1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-02-2015 22:50

Σοκ και δέος: Στο σφυρί το σπίτι του Κογκαλίδη επειδή η ΕΟΠΕ και ΕΣΠΕΔΑ δεν πληρώνουν το ΙΚΑ

Σοκ και δέος προκαλεί η προσωπική και οικογενειακή περιπέτεια που περνάει τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΔΑ Γιώργος Κογκαλίδης καθώς το ΙΚΑ έβγαλε σε πλειστηριασμό το σπίτι που μένει για χρέος 59.000 Ευρώ. Η ΕΣΠΕΔΑ δεν εισέπραξε τα χρήματα που είχαν συμφωνηθεί στον διακανονισμό με την ΕΟΠΕ χάνοντας έτσι δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που είχαν γίνει τους τελευταίους μήνες.

Η ειδοποίηση στον Κογκαλίδη από το Πρωτοδικείο Πειραιά έφτασε πριν από δύο εβδομάδες και την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου θα βγει η περιουσία του στο σφυρί. Οι αρμόδιες υπηρεσίες αρνούνται νέο διακανονισμό, ο Κογκαλίδης προσπαθεί να σώσει το σπίτι του και από την ΕΟΠΕ σφυρίζουν αδιάφορα καθώς η διοίκηση Μαυρομάτη κρίνει πως υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Μάλιστα κάποια έσοδα που υπήρχαν τις τελευταίες ημέρες δόθηκαν σε άλλες υποχρεώσεις που κρίθηκαν απαραίτητες.

Σε επιστολή που έστειλε η ΕΣΠΕΔΑ προς την ΕΟΠΕ την καλεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Ο Κογκαλίδης είναι το πρώτο μεγάλο θύμα των χρεών της ΕΟΠΕ και των Ενώσεων, ενώ όπως λένε οι πληροφορίες όταν παρέλαβε τα ηνία της Ενωσης Πειραιά και Δυτικής Αττικής το χρέος ήταν κοντά στα 70.000 Ευρώ αλλά κατάφερε να αποπληρώσει περίπου 10.000 Ευρώ.

Eκτός των άλλων ο Κογκαλίδης είναι χολωμένος με την στάση των μελών του ΔΣ της ΕΟΠΕ και ειδικά με τον πρόεδρο Αχιλλέα Μαυρομάτη ο οποίος ακόμα και αυτές τις δύσκολες ώρες δεν έχει να παρουσιάσει πλάνο δράσης ώστε να βοηθήσει με όποιες δυνάμεις έχει.

Η επιστολή της ΕΣΠΕΔΑ στην ΕΟΠΕ:

Σε απάντηση του 547/13-02-15 έγγραφου σας, η θέση της ΕΣΠΕΔΑ, όπως διαμορφώθηκε στο Δ.Σ. Νο 23 της 17/02/15 της Ένωσης μας, έχει ως εξής:

1.Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, για τα ποσά των οφειλών σε ΙΚΑ - Εφορία, τα οποία έχουν συμφωνηθεί μεταξύ μας, όπως και η αποπληρωμή τους, να μην τηρείται από εσάς (επανειλημμένως μάλιστα) η σχετική συμφωνία.

Με αποτέλεσμα η μοναδική Ένωση όπου το ΙΚΑ έχει προχωρήσει στην αναγκαστική κατάσχεση της προσωπικής περιουσίας του Πρόεδρου της και οσονούπω μάλιστα να προχωρά και στον πλειστηριασμό της να είναι η ΕΣΠΕΔΑ.

Άρα, πάνω σε ποιο πλαίσιο πρέπει να συμφωνήσουμε, αφού είναι βέβαιο ότι και πάλι οι συμφωνίες δε θα τηρηθούν; Σας θυμίζουμε, ότι με προσωπική παρέμβαση σας κ. Πρόεδρε, δόθηκε εντολή να καταβληθεί άμεσα το συμφωνηθέν ποσό από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2014, ύψους 11.000€ για κάλυψη αναγκών προς ΙΚΑ και εφορία, αλλά ακόμα και σήμερα 18/02, αυτό το ποσό δεν έχει καταβληθεί προς την ΕΣΠΕΔΑ.

2. Μας αναφέρετε ότι προς τις Ενώσεις θα καταβληθεί ποσοστό 25% από την ετήσια επιχορήγηση της ΓΓΑ προς την ΕΟΠΕ. Για το ποσοστό αυτό, όπως και πέρσι, διαφωνούμε και αντιπροτείνουμε το ποσοστό να γίνει 50%, γιατί παραπάνω από το 50% του ελληνικού βόλεϊ διοργανώνεται και εκτελείται από τις Ενώσεις.

Για το θέμα αυτό όπως και για τις ποσοστώσεις των Ενώσεων, παρακαλούμε όπως διορθωθεί ο αριθμός των συλλόγων της δύναμης της Ένωσης μας από 47 σε 48, όπως και ο αριθμός των ενεργών τμημάτων της ΕΣΠΕΔΑ, από 207 στο σωστό 223.

Αν συγκρίνετε τους αριθμούς θα διαπιστώσετε ότι η ΕΣΠΕΔΑ, έχει πολύ μεγάλη δράση σε συνάρτηση των αριθμών συλλόγων και τμημάτων σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Ενώσεις.

3. Σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση των Ενώσεων με ποσοστό 50% των παραβόλων, ανανεώσεων δελτίων και μεταγραφών, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το ακριβές ποσό του 2014, το οποίο δεν μας το έχετε κάνει γνωστό και δε μας το έχετε καταβάλει. Άρα και αυτό το ποσό, είναι υπό συζήτηση για συμφωνία.

4. Σε ότι αφορά τη διάθεση δύο υπαλλήλων της ΕΣΠΕΔΑ προς την ΕΟΠΕ, παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε τη διαδικασία με την οποία θα γίνει (απόσπαση ή μετάθεση) και σε ποιον φορέα θα ανήκουν. Προκαταβολικά, σας αναφέρουμε ότι με τη διάθεση δύο υπαλλήλων μας προς εσάς, θα καταστεί αμφίβολη η λειτουργία της Ένωσης μας, η οποία και φέτος παρουσιάζει τεράστια αύξηση των ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα μας, καταφέρνοντας να διοργανώνουμε άψογα πρωταθλήματα.

5. Για την ύπαρξη φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας της ΕΣΠΕΔΑ, για την καταβολή ποσού από εσάς, σας αναφέρουμε ότι αυτές δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν γιατί οφείλονται ποσά, προς τους φορείς αυτούς, τα οποία εσείς δε έχετε καταβάλει. Άρα, πώς θα λυθεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης;

6. Για τη συμφωνία για τη χρηματοδότηση της ΕΣΠΕΔΑ για το 2015, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τον αναλυτικό οικονομικό απολογισμό έτους 2014 της ΕΟΠΕ, ώστε να έχουμε πλήρη άποψη.

3 σχόλια

  • Comment Link Βασίλης Τζώρτζης Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 08:04 posted by Βασίλης Τζώρτζης

    Δυστυχώς το προσωπικό πρόβλημα που προέκυψε στον Πρόεδρο της ΕΣΠΕΔΑ είναι μόνον η αρχή του παγόβουνου και αναμένεται η συνέχεια σε διάφορα επίπεδα τα οποία θα αρχίσουν να διαπιστώνουν από εδώ και στο εξης οι παράγοντες που διοικούν τα σωματεια και οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν έχουν αντιληφθεί ή δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς για τις απίστευτες αλλαγές που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια σε διάφορα μέτωπα (προυπολογισμοί, νομικές διεκδικήσεις οφειλών κλπ.).
    Η προσωπική περίπτωση του κ. Κογκαλίδη αφορά και έναν άλλο σημαντικό παράγοντα στον οποίο συνήθως δε δίνεται η πρέπουσα σημασία. Συγκεκριμένα ανάλογα περιστατικά τα οποία οι παράγοντες καλούνται συνήθως μόνοι τους να τα διαχειριστούν, προσκαλούν μια πραγματικά βίαιη «εισβολή» στην προσωπική και οικογενειακή ζωή του κάθε νόμιμου εκπροσώπου σωματείου ή φορέα που ενεργεί 100% εθελοντικά χωρίς αμοιβή για την παροχή ατελείωτων ωρών υπηρεσιών προς το άθλημα που θέλησε να προσφέρει και αργότερα ή συντομότερα (ανάλογα με τις δυνάμεις του κάθε ενός), τον απομακρύνουν από το χώρο προσφοράς που επέλεξε να ασχοληθεί με αποτέλεσμα το άθλημα πραγματικά να «φτωχαίνει» και να περιθωριοποιείται ακόμη περισσότερο από μήνα σε μήνα.
    Οσον αφορά η συγκεκριμένη περίπτωση του κ. Κογκαλίδη δεν προκύπτει από παρθενογέννεση αλλά αφορά οφειλές της ΕΣΠΕΔΑ προς το Δημόσιο για τη διεκδίκηση των οποίων εκ μέρους του κράτους, πρεπει να ακολουθηθούν πολύ συγκεκριμένες νομικές διαδικασίες (αναγκαστική προσημείωση ακινητου, αναγκαστική εκτέλεση – διαδικασία καστάσχεσης κλπ.). Από τη στιγμή που καλώς ή κακώς το θέμα της προσωπικής αυτής περίπτωσης είδε το φως της δημοσιότητας, είναι υποχρέωση της ΕΟΠΕ να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα σχετικά με τις ενέργειες που έκανε (ή ΔΕΝ έκανε) για να προστατέψει τον Πρόεδρο της ΕΣΠΕΔΑ για τις προηγούμενες οφειλές που δεν εξοφλήθηκαν και συγκεκριμένα
    1. Ποια χρονική περίοδο ειδοποιήθηκε η ΕΟΠΕ από τον κ. Κογκαλίδη για το επίσημο έγγραφο του ΙΚΑ ή άλλων δημόσιων φορέων και οργανισμών με το οποίο καλούσαν τον Πρόεδρο της ΕΣΠΕΔΑ για την άμεση τακτοποίηση των οικονομικών οφειλών και εκκρεμοτήτων της Ενωσης και για τις συνέπειες της μη συμμόρφωσής του.
    2. Ποιες ενέργειες (οικονομικές ή διοικητικές) έγιναν από την ΕΟΠΕ για την ανακοπή της διαδικασίας ή τη διαπραγμάτευση για διακανονισμό (ρύθμιση) της οφειλής βάσει συγκεκριμένου πλάνου πληρωμών προς την Ενωση.
    3. Η ΕΟΠΕ παρείχε νομική προστασία και συμβουλευτική στον Πρόεδρο της ΕΣΠΕΔΑ για τον κατάλληλο νομικό χειρισμό της υπόθεσης και αν ναι, ποιες ακριβώς ενέργειες έγιναν;
    4. Ποια επίσημα έγγραφα των δημόσιων φορέων και οργανισμών κοινοποιήθηκαν στην ΕΟΠΕ από τον κ. Κογκαλίδη και ποιες ενέργειες έγιναν για να προστατευθεί η Ενωση;
    Η προσωπική περιπέτεια του κ. Κογκαλίδη και οι πειστικές (ή μη) θέσεις της ΕΟΠΕ και οι ενέργεις που θα κάνει (ή ΔΕ θα κάνει), θα δώσουν σε πολλούς απο τους παράγοντες που ακόμη ασχολούνται με το άθλημα την κατεύθυνση για το αν αξιζει ή όχι από εδώ και στο εξής να εκπροσωπούν θεσμικά σωματεία ή φορείς στον ευρύτερο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού αναλαμβάνοντας τον κίνδυνο και το ορατό πλέον ρίσκο να διώκονται σε προσωπική βάση για θέματα διαχειρισης τα οποία δεν είναι σε θέση να ελέγξουν 100% και τα οποία εξαρτώνται από την ικανότητα και αποτελεσματικότητα άλλων φορέων και προσώπων.
    Γιώργο, καλή συνέχεια και δύναμη στην πορεία αυτής της περιπέτειας που αντιμετωπίζεις εσύ και η οικογένειά σου. Να ξέρεις ότι τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι συνεργάτες μου θα ειμαστε διπλα σου για ότι «τεχνικό» ή άλλο χρειαστεις στην προσπάθεια απεμπλοκής σου από αυτό το απίστευτο περιστατικό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

  • Comment Link ελεος πια Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 21:26 posted by ελεος πια

    Το αισχος της Εοπε και προσωπικα του κ.Μαυροματη σε ολο το μεγαλειο της,απορω οι συμβουλοι της ομοσπονδιας δεν εχουνε καθολου φιλοτιμο ωστε να παρουνε θεση σε ενα τοσο σοβαρο θεμα?

  • Comment Link Καημένο βόλεϊ Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015 20:28 posted by Καημένο βόλεϊ

    Αίσχος και μόνο αίσχος ! Είναι δυνατόν επειδή κάποιοι θέλουν να υπάρχει βόλεϊ, επειδή θέλουν να παρουσιάζουν ότι δήθεν εξυγιαίνουν την Ομοσπονδία κλπ, κάποιοι άλλοι να χάνουν τα σπίτια τους ?
    Είναι άσχετο ότι αυτό συμβαίνει στο Πρόεδρο της ΕΣΠΕΔΑ που είναι ο μόνος που ΔΕΝ ανήκει στην αυλή του Προέδρου ?
    Ντροπή και αίσχος, κλείστε το μαγαζάκι σας να μην καταστραφεί άλλος, για να μην αναφέρουμε τις δεκάδες προσφυγές των προμηθευτών και συνεργατών της Ομοσπονδίας που προσπαθούν να πάρουν τα οφειλόμενα και τρέχουν κάθε μέρα στα δικαστήρια.
    Με ξένα κόλλυβα δεν κάνεις κηδείες. Ξέρετε ότι δεν έχετε χρήματα, όμως συνεχίζετε να βάζετε φέσι σε ανυποψίαστους προμηθευτές κλπ. Και στο τέλος το παίζετε και ήρωες … καταστρέφοντας τους άλλους !!! Η ασυνειδησία σας είναι μνημειώδης !!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ