1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
16-09-2015 23:05

Τιμή στον θρυλικό Μιλίνκοβιτς που μπήκε στο «δρόμο της δόξας»

O Mάρκος Μιλίνκοβιτς - που πριν μία δεκαετία φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού και κατέκτησε το Τοπ Τιμς Καπ - λατρεύεται σαν θεός στην Αργεντινή και δεν ξεχνιέται από τους ανθρώπους του βόλεϊ. Αύριο, λοιπόν, 27 Σεπτεμβρίου στο περίφημο «Λούνα Παρκ» του Μπουένος Άιρες θα δοθεί αγώνας επίδειξης προς τιμήν του μεταξύ ομάδων βετεράνων της Αργεντινής και της Βραζιλίας.

Με την Αργεντινή εκτός από τον Μιλίνκοβιτς θα αγωνιστούν ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ και άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, της Νικαιας και της Ορεστιάδας Χόρχε Ελγκέτα, ο Χαβιέ Βέμπερ που ως προπονητής του Παναθηναϊκού έβαλε την υπογραφή κάτω από τον τίτλο του 2006, ο Αλεξάντερ Σπάιτς, Mπιντεγκέιν, Κόντε κ.α. Με την Βραζιλία θα αγωνιστούν ο Τζίμπα, ο Καρλάο, ο θρυλικός Μαουρίτσιο Λίμα κ.α.

Επίσης ο Δήμος του Μπουένος Άιρες αφιέρωσε ειδική πλακέτα για τον Μιλίνκοβιτς στο «δρόμο της δόξας» όπου αναφέρει και τις σημαντικότερες διακρίσεις του. Ο Μιλίνκοβιτς μας έστειλε τη φωτογραφία του μαζί με τον υιό του και σας την δημοσιεύουμε...

 

 

Το εντυπωσιακό είναι πως μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου είχαν προπωληθεί 10.000 εισιτήρια, ενώ ο μεγάλος αγώνας των θρυλικών βετεράνων υποστηρίζεται από δεκάδες χορηγούς και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά. Αυτά για να κάνουμε συγκρίσεις σε μία χώρα που επίσης περνάει τεράστια οικονομική κρίση, με μηδενικά κασέ αλλά με τους ανθρώπους του αθλητισμού να αλληλουποστηριζονται και να προωθούν το προϊόν τους.

 


Για την ιστορία στο ίδιο γήπεδο (στο Λούν Παρκ) η Εθνική Ελλάδας είχε αντιμετωπίσει την Αργεντινή για τις θέσεις 5-6 του Παγκοσμίου πρωταθλήματος 2002. Ήταν 11 Οκτωβρίου 2002 όταν η Αργεντινή των Βέμπερ, Ελγκέτα, Μιλίνκοβιτς, Μπιντεγκέιν, Κόντε, Σπάιτς, Νταραϊντού, Τζιάνι, Πάτι αντιμετωπίσε την ελληνική ομάδα των Γκιούρδα, Μπάεφ, Πανταλέων, Ρουμελιώτη, Τσακιρόπουλου, Κουρνέτα, Δημητρακόπουλου, Ντράγκοβιτς, Μποζίδη, Χατζηαντωνίου, Κυριαζή, Λάππα και είχε νικήσει 3-0 (25-23, 25-23, 25-20).

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε κι ελπίζουμε κάποια στιγμή να έχουν ανάλλογη τιμή και όλοι οι μεγάλοι του ελληνικού βόλεϊ...

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ