1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
19-02-2015 18:30

ΕΣΠΕΔΑ: «Κατάσχεση, πλειστηριασμός και υποσχέσεις που δεν τηρούνται»

Τα παράπονά της προς την ΕΟΠΕ εξέφρασε με επιστολή της η ΕΣΠΕΔΑ. Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι τχο ΙΚΑ έχει προχωρήσει σε κατάσχεση της προσωπικής περιουσίας του προέδρου της Ένωσης, Γιώργου Κογκαλίδη λόγω των χρεών της ΕΟΠΕ, που δεν τήρησε την συμφωνία της. 



Σε απάντηση του 547/13-02-15 έγγραφου σας, η θέση της ΕΣΠΕΔΑ, όπως διαμορφώθηκε στο Δ.Σ. Νο 23 της 17/02/15 της Ένωσης μας, έχει ως εξής:

1. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, για  τα ποσά των οφειλών σε ΙΚΑ - Εφορία, τα οποία έχουν συμφωνηθεί μεταξύ μας, όπως και η  αποπληρωμή τους, να μην τηρείται από εσάς ( επανειλημμένως μάλιστα ) η σχετική συμφωνία . Με  αποτέλεσμα η μοναδική Ένωση όπου το ΙΚΑ έχει προχωρήσει στην αναγκαστική κατάσχεση της προσωπικής περιουσίας του Πρόεδρου της και οσονούπω μάλιστα να προχωρά και στον πλειστηριασμό της να είναι η ΕΣΠΕΔΑ.

Άρα, πάνω σε ποιο πλαίσιο πρέπει να συμφωνήσουμε, αφού είναι βέβαιο ότι και πάλι οι συμφωνίες δε θα τηρηθούν; Σας θυμίζουμε, ότι με προσωπική παρέμβαση σας κ. Πρόεδρε, δόθηκε εντολή να καταβληθεί άμεσα το συμφωνηθέν ποσό από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2014, ύψους 11.000€ για κάλυψη αναγκών προς ΙΚΑ και εφορία, αλλά ακόμα και σήμερα 18/02, αυτό το ποσό δεν έχει καταβληθεί προς την ΕΣΠΕΔΑ.

2. Μας αναφέρετε ότι προς τις Ενώσεις θα καταβληθεί ποσοστό 25% από την ετήσια επιχορήγηση της ΓΓΑ προς την ΕΟΠΕ. Για το ποσοστό αυτό, όπως και πέρσι, διαφωνούμε και αντιπροτείνουμε το ποσοστό να γίνει 50%, γιατί παραπάνω από το 50% του ελληνικού βόλεϊ διοργανώνεται και εκτελείται από τις Ενώσεις.

Για το θέμα αυτό όπως και για τις ποσοστώσεις των Ενώσεων, παρακαλούμε όπως διορθωθεί ο αριθμός των συλλόγων της δύναμης της Ένωσης μας από 47 σε 48, όπως και ο αριθμός των ενεργών τμημάτων της ΕΣΠΕΔΑ, από 207 στο σωστό 223.

Αν συγκρίνετε τους αριθμούς θα διαπιστώσετε ότι η ΕΣΠΕΔΑ, έχει πολύ μεγάλη δράση σε συνάρτηση των αριθμών συλλόγων και τμημάτων σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Ενώσεις.

3. Σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση των Ενώσεων με ποσοστό 50% των παραβόλων, ανανεώσεων δελτίων και μεταγραφών, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το ακριβές ποσό του 2014, το οποίο δεν μας το έχετε κάνει γνωστό και δε μας το έχετε καταβάλει. Άρα και αυτό το ποσό, είναι υπό συζήτηση για συμφωνία.

4. Σε ότι αφορά τη διάθεση δύο υπαλλήλων της ΕΣΠΕΔΑ προς την ΕΟΠΕ, παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε τη διαδικασία με την οποία θα γίνει (απόσπαση ή μετάθεση) και σε ποιον φορέα θα ανήκουν. Προκαταβολικά, σας αναφέρουμε ότι με τη διάθεση δύο υπαλλήλων μας προς εσάς, θα καταστεί αμφίβολη η λειτουργία της Ένωσης μας, η οποία και φέτος παρουσιάζει τεράστια αύξηση των ομάδων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα μας, καταφέρνοντας να διοργανώνουμε άψογα πρωταθλήματα.

5. Για την ύπαρξη φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας της ΕΣΠΕΔΑ, για την καταβολή ποσού από εσάς, σας αναφέρουμε ότι αυτές δεν υπάρχουν. Και δεν υπάρχουν γιατί οφείλονται ποσά, προς τους φορείς αυτούς, τα οποία εσείς δε έχετε καταβάλει. Άρα, πώς θα λυθεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης;

6. Για τη συμφωνία για τη χρηματοδότηση της ΕΣΠΕΔΑ για το 2015, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τον αναλυτικό οικονομικό απολογισμό έτους 2014 της ΕΟΠΕ, ώστε να έχουμε πλήρη άποψη.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ