1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
03-09-2015 23:28

Καλμαζίδης: «Πρέπει να παίξουμε καλύτερα, σίγουρα μπορούμε»

Το χειροκρότημα του κόσμου που κατέκλυσε το κλειστό γυμναστήριο της Μεγαλόπολης ήταν η καλύτερη ψυχολογική ένεση για την Εθνική Γυναικών, η οποία δεν έχει χρόνο για να σκεφτεί την ήττα με 3-2 από την Ουγγαρία καθώς το βράδυ της Κυριακής (19:30, ΕΡΤ2) υπάρχει ο δεύτερος ημιτελικός.
«Δεν θυμάμαι στο πρόσφατο παρελθόν τέτοια ατμόσφαιρα σε παιχνίδι της Εθνικής. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να ανταποδώσουμε στον κόσμο με μια νίκη, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος που υπήρχε αυτή η εικόνα με τα πολλά μικρά παιδιά και σίγουρα θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μπορέσουμε να έρθουμε ξανά εδώ και να παίξουμε στον τελικό», είπε λίγο μετά το τέλος του αγώνα ο Γιάννης Καλμαζίδης.

«Σίγουρα ήταν καθοριστική η απώλεια του πρώτου σετ, αφού δεν εκμεταλλευτήκαμε το προβάδισμα που είχαμε και μετά χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας, φάνηκε ότι υπήρχε ανασφάλεια και ουσιαστικά χωρίς να κάνει κάτι ιδιαίτερο ο αντίπαλος μας παλεύαμε με τους εαυτούς μας και βρεθήκαμε να χάνουμε με 2-0» συμπλήρωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε: «Το θετικό είναι ότι αντιδράσαμε, αφήσαμε στην άκρη την κακή εκκίνηση και στα δύο επόμενα σετ δείξαμε τον καλό μας εαυτό, αλλά στο τάι μπρέικ και πάλι κάναμε πολλά λάθη στην αρχή. Κι εκεί στους 15 πόντους δεν έχεις πολλά περιθώρια για να αντιδράσεις. Αν θέλουμε να προκριθούμε ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε καλύτερα, να έχουμε μεγαλύτερη επιμονή και συγκέντρωση. Σίγουρα μπορούμε κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Η Ελένη Κιόση αφού πρώτα παρηγόρησε μια μικρή θαυμάστρια της, η οποία είχε βουρκώσει μετά την ήττα της ομάδας μας, τόνισε από την πλευρά της:
«Ήταν ένα παιχνίδι όπως θα έπρεπε να είναι ένας ημιτελικός του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Υπήρχαν πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά γενικά κι οι δύο ομάδες πρόσφεραν όμορφο θέαμα στον κόσμο. Σίγουρα είμαστε στεναχωρημένες από την ήττα, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για δάκρυα κι από αυτή τη στιγμή το μυαλό μας είναι στον δεύτερο αγώνα όπου θα πάμε για να πάρουμε την νίκη και την πρόκριση.

Η ομάδα μας δεν έχει παρουσιάσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων της, αλλά ξέρω αυτό που βλέπω καθημερινά: είμαστε μια ομάδα που δουλεύει καθημερινά για να φτάσει στο σημείο να μπορεί να παίζει συνέχεια στα… κόκκινα. Ξέρουμε τα ελαττώματα μας, ξέρουμε τα προτερήματα μας, θεωρώ ότι βελτιωνόμαστε συνεχώς κι εφόσον βρούμε μια σταθερά τότε θα δείτε τις πραγματικές μας δυνατότητες.»

Από την πλευρά της η Κατερίνα Γιώτα σημείωσε: «Από τη στιγμή ου χάσαμε το 3-2 ήταν το ιδανικό αποτέλεσμα κι ιδίως έτσι όπως εξελίχθηκε ο σημερινός αγώνας. Σίγουρα δεν ήμασταν στην καλύτερη μας ημέρα και μας επηρέασε πάρα πολύ η απώλεια του πρώτου. Η Ουγγαρία εκμεταλλεύτηκε αυτή την αναστάτωση, αλλά το σημαντικό είναι ότι δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας και αντιδράσαμε. Είδαμε σήμερα μία έμπειρη και μια… ανώριμη εθνική. Πρέπει να μάθουμε να περνάμε γρήγορα τις φάσεις και την Κυριακή έχουμε μια ακόμη ευκαιρία. Πρέπει να το δούμε ως το τελευταίο παιχνίδι κι εκεί συνήθως τα δίνεις όλα».

Ο Βέλγος τεχνικός της Ουγγαρίας Γιαν Ντε Μπραντ ήταν ικανοποιημένος από τη νίκη, αλλά ήθελε το ‘καθαρό σκορ’ αφού όπως είπε: «έπρεπε να ‘σκοτώσουμε’ την Ελλάδα στο τρίτο σετ, δεν το κάναμε και η πρόκριση είναι ακόμη ανοικτή. Σίγουρα είναι σημαντικό να κερδίζεις εδώ, έστω και με 3-2, αλλά μπορούσαμε να καθαρίσουμε το ματς αν συνεχίζαμε να σερβίρουμε με τον τρόπο που ξεκινήσαμε. Είχαμε δύο σημαντικές απώλειες, αλλά οι Χόρβαθ και Λίλιομ ήταν κουμπάρες στο γάμο της καλύτερης τους φίλης και τους το είχαμε υποσχεθεί ότι θα πάρουν άδεια. Ευτυχώς δεν έχουμε άλλο γάμο την επόμενη Κυριακή, αλλά περιμένω ότι θα είναι μια σκληρή μάχη».

Ο κύριος Ντε Μπραντ χαρακτήρισε φανταστική την ατμόσφαιρα που δημιούργησε το κοινό της Μεγαλόπολης. «Ήταν πραγματικά πολύ ωραίο και προσωπικά μου αρέσει να παίζω σε πιο μικρά, αλλά γεμάτα γήπεδα από το να παίζω σε αχανή στάδια. Ελπίζω πάντως ότι κι φίλαθλοι της Ουγγαρίας θα έρθουν την Κυριακή στο γήπεδο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ