1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Ένας από τους σπουδαιότερους βολεϊμπολίστες και πασαδόρους όλων των εποχών, ο Βιάτσεσλαβ Αλεξέγιεβιτς Ζάιτσεφ, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών. 
Δεύτερη κούπα στην Ουγγαρία γιατον Γιάννη Αθανασόπουλο. Ο ‘Έλληνας προπονητής οδήγησε ην Βασας στην κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς σον τελικό επικράτησε μετά από μονομαχία θρίλερ της Μπεκεσάμπα με 3-2 (23-25, 25-14, 22-25, 25-19, 17-15).
Δεύτερη πράξη στον ελληνικό εμφύλιο του Challenge Cup με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά (Τετάρτη 15/2, 19:00, Cosmote Sport 7).
Η Ρωσική Ομοσπονδία Βόλεϊ (VFV) κατέθεσε αγωγή με την οποία ζητάει αποζημίωση 80 εκατομμυρίων δολαρίων στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), κατά της Διεθνής Ομοσπονδίας (FIVB) για την αφαίρεση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών (Μουντοβόλεϊ)
Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκαλεί αλυσιδωτές εξελίξεις στο χώρο του βόλεϊ, όπως είναι η φυγή των Ουκρανών παικτών (και όχι μόνο αυτών) από τη Ρωσία και την επαγγελματική κατηγορία ανδρών της ,μια από τις κορυφαίες στον κόσμο.
Η Ρωσική Ομοσπονδία Βόλεϊ (VFV) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για τις αποφάσεις που πήρε η Διεθνή Ομοσπονδία (FIVB) και η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία (CEV), με τις οποίες ακύρωσαν διεθνείς αγώνες από τη Ρωσία και απέκλεισαν όλους τους Ρώσους αθλητές και συλλόγους από τη συμμετοχή σε επίσημους αγώνες ενώ προανήγγειλε την προσφυγή της στο CAS για να ρίξει τις παραπάνω αποφάσεις.
Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα η CEV (Ευρωπαϊκή ομοσπονδία) με την οποία ακολουθεί την οδηγία της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FIVB) και πλέον αποβάλλονται όλες οι εθνικές ομάδες οι παίκτες-τριες και σύλλογοι της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.
Εξοργισμένος για την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο πρώην εμβληματικός Ρώσος διεθνής που εχει πάρει την Ιταλική υπηκοότητα από το 2016, Iβαν Ζάιτσεφ (34 χρ 2μ04) και παίκτης φέτος της Λούμπε σχολίασε στο προσωπικό του λογαριασμό στο f/b για τις τελευταίες εξελίξεις:
Το διοικητικό συμβούλιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας βόλεϊ  (FIVB) με αφορμή την πρόσφατη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία,ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αφαιρέσει όλες τις διοργανώσεις που επρόκειτο να διοργανωθούν στη Ρωσία ενώ για την ασφάλεια των παικτών και των ομάδων, για το υπόλοιπο των ευρωπαϊκών κυπέλλων, οι ομάδες της Ρωσίας θα παίζουν σε ουδέτερο γήπεδο. Απο ομάδες τη Ουκρανίας  δεν εχει μείνει τίποτα, όλες εχουν διαλυθεί και οι παίκτες έχουν επιστρατευθεί απο την προηγούμενη εβδομάδα.
Η Ρωσική εισβολή  και ο σκηνικό πολέμου που στήθηκε απο χθές τα ξημερώματα στην Ουκρανία, υποχρέωσαν την Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (FVU) της χώρας να αναστείλει επ' αόριστον ολα τα πρωταθλήματα βόλεϊ (φωτο ιστοσελίδας ομοσπονδίας)
Σοκαριστικό βίντεο βίας κυκλοφόρησε στο τουίτερ.Συγκεκριμένα η Λουντμίλα Στεπάνοβα, προπονήτρια της Κ20 γυναικών της Λίπετσκ στο πρωτάθλημα της Ρωσίας, έχασε την ψυχραιμία της μετά από κάποιο λάθος που έκανε παίκτρια της, πήρε τάιμ άουτ, και μόλις πλησίασε στον πάγκο, την έσπρωξε και την τράβηξε από τα μαλλιά!
Πένθος στο Καζάν. Μια θρυλική μορφή της Ζενίτ, του Μπέλγκορο και του Ρωσικού βόλεϊ, ο Βαντίμ Χαμούτσκιν, δεν είναι πια ανάμεσα μας. Ο άτυχος Ρώσος παίκτης υπέκυψε την παραμονή της πρωτοχρονιάς από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία μόλις 52 ετών αφήνοντας πίσω του δύο παιδιά.
«Βόμβα» Ζόραν Τέρζιτς στη Ρωσία! Ο πολύπειρος τεχνικός και «αρχιτέκτονας» της μεγάλης γυναικείας ομάδας της Σερβίας, αποφάσισε μετά από 19 χρόνια να αποχωρήσει από τον πάγκο, και να αναλάβει την αντίστοιχη της Ρωσίας με τον ερχομό του 2022.
Μετά την ανδρική ομάδα, και το κύπελλο Γυναικών πήγε στο Καζάν. Στην Αγία Πετρούπολη ολοκληρώθηκε Final-4 κυπέλλου Γυναικών της Ρωσίας με την Ντιναμό Ακ Bar (Καζάν) να επικρατεί στον χθεσινό τελικό με 3-0 (25-14, 26-24, 25-17) της Λοκομοτίβ Καλίνιγκραντ.
Η Ζενίτ Καζάν επέστρεψε και πάλι στους τίτλους με εντυπωσιακό τρόπο. Η ομάδα του Καζάν επικράτησε στον τελικό του Final-4 του κυπέλλου Ανδρών 3-0 (25-18, 25-19, 25-23) που έγινε στην Αγία Πετρούπολη, της Ντιναμό Μόσχας και πήρε τη ρεβάνς από την ομάδα της πρωτεύουσας για τον περυσινό αποκλεισμό της.
Στη Ρωσία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αλεξάνταρ Όκολιτς. Ο 28 χρονος Σέρβος κεντρικός (2μ10) που πανηγύρισε με τον Ολυμπιακό το 30ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, συμφώνησε να επιστρέψει την Gazprom-Yugra για να την βοηθήσει στους υψηλούς στόχους που έχει στη νέα Ρωσική Λίγκα που ξεκίνησε.
Πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα η κλήρωση των ομίλων του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών που θα διεξαχθεί το 2022 στην Ρωσίαη οποία θα είναι ακόμα υπό τιμωρία για παραβίαση κανονισμών ντόπινγκ που της επέβαλε το CAS..Με πρωταγωνιστές τους γηγενείς Τάρας Κτέι, Εκατερίνα Γκάμοβα, Λιούμπο Σοκόλοβα και τον Βλάντιμιρ Γκρίμπιτς ήταν αυτοί που βοήθησαν στην κλήρωση, ενώ ο Σεργκέι Τετιούκιν ήταν αυτός που παρουσίασε το τρόπαιο του παγκόσμιου πρωταθλητή.
Μεγάλη απώλεια για την εθνική Ρωσίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς ο 32 χρόνος διαγώνιος γίγαντας (2μ18), Ντιμίτρι Μουσέρσκι, θα μείνει εκτός 12αδας.
Mεγαλή τιμή για τον σπουδαίο Ρώσο διεθνή παίκτη, Μαξίμ Μιχαϊλοφ ο οποίος ανακοινώθηκε ως ένας από τους δυο σημαιοφόρους της Ρωσικής Ολυμπιακής αποστολής στο Τόκιο.Ο διεθνής διαγώνιος της Ζενίτ Καζάν επιλέχθηκε μαζί με την γνωστή ξιφομάχο, Σοφία Βελίκαγια, από τον πρόεδρο της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Στάνισλαβ Ποντνιάκοφ, ως ο ζευγάρι σημαιοφόρων της χώρας στην εναρκτήρια τελετή των Αγώνων του Τόκιο.
Τριπλό μεταγραφικό χτύπημα από την διάσημη Ρωσική Μπέλγκορο, η οποία την περασμένη σεζον δεν είχε καλή πορεία και δεν μπόρεσε να κατακτήσει κανένα τίτλο στη χώρα.
Και επίσημα ο πρώην Κροάτης προπονητής του Φοίνικα Σύρου, Ιγκορ Γιούρισιτς, είναι ο νέος τεχνικός της Κούζμπας Κεμέροβο, η οποία τερμάτισε στη τέταρτη θέση του Ρωσικού πρωταθλήματος και διαθέτει στο ρόστερ της, τον  Ιταλό σουπέρσταρ, Ιβαν Ζαϊτσεφ.
Έσπασε όλα τα ρεκόρ φέτος στη Ρωσία η Ντιναμό Μόσχας. Η ομάδα της πρωτεύουσας κατέκτησε μετά απο13 χρόνια το πρωτάθλημα, στο οποίο κυριαρχούσε τα περασμένα χρόνια, η Ζενίτ Καζάν, κερδίζοντας σε μονό συγκλονιστικό τελικό την Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης με 1-3 (21-25, 18-25, 25-23, 24-26)
Μετά από δραματικούς χθεσινούς ημιτελικούς, Ντιναμό Μόσχας και Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης θα είναι το ζευγάρι του τελικού που θα παλέψει σήμερα το βράδυ για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος ανδρών σε ένα τελικό.
Με τις χθεσινές νίκες των Ντιναμό Μόσχας και Κούζμπας Κεμέροβο στην τρίτη ημέρα του Final-6, προέκυψαν οι δύο μεγάλοι ημιτελικοί του Ρωσικού πρωταθλήματος και είναι Ντιναμό Μόσχας-Λοκομοτίβ-Νοβοσίμπιρσκ και Κούζμπας-Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης που θα κριθεί στη μία νίκη.
Σελίδα 1 από 9

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ