1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Δεύτερη κούπα στην Ουγγαρία γιατον Γιάννη Αθανασόπουλο. Ο ‘Έλληνας προπονητής οδήγησε ην Βασας στην κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς σον τελικό επικράτησε μετά από μονομαχία θρίλερ της Μπεκεσάμπα με 3-2 (23-25, 25-14, 22-25, 25-19, 17-15).
Δεύτερη πράξη στον ελληνικό εμφύλιο του Challenge Cup με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά (Τετάρτη 15/2, 19:00, Cosmote Sport 7).
Ο Αλέκος Λεώνης συζήτησε για την επιστροφή του στον χώρο του βόλεϊ μετά από απουσία 9 χρόνων.
Αντίστροφη μέτρηση για τη γιορτή του βόλεϊ Γυναικών. Πέμπτη 28 Απριλίου και Παρασκευή 29 Απριλίου στο «Θεμιστόκλειο Αθλητικό Κέντρο» στη Λεμεσό θα διεξαχθεί το Φάιναλ Φορ του 45ου Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α’ κατηγορίας Βόλεϊ Γυναικών με τη συμμετοχή της πολυνίκης του θεσμού ΑΕΛ, του πρωταθλητή Property Gallery Απόλλων, της δευτεραθλήτριας Ολυμπιάδας Νεάπολης και της Νέας Σαλαμίνας που διεκδικεί Κύπελλο μετά τη σεζόν 1984-85 όταν έφθασε στον Τελικό. Τα ζευγάρια  είναι Νέα Σαλαμίνα – Ολυμπιάδα (17:30) και ΑΕΛ – Απόλλων (20:30).
Στον «θρόνο» του κυπριακού πρωταθλήματος ανδρών παρέμεινε η Ομόνοια με τη νίκη με 3-0 (31-29, 26-24, 25-19) επί της Green Air Παφιακού στον 3ο αγώνα των τελικών των πλέι οφ της φετινής σεζόν. Αυτός ο τίτλος ήταν για την κορυφαία ομάδα του νησιού της Αφροδίτης τα τελευταία χρόνια, ήταν το 6ο τρόπαιο στην ιστορίας της και το τρίτο σερί.
Ο Γιάννης Νικολάκης έφυγε ως ρέκορντμαν από την Ελλάδα με 7 πρωταθλήματα και στην Ολυμπιάδα Νεάπολης οδηγεί την κούρσα του Κυπριακού πρωταθλήματος βόλεϊ με 11 νίκες σε ισάριθμα ματς.
Ο Νίκος Ζαλμάς θα είναι ο νέος προπονητής της Κυπριακής εθνικής ομάδας Ανδρών για τα επόμενα τρία χρόνια.Τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό και υπεύθυνο των αναπτυξιακών ομάδων, παρουσίασε χθες Παρασκευή (29/10), η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης.
Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς στις Γυναίκες στην Κύπρο κρίθηκε στο τάι μπρέικ. Η ομάδα του Property Gallery Απόλλων Λεμεσού που κοουτσάρει ο Γιάννης Γιαπάνης, επικράτησε μετά από μεγάλο θρίλερ, στον τελικό του τουρνουά «Ουράνιος Ιωαννίδης» που αντικατέστησε τη φετινή χρονιά το Σούπερ καπ, με 3-2 σετ της Ολυμπιάδας Νεαπόλεως του γνωστού μας Γιάννη Νικολάκη.
Την τρίτη θέση στο διεθνές τουρνουά «Νομίκεια» που διοργανώνεται στη Σαντορίνη για 8η σεζόν κατέκτησε ο Π.Α.Ο.Κ.. Ο Δικέφαλος του Βορρά την τρίτη και τελευταία ημέρα της διοργάνωσης δυσκολεύτηκε απέναντι στον αξιόμαχο Property Gallery Απόλλωνα Λεμεσού, τον οποίο και νίκησε με 3-0 σετ μετά από 85 λεπτά αγώνα.
Η Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών U16 της Κύπρου ξεκίνησε από το Σάββατο 24/7 προπονητικό camp στην Πορταριά Πηλίου ενόψει της προετοιμασίας της για την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U 17 της ζώνης της κεντρικής Ευρώπης – MEVZA, τον Ιανουάριο του 2022.
Στον πάγκο της Ανόρθωσης Αμμοχώστου θα βρίσκεται και τη νέα αγωνιστική περίοδο 2021-22 ο Κώστας Χριστοφιδέλης, καθώς ο κυπριακός σύλλογος ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών.
Από τη Σύρο στην Κύπρο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Θάνος Μαρούλης. Ο 32 χρονος (1μ87) διεθνής πολύπειρος πασαδόρος που κατέκτησε πέρυσι με τον Φοίνικα το Λιγκ καπ της Volley League, συμφώνησε με την διοίκηση της ΕΝΠ να συνεχίσει την καριέρα του στο Παραλίμνι. Στην Κυπριακή ομάδα θα βρεί προπονητή τον πρώην τεχνικό των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Μαρκάκη, ο οποίος αντικατέστησε τον Νίκο Ρουελιώτη.
Στο θρόνο της παρέμεινε η Βοϊβοντίνα Νόβι Σαντ δεν στο Σερβικό πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών, καθώς κέρδισε τον τίτλο για 5η συνεχόμενη φορά.Στη δυνατή σειρά των τελικών στα πλεϊ οφ επικράτησε με 3-1 νίκες των εκπληκτικών φιναλίστ της Παρτιζάν Βελιγραδίου. 
Ένα ακόμα σκαλί ετοιμάζεται να ανέβει στην καριέρα της η Κατερίνα Ζακχαίου. Η διεθνής Κύπρια κεντρικός από τη Λεμεσό που με τον Ολυμπιακό κατέκτησε το Τσάλεντζ Καπ συμφώνησε σε όλα με την Σαουγκέλα Μόντσα.
Ο Κύπριος διεθνής ακραίος του Οχάιο αναδείχτηκε κορυφαίος αθλητής για τον Φεβρουάριο.
Με τους Τσάτσιτς, Ρανγκέλ να μην έχουν αντίπαλο στο φιλέ ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα και τη Νέα Σαλαμίνα στον τελικό του τουρνουά που έγινε στην Κύπρο και πήρε τον πρώτο άτυπο τίτλο της σεζόν.
Με πρωταγωνιστές τους Τσάτσιτς, Ρανγκέλ και Ανδρεόπουλο ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-0 την Ε.Ν.Παραλιμνίου στον πρώτο ημιτελικό του διεθνούς τουρνουά που γίνεται στην Κύπρο.
Πολύ κοντά σε μία ιστορική επιτυχία έφτασε το κυπριακό δίδυμο των Σωτήρη Σιαπάνη, Οδυσσέα Σαββίδη στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ Κάτω 20 ετών που έγινε στο Μπρνο της Τσεχίας.
Συνεχίζεται η ξέφρενη πορεία της εθνική ομάδας βόλεϊ ανδρών της Κύπρου στον β΄ γύρο της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2021 αποδεικνύοντας πως η νέα γενιά του κυπριακού βόλεϊ είναι ικανή για μεγάλα πράγματα.
O ιταλοαργεντινός προπονητής της Εθνικής Κύπρου Χόρχε Κανεστράτσι παρέδωσε μαθήματα κοουτσαρίσματος στη νίκη επί της Ισπανίας με 3-0 και στις δηλώσεις που έκανε στην ιστοσελίδα της κυπριακής ομοσπονδίας (volleyball.org.cy) μίλησε για νέα εποχή:
Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αναδείχτηκε ο D προκριματικος όμιλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών 2021 μετά τους αγώνες του Α΄γύρου που διεξάγονται στην Λευκωσία στην Κύπρο.
Στο επίκεντρο του Ευρωπαϊκού βόλεϊ θα βρίσκεται για την επόμενη εβδομάδα η Κύπρος, καθώς θα φιλοξενήσει τα δύο τουρνουά του Δ' ομίλου των προκριματικών του Ευρωβόλεϊ του 2021 (30/08-06/09).
H μεγαλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του κυπριακού βόλεϊ είναι από το βράδυ της Δευτέρας 24 Αυγούστου γεγονός. Η Κατερίνα Ζακχαίου έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα της και ανήκει επίσημα στην ιταλική Cuneo Granda Volley. H 22χρονη σπουδαία κεντρικός έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα της και μετά από σπουδαίες χρονιές στον Ολυμπιακό Πειραιώς θα αγωνιστεί στη Serie A.
Στην Α΄ Κατηγορία Γυναικών θα συμμετάσχει τη νέα σεζόν 2020-21 η Λεμεσός Volleyball. Οι «ροζ» που προηγούνταν στο πρωτάθλημα Β Κατηγορίας Γυναικών πριν από τη διακοπή λόγω κορωνοϊού ανακοίνωσαν την αποδοχή της συμμετοχής τους στα «σαλόνια» και θα συμπληρώσουν την οκτάδα.
Σελίδα 1 από 31

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ