1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Η Ρωσίδα σούπερ σταρ Μαρίνα Μάρκοβα έχει τρελάνει τους Τούρκους με τις επιδόσεις της στο τάραφλεξ της τουρκικής λίγκας.
Πρωταθλήτρια Τουρκίας αναδείχτηκε στη Σουλταν Λιγκ η Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Ζοραν Τέρζιτς που τερμάτισε τρίτη στην κανονική περίοδο, έκανε δεύτερο μπρέικ με 2-3 (26-28, 25-21, 21-25, 26-24, 8-15 ) στην έδρα της πρωτοπόρου Εκσασίμπασι της Μπόσκοβιτς και με συνολικό σκορ 3-0 νίκες στη σειρά των τελικών, επέστρεψε στους τίτλους μετά από έξι χρόνια.
Mια ανάσα από τον τίτλο της Σουλτάν Λιγκ στην Τουρκία είναι η Φενέρμπαχτσε η οποία στους «8» απέκλεισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης και φετινή φιναλιστ, Βάκιφμπανκ.
Δεύτερη κούπα στην Ουγγαρία γιατον Γιάννη Αθανασόπουλο. Ο ‘Έλληνας προπονητής οδήγησε ην Βασας στην κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς σον τελικό επικράτησε μετά από μονομαχία θρίλερ της Μπεκεσάμπα με 3-2 (23-25, 25-14, 22-25, 25-19, 17-15).
Δεύτερη πράξη στον ελληνικό εμφύλιο του Challenge Cup με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά (Τετάρτη 15/2, 19:00, Cosmote Sport 7).
Ο Γιώργος Τζιουμάκας, ξεκίνησε προπονήσεις με τον ΟΦΗ και τέθηκε στην διάθεση της ομάδας, για το κρίσιμο παιχνίδι του Σαββάτου (28/1, 6μμ) στην Σκύδρα.
Δύο από τους κορυφαίους Ιταλούς προπονητές του κόσμου ο Ντανιέλε Σανταρέλι και ο Τζιοβάνι Γκουιντέτι, άλλαξαν πάγκους εθνικών ομάδων γυναικών.
Στην Αττάλεια της Τουρκίας ξεκίνησε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου το παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων γυναικών, με τη συμμετοχή των Εξατσίμπασι, Βακίφμπανκ από τη Τουρκίας, της Κονελιάνο από την Ιταλία, της Κλούμπε και της Μίνας από τη Βραζιλία και της Κουανίς από το Αζερμπαϊτζάν. Στη διοργάνωση σφυρίζει και ο διεθνής διαιτητής Νώντας Γεροθόδωρος.
Την ήττα με 3-0 (31-29, 25-15, 25-22) από την Εκσασίμπασι της Τατιάνα Μπόσκοβιτς γνώρισε χθες , η Γαλατασαράι της Ανθής Βασιλαντωνάκη για την εμβόλιμη 7η αγωνιστική της Σουλταν Λιγκ.
Με οδηγό την Ανθή Βασιλαντωνάκη που σημείωσε 24 πόντους, η Γαλατάσαραϊ έκανε καρέ νικών στο τουρκικό πρωτάθλημα και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας παρέα με τις Εξατσίμπασι και Βάκιφμπανκ.
Σούπερ ήταν η πρεμιέρα της Ανθής Βασιλαντωνάκη με την φάνέλα της Γαλατασαράι, στην πρώτη αγωνιστική της Τούρκικης «Σουλτάν» Λιγκ.Η ελληνίδα διεθνής διαγώνια ήταν εκπληκτική, και με  24 πόντους, οδήγησε την ομάδα της να επικρατήσει εκτός έδρας με 0-3 (20-25, 23-25, 22-25) της Kιουζμπορού.
Την παγκόσμια σουπερ σταρ, Πάολα Εγκόνου, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε την αποχώρηση της απο την εθνική Ιταλίας λογω ρατσιστικών σχολίων, παρουσίασε η Βάκιφμπανκ στο πλαίσιο μιας λαμπερής χορηγικής εκδήλωσης του Τούρκικου συλλόγου. Λίγο το πρώτο σερβίς της Σουλτάν Λιγκ, και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, ο γενικός διευθυντής του συλλόγου Αμπντί Σερντάρ Ουστουσαλί, καλωσόρισε την Εγκόνου και δήλωσε ότι στόχος είναι η Βάκιφμπανκ να ξανακερδίσει όλους τους τίτλους της σεζόν 2022-23.
Νίκη επιβίωσης για την Τουρκία η οποία μετά από συγκλονιστικό ντέρμπι για τον Β’ όμιλο και την 6η αγωνιστική του τουρνουά, λύγισε 3-2 (21-25, 25-21, 25-18, 16-25, 15-13) τον Αγ Δομήνικο και με 7 πόντους ανέβηκε στην δεύτερη θέση.
Με μια φοβερή έκπληξη ξεκίνησε η 2η αγωνιστική του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Άρνεμ, καθώς η απίθανη Ταϊλάνδη αν και έχανε 2-1 από την Τουρκία, 'εκανε μεγάλη ανατροπή και επικράτησε 2-3 της φημισμένης της αντιπάλου που είναι από τις υποψήφιες για μετάλλιο. Ηρωίδα της αναμέτρησης με 33 πόντους η φοβερή Τσατσού ενώ 12 πέτυχε η Ριμπίσαγια από την σοκαρισμένη ομάδα του Τζιοβάνι Γκουιντέντι, η Καρακούρτ είχε 24, η Μπαλαντίν 17, Γκιουνές 15, Αιντίν 13.
Εκτός από την σπουδαία νίκη της εθνική μας ομάδα κόντρα στην Κροατία, και της Κύπρου με αντίπαλο τη Νορβηγία, στην χθεσινή δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών ομίλων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ξεχώρισαν οι νίκες του Βελγίου, της Αλβανίας, της Φινλανδίας, της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας.
Και επίσημα στα «κίτρινα», ντύθηκε η Πάολα Εγκόνου. Η πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης Βάκιφμπανκ ανακοίνωσε την 23χρονη Ιταλίδα διαγώνια και σούπερ σταρ του παγκοσμίου βόλεϊ με βιντεοκλίπ λίγων δευτερολέπτων ενώ στην ανάρτηση που ανέβασε στην επίσημη σελίδα του συλλόγου, της ευχήθηκε υγεία, και νίκες σε κάθε τουρνουά που θα συμμετέχει με την Τουρκική ομάδα.
Το Σουηδικό «παγοθραυστικό», Ιζαμπέλα Χαακ είναι η αντικαταστάτρια της Ιταλονιγηριανής, Πάολας Εγκόνου στην τρεμπλούχο Ιταλίας, Ιμόκο Κονελιάνο. Με αυτό τον τρόπο ολοκληρώθηκε μια σπουδαία «τράμπα» των δύο κορυφαίων διαγώνιων παικτριών στην Ευρώπη, οι οποίες μονομάχησαν στον πρόσφατο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στη Σλοβενία, όπου βρήκε νικήτρια την Τουρκική ομάδα με 3-1.
Η παγκόσμια σούπερ σταρ του βόλεϊ, Πάολα Εγκόνου με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποχαιρέτησε την τρεμπλούχο Κονελιάνο ενώ η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης Βάκιφμπανκ, την καλωσόρισε και επίσημα στο ρόστερ της.
Η Βραζιλιάνα Γκαμπριέλα Γκιμαράες «Γκάμπι» και ο Πολωνός Καμίλ Σέμενιουκ (φωτο), αναδείχτηκαν MVP των δύο Σούπερ τελικών γυναικών και ανδρών της Λουμπλιάνας.
Ως πρωταθλήτρια Τουρκίας θα πάει στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών (22/5) στη Σλοβενία, κόντρα στην Κονελιάνο, η Βάκιφμπανκ.
Στη Βακιφμπανκ θα συνεχίσει την καριέρα της η εκπληκτική Ρουμάνα, Αλεξία Ιωάννα Καρουτάσου. Η 18 χρονη διαγώνια (1μ88) «μπόμπερ» που είναι συμπαίκτρια με την Ανθή Βασιλαντωνάκη στη Γαλατασαράϊ, συμφώνησε να επιστρέψει τη νέα σεζόν στην πρωταθλήτρια Βάκιφμπανκ, από την οποία είχε περάσει το 2018-19.
Μετά το Σούπερ Καπ και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων FIVB, η Βάκιφμπανκ σήκωσε και το Κύπελλο Τουρκίας, καθώς μετά απο φοβερό τελικό, επικράτησε 3-2 (21-25, 25-21, 25-13, 27-29, 17-15) της Φενέρμπαχτσε.
Μετά από 17 χρόνια, η Ναζ Αντεμίρ Ακιόλ αποχαιρέτησε την εθνική ομάδα Γυναικών της Τουρκίας. Η 31χρονη (1μ86) μαέστρος της Φενέρμπαχτσε, και μία από τις κορυφαίες παίκτριες όλων των εποχών του τουρκικού βόλεϊ, ανακοίνωσε την παραμονή Πρωτοχρονιάς την απόφασή της να αποσυρθεί, μέσα από τα social media:
Ο Κουβανός Ρολάντο Αμπρέου Σεπέδα, επιστρέφει και πάλι στην τουρκική Λίγκα. Ο γνωστός μπόμπερ στους φιλάθλους της Ελλάδας και ιδιαίτερα του ΠΑΟΚ που τον οδήγησε στον πρώτο του ιστορικό τίτλο τη σεζόν 2015-16, συμφώνησε να φορέσει την φανέλα της Μπούρσα.
Σελίδα 1 από 9

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ