1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Δεύτερη κούπα στην Ουγγαρία γιατον Γιάννη Αθανασόπουλο. Ο ‘Έλληνας προπονητής οδήγησε ην Βασας στην κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς σον τελικό επικράτησε μετά από μονομαχία θρίλερ της Μπεκεσάμπα με 3-2 (23-25, 25-14, 22-25, 25-19, 17-15).
Δεύτερη πράξη στον ελληνικό εμφύλιο του Challenge Cup με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά (Τετάρτη 15/2, 19:00, Cosmote Sport 7).
Με μια «εξωγήινη» Μπόσκοβιτς η οποία σημείωσε 33 πόντους, η Σερβία επικράτησε σε πολύ μεγάλο ημιτελικό, 3-1 (25-21, 25-20, 17-25, 25-23) των ΗΠΑ και πέρασε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης την Κυριακή 15/10 στο Αμπελτορν της Ολλανδίας.
Τα Αμερικανικά … F-35 του Καρτς Κίραλι μετά από αντεπίθεση ευρείας κλίμακας «έπληξαν» την Ταϊλάνδη με 3-2 (23-25, 21-25, 25-19, 27-25, 15-13) και πέρασαν πανηγυρικά στην οκτάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Στις νίκες επέστρεψαν οι ΗΠΑ οι οποίες σε κρίσιμο παιχνίδι επικράτησαν 3-1(25-22, 21-25 25-20, 25-22) της Τουρκίας για την πρώτη τετράδα του ομίλου και ουσιαστικά έκαναν βήμα πρόκρισης για την οκτάδα.
Την τρίτη σερί νίκη της στον Γ’ όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος πέτυχαν οι ΗΠΑ με 3-1 ( 25-14, 23-25, 25-11, 25-15) κόντρα στην Βουλγαρία του Ιταλού τεχνικού του Ολυμπιακού, Λορέντζο Μιτσέλι και ουσιαστικά πέρασε στη φάση των «16».
Στην κορυφή του παγκόσμιου βόλεϊ παρέμεινε η Γαλλία, καθώς στο χθεσινό τελικό του Nations League, επικράτησε των ΗΠΑ με 3-2 (25-16, 25-19, 15-25, 21-25, 15-10) και πανηγύρισε το δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο της, 10 μήνες μετά την επιτυχία στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, με 3-2 κόντρα στη Ρωσία.
Θύμα κλοπής έπεσε η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης, Τζόρντιν Πούλτερ, όταν άγνωστοι της έκλεψαν από το παρκαρισμένο αυτοκίνητο της, στην πόλη Ανάχεμ της Καλιφόρνια, το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο που ειχε κατακτήσει πέρυσι στο Τόκιο, καθώς και το διαβατήριο της.
Ανανέωσαν με τις εθνικές ομάδες Γυναικών και Ανδρών των ΗΠΑ μέχρι το 2024, Κάρτς Κίραλι και Τζον Σπίροου. Την ανακοίνωση έκανε η Αμερικάνικη ομοσπονδία που έχει έδρα στο Κολοράντο, μετά τις συναντήσεις που είχε με τους δύο προπονητές, με τους οποίους συμφώνησε να οδηγήσουν τα αντίστοιχα συγκροτήματα έως τους Ολυμπιακούς του Παρισιού, το 2024.
Οι ΗΠΑ νίκησαν τη Βραζιλία με 3-1 (26-28, 25-23, 25-23, 25-21) σε μια επανάληψη του τελικού VNL το 2019 , ο οποίος έγινε χθες στο Ρίμινι της Ιταλίας, και κατέκτησαν το τρίτο σερί χρυσό στην ιστορία του θεσμού.
Με οκτώ παίκτες από το Ρίο 2016, και πρώτη φορά τον ακραίο Γκάρετ Μουαγκουτούτια ο οποίος κατέκτησε με τον ΠΑΟΚ το κύπελλο το 2018 στη Ρόδο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΠΑ, Τζον Σπίροου, ανακοίνωσε την τελική 12 αδα που θα ταξιδέψει στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και της WADA και πλέον βρίσκονται σε τροχιά ανοικτής σύγκρουσης με απρόβλεπτες επιπτώσεις.
Την δική τους ξεχωριστή ιστορία έχουν γράψει τα αδέρφια Μανδηλάρη, Άγγελος και Βασίλης στο πανεπιστήμιο Barton College στη Βόρεια Καρολίνα.
Η Κούβα επιστρέφει και πάλι δυναμικά στο παγκόσμιο στερέωμα του βόλεϊ με νέα και δυναμική ομάδα που κατάφερε να λυγίσει τους Αμερικανούς και να πάρει τον τίτλο στο πρωτάθλημα Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής (NORCECA Cup) που έγινε στο Γουίνιπενγκ του Καναδά.
Η Σερβία, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ρωσία, η Βραζιλία και η Ιταλία προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μετά τα έξι προολυμπιακά γυναικών που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή. Σε όλες τις περιπτώσεις τα φαβορί πήραν τις προκρίσεις καθώς είχαν και το πλεονέκτημα της έδρας, εκτός από την Πολωνία που στο Βρότσλαβ ηττήθηκε με 3-1 σετ από την Σερβία.
Στο Σικάγο θα πραγματοποιηθούν οι φετινοί τελικοί του Volleyball Nations League, όπως ανακοίνωσε η Παγκόσμια ομοσπονδία (FIVB).
Η εντυπωσιακή σεζόν που είχαν ο Βασίλης και ο Άγγελος Μανδηλάρης το καλοκαίρι του 2018 στην άμμο με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας, συνεχίζεται και στη σάλα με τη φανέλα του Barton College στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου συνδυάζουν τις σπουδές τους με τον πρωταθλητισμό.
Συνεχίζονται τα μεγάλα παιχνίδια στα Κολεγιακά πρωταθλήματα βόλεϊ των ΗΠΑ, το NCAA και το NAIA, τα οποία έχουν μπει στην τελική τους ευθεία πριν την χειμερινή διακοπή.
Ο αγώνας της Βραζιλίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες μικρή σημασία είχε καθώς και οι δύο ομάδες είχαν προκριθεί στην τετράδα του Μουντιάλ. Έτσι, «σελεσάο» και ΗΠΑ αγωνίστηκαν με την δεύτερη εξάδα τους, με τους πρώτους να επικρατούν με 3-0 σετ και να πηγαίνουν στα ημιτελικά ως πρώτοι στον όμιλο.
Με την ολοκλήρωση της πρώτης και δεύτερης φάσης, το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπήκε στην τελική του ευθεία. Οι έξι φιναλίστ μετακομίζουν στο Τορίνο εκεί όπου θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση του Μουντιάλ βόλεϊ και χωρίστηκαν σε δύο ομίλους. Μετά την κλήρωση, στον Ι' όμιλο βρίσκονται Βραζιλία, Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ στον J' όμιλο είναι μόνο χώρες από την Ευρώπη (Πολωνία, Σερβία, Ιταλία)
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμειναν η μόνη αήττητη ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα χρειαστεί να ταξιδέψει από τη Σόφια στο Τορίνο για την τελική φάση της διοργάνωσης. Επέστρεψε στις νίκες ο Καναδάς όμως είναι πλέον αργά για τους παίκτες του Στεφάν Αντιγκά. Δείτε highlights-video από τους δύο αγώνες στη Σόφια.
Η Ρωσία εύκαιρο το Καμερούν για να ξεσπάσει και να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο στην προσπάθεια της να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα στον στον C όμιλο του Μουντιάλ ανδρών.
Oι ΗΠΑ και η Σερβία προχώρησαν με τρίποντα στην 4η ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών και συνεχίζουν να βρίσκονται μαζί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στον Γ΄όμιλο που γίνεται στο Μπάρι. Δείτε τα Ηighlights - video και από τους δύο αγώνες της Κυριακής.
Το Λος Άντζελες και η Καλιφόρνια είναι η πατρίδα του μπιτς βόλεϊ και μία περιοχή με μεγάλη και βαθιά παράδοση στο βόλεϊ. Ωστόσο εδώ και τρεις δεκαετίες δεν είχε πανηγυρίσει κάποιο τίτλο. Αυτό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα - για την Ελλάδα - όπου η ομάδα του Λονγκ Μπιτς νίκησε με 3-2 το UCLA μετά από συγκλονιστικό αγώνα. Στο 4ο σετ το Λονγκ Μπιτς έχανε με 17-14 αλλά έκανε την ανατροπή.
Σελίδα 1 από 4

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ