1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Δεύτερη κούπα στην Ουγγαρία γιατον Γιάννη Αθανασόπουλο. Ο ‘Έλληνας προπονητής οδήγησε ην Βασας στην κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς σον τελικό επικράτησε μετά από μονομαχία θρίλερ της Μπεκεσάμπα με 3-2 (23-25, 25-14, 22-25, 25-19, 17-15).
Δεύτερη πράξη στον ελληνικό εμφύλιο του Challenge Cup με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά (Τετάρτη 15/2, 19:00, Cosmote Sport 7).
Eκκωφαντική ήταν η επιστροφή του Λίμπερμαν Αγκάμεζ μετά από αρκετά χρόνια στο πρωτάθλημα της Κορέας. Ο 37 χρονος Κολομβιανός διαγώνιος που έγραψε την δική του ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα με τις φανέλες του Παγκρατίου, Νίκαιας, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, πέτυχε 40 πόντους με τη ομάδα του Woori Card κόντρα στην Κέρκο.
Δεν έχει τέλος η φρίκη στο Αφγανιστάν και οι βαρβαρότητες που κάνουν οι Ταλιμπάν ενώ για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν ότι η ζωή της γυναίκας δεν έχει καμία αξία για αυτούς.  Η πρόσφατη είδηση που διέρρευσε από την Καμπούλ και κάνει τον γύρο του κόσμου σοκάρει, καθώς οι Ταλιμπαν αποκεφάλισαν μια νεαρή αθλήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ στις νεάνιδες, τη Μαχτζαμπίν Χακίμι (φωτό) μόνο και μόνο γιατί συνέχιζε να παίζει το αγαπημένο της άθλημα, μετά την κατάληψη της χώρας απο την συγκεκριμένη φυλή τον περασμένο Αύγουστο.
Με επικεφαλής την 37 χρόνη (1μ86) κεντρική, Έρικα Αράκι που θα αγωνιστεί στην τέταρτη Ολυμπιάδα της καριέρας της, η γηπεδούχος και διοργανώτρια Ιαπωνία ανακοίνωσε την τελική 12 αδα που θα παλέψει για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Τόκιο.
Ο σούπερ σταρ της εθνικής Ιαπωνίας, Γιούτζι Νισίντα τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στον αστράγαλο, στην διάρκεια ενός φιλικού αγώνα. Ο 21 χρόνος (1μ86) διαγώνιος, ο οποίος ξεχώρισε με την ομάδα της JTKD και πήρε μεταγραφή για την Ιταλική Βίμπο Βαλέντια για τη νέα σεζόν, πάτησε συμπαίκτη του σε μια προσπάθεια για μπλοκ και μεταφέρθηκε υποβασταζόμενος, κάτω από αφόρητους πόνους, προκαλόντας σοβαρές ανησυχίες για τον αν προλάβει τους Ολυμπιακούς.
Μεγάλη επιτυχία για την Γιασμίν Μπεντάρντ του Μαρκόπουλου. Η 24 χρονη (1μ96) Αμερικανίδα διαγώνια- «κανόνι» της ομάδας των Μεσογείων την χρονιά που έληξε, κατάφερε να κανει πραγματικότητα το "Κορέα-ντριμ" και να περάσει ως νούμερο 2 στα φετινά ντραφτ της ΚOVO League γυναικών, τα οποία ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα στη Σεούλ με 45 ξένες συνολικά να έχουν δηλώσει συμμετοχή απο όλο τον κόσμο.
Αυτοκράτορας» στην Ιαπωνία θα παραμείνει ο Ντιμίτρι Μουσέρσκι. Ο 32 χρονος (2μ18) Ρώσος γίγαντας, ο οποίος ήταν ο ΜVP των τελικών των πλεϊ οφ του αντίστοιχου πρωταθλήματος, ανανέωσε για μια ακόμη σεζόν με την πρωταθλήτρια Σαντόρι Σανμπέρντς.
Όλος ο πλανήτης θέλει τη Ζου Τινγκ. Κυριολεκτικά οι πλουσιότεροι σύλλογοι στον κόσμο «σφάζονται» στα πόδια της κορυφαίας Κινέζας αθλήτριας τους τελευταίους μήνες,ώστε να μπορέσουν να αποσπάσουν την υπογραφή του συμβολαίου της. 
Το ζευγάρι ανάμεσα στην Τιαντζίν και την Γκουανγκντόνγκ, είναι αυτό που θα μονομαχήσει στα επόμενα 24ωρα για τον τίτλο της πρωταθλήτριας γυναικών στην Κίνα στον μεγάλο τελικό των πλέϊ οφ για το 2020-21.
Το ένα από τα επτά συμβόλαια της κορεάτικης λίγκας θα διεκδικήσει η Εύα Χαντάβα, η οποία βρίσκεται στη τελική λίστα που ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή του γυναικείου πρωταθλήματος της Νοτίου Κορέας.
Το Ιράν κατέκτησε το Πανασιατικό πρωτάθλημα για τρίτη φορά στην 44χρονη ιστορία του θεσμού και όλη η χώρα που κυριολεκτικά λατρεύει το βόλεϊ το πανηγύρισε δεόντος.
Το 68ο κύπελλο Κουροβασίκι Καπ (Kurowashiki Cup) στην Ιαπωνία ολοκλήρωθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο και κυπελλούχο ομάδα την Σαντόρι Σανμπέρτς.
Στο ντέρμπι κορυφής του κορεατικού πρωταθλήματος (KOVO-V League) μεταξύ της Γούρι Καρντ (Woori Card) του Λίμπερμαν Αγκάμεζ και της ΟΚ Σέιβινγκς Μπανκ (OK Savings Bank) ο κολομβιανός διαγώνιος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής.
Το Ιράν επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του αλλά και τα προγνωστικά και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο 18ο πανασιατικό πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών που ολοκληρώθηκε στην Τζακάρτα. To χάλκινο μετάλλιο πήρε η κινιζεική Ταϊπέι.
Η Ιαπωνία του Γκόρντον Μέιφορθ που θήτευσε στην Εθνική ανδρών πριν από περίπου μία δεκαετία γνώρισε την ήττα με 3-2 σετ από το Κατάρ στον προημιτελικό του πανασιατικού κυπέλλου που γίνεται στην Τζακάρτα.
Θυμάστε τον Γκόρντον Μέιφορθ που όσο ήταν στον πάγκο της Εθνικής ανδρών οι γκουρού του ελληνικού βόλεϊ τον είχαν βγάλει άχρηστο, ανίκανο και τον αποκαλούσαν «μεσίτη»;
H Aλ Ραγιάν σάρρωσε όλους τους τίτλους την εφετινή σεζόν και με MVP τον Eρβιν Ενγκαμπέ κατέκτησε το κύπελλο του Εμίρη του Κατάρ.
Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης, ο Ανδρέας Φράγκος, ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ και ο Γκιον Μαρτίνεζ είναι μεταξύ των 37 εκλετών βολεϊμπολιστών που κλήθηκαν να περάσουν από τα τράιαλς του πρωταθλήματος ανδρών της Νοτίου Κορέας που θα διεξαχθούν 8-10 Μαΐου στη Μόντσα της Ιταλίας.
Με τον Ανδρέα Φράγκο να πραγματοποιεί εκπληκτική εμφάνιση, οι Hyundai Capital Sky Walkers νίκησαν με  3-2 (28-26, 23-25, 26-24, 15-25, 18-16) τους Korean Air Jumbos κάνοντας το πρώτο βήμα για τον τίτλο στην Κορέα.
Δορυφορικές φωτογραφίες από αμερικανικό κατασκοπευτικό δορυφόρο, δείχνουν Βορειοκορεάτες να παίζουν αγώνα βόλεϊ στο σημείο που, σύμφωνα με την αμερικανική αντικατασκοπεία, χρησιμεύει για την παρασκευή και δοκιμή πυρηνικών όπλων από την Πιονγκγιάνγκ!
Οι πρωτοπόροι του κορεάτικου πρωταθλήματος, Air Jumbo έχει το καλύτερο λίμπερο.


Σαν… βόμβα έπεσε στο παγκόσμιο βόλεϊ η απόφαση του Μπάρτοζ Κούρεκ να κάνει ένα διάλειμμα στην καριέρα του. Ο Πολωνός σούπερσταρ είχε συμφωνήσει με τους JT Thunders, από την Ιαπωνία, όμως ο οργανισμός του ήταν τόσο επιβαρυμένος που δεν θα μπορούσε να αγωνιστεί την φετινή σεζόν.
Η χρυσή Ολυμπιονίκης Κίνα πρόσθεσε άλλο ένα μετάλλιο στη συλλογή της αφού για τέταρτη φορά κέρδισε το Κύπελλο της Ασίας. Στον τελικό που έγινε στο Βιετνάμ νίκησε με 3-0 το Καζακστάν με την Γκονγκ να σημειώνει 21 πόντους.
Σελίδα 1 από 5

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ