου. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:
Το Δέλτα TV φιλοξένησε τον δημοσιογράφο Κώστα Ασημακόπουλο που κλήθηκε να σχολιάσει τις απαράδεκτες και προσβλητικές δηλώσεις του προέδρου του Μ.Γ.Σ.Εθνικού Αλεξανδρούπολης για το βόλεϊ και πως για όλα τα προβλήματα του συλλόγου φταίει το τμήμα βόλεϊ (Τ.Α.Α.).
Με νέο επιτελείο, προπονητής Δημήτρης Τσουλκανάκης, (στην θέση του Χρ.Ανδραβίζου) νέο συνεργάτη τον Χρ, Κώτα και έφορο τον Σταύρο Φωκιανό, η γυναικεία ομάδα του Φοίνικα Αλεξανδρούπολης θα παλέψει και τη νέα σεζόν αποφασιστικά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β΄εθνικής ΕΣΠΕΘΡ και την άνοδο στην Α2, που έχασε φέτος στο τουρνουά των Γρεβενών.
Σελίδα 1 από 9

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ