1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Ο πρώην βολεϊμπολίστας της Εθνικής Κροατίας, Ρόκο Σίκιριτς, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τον προεδρικό θώκο της CEV , η οποία θα εκλέξει νέα ηγεσία τον Αύγουστο.
Το Κύπελλο Γαλλίας κατέκτησε η Ναντ, λίγους μήνες μετά τον αποκλεισμό της από τον Μίλωνα για το CEV Cup.
Πρωταθλήτρια Κατάρ αναδείχτηκε η Al Arabi SC καθώς στον τελικό των πλέι οφ αν και έχασε 3-2 από την Al Rayyan, εξασφάλισε τον τίτλο με τα δύο σετ που πήρε.
Η ιταλική Τρεντίνο και η πολωνική Γιαστρέμπσκι Βέγκιελ έχουν προβάδισμα για πρόκριση στους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τις νίκες που σημείωσαν στους πρώτους αγώνες της ημιτελικής φάσης. Η Τρεντίνο στον ιταλικό εμφύλιο νίκησε την Κουτσίνε Λούμπε Τσιβιτανόβα με 3-1 (25-17, 16-25, 25-18, 25-23).
H Allianz Vero Volley Μιλάνο νίκησε 3-0 (25-21, 27-25, 25-20) τη Φενερμοπαχτσέ στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση γυναικών.
H Λούνεμπουργκ που απέκλεισε τον Μίλωνα πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του CEV Cup μετά από δύο αγώνες θρίλερ με την τουρκική Αρκάς που απέκλεισε τον Ολυμπιακό!
Η Aλ Ραγιάν SC από το Κατάρ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών της Δυτικής Ασίας για δεύτερη συνεχόμενη φορά, νικώντας την Aλ Κουβέιτ SC στον τελικό που έγινε στο Sohar Sports Complex Hall του Ομάν. 
Την αύξηση των ομάδων στη διοργάνωση του Νέισονς Λιγκ (Nations League - VNL) από το 2025 αποφάσισε η FIVB. Μετά την επιτυχία του 2023 και το ρεκόρ σε τηλεθέαση αλλά και προσέλευση θεατών οι διοργανωτές έκριναν σκόπίμο να αυξήσουν κατά δύο τις θέσεις στη διοργάνωση του 2025, δηλαδή, από 16 ομάδες που θα έχουμε και το 2024 θα αγωνίζονται 18 ομάδες.
Μόνιμος κάτοικος Βουλγαρίας θα γίνει ο Ιταλός προπονητής Τζιανλοράντζο Μπλενγκίνι. Ο 52χρονος τεχνικός της Κουτσίνε Λούμπε Τσιβιτανόβα κλείνει πίσω του την πόρτα του καμπιονάτο για μόνιμη συνεργασία με την ομοσπονδία βόλεϊ της Βουλγαρίας η οποία κάνει ιστορική στροφή προς Ιταλούς προπονητές μετά τη θητεία του Πλάμεν Κονσταντίνοφ.
Μετά το Super Cup και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, η Περούτζια κατέκτησε την Κυριακή (28/1) και το Κύπελλο Ιταλίας, καθώς μετά απο έναν θεαματικό τελικό με ανατροπή, νίκησε 3-1 τη Μόντσα.
Eκτός από τη ZAKSA Κέντζιερτζιν που κατέκτησε το Σούπερ Καπ στην Πολωνία και μία ακόμα αντίπαλος του Ολυμπιακού στον Α όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι υπερ πρωταθλήτρια.
Η ΖΑΚSA Κέντζερτζιν θα είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και θα είναι σημαντικό να δουν από κοντά οι φίλοι του καλού βόλεϊ μία από τις πιο δυνατές ευρωπαϊκές ομάδες που έχει στόχο ακόμα και τον τίτλο του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η Ρωσίδα σούπερ σταρ Μαρίνα Μάρκοβα έχει τρελάνει τους Τούρκους με τις επιδόσεις της στο τάραφλεξ της τουρκικής λίγκας.
Η Κουτσίνε Λούμπε Τσιβιτανόβα πήρε την πρώτη θέση στο τουρνουά του Γιέσι που συμμετείχε και ο Ολυμπιακός. Κορυφαίος του τουρνουά (MVP) αναδείχτηκε ο Ιβάν Ζάιτσεφ.
Το «διαζύγιο» με τον μέχρι τώρα προπονητής της εθνικής γυναικών, Ντάβιντε Μαζάντι, μετά από συνεργασία έξι χρόνων ανακοίνωσε και επίσημα η Ιταλική ομοσπονδία.
O Καναδάς με πασαδόρο τον Χέερ του Μίλωνα, , η Πολωνία, η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Βραζιλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες , είναι οι πρώτες έξι ομάδες ανδρών που πήραν τα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 2024.
Στο Παρίσι (26'/7-10/8 2024) εκτός της διοργανώτριας Γαλλίας και της Κένυας (πρώτη αφρικανική χώρα στην παγκόσμια κατάταξη) θα πάνε μέσω των προολυμπιακών τουρνουά οι Τουρκία, Άγιος Δομήνικος, Σερβία, Βραζιλία, ΗΠΑ...συνέχεια του άρθρου στο fosonline
Στο Κόσοβο για να λάβει μέρος στο Βαλκανικό κύπελλο γυναικών βρίσκεται το Μαρκόπουλο, το οποίο θα διεκδικήσει την πρώτη θέση για να πάρει και το εισιτήριο για τα Ευρωπαϊκά κύπελλα.
Για δεύτερη φορά στην ιστορία της (η πρώτη το 2009) η Πολωνία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης καθώς επικράτησε με 3-0 της Ιταλίας στη Ρώμη. Στο κατάμεστο Palazzo dello Sport (10.300 θεατές) η Πολωνία με όπλο το σερβίς της (11 άσσοι) κατάφερε να πάρει το στέμμα από τους Ιταλούς που το διεκδικούσαν για τρίτη σερί φορά, και στο προηγούμενο τουρνουά το είχαν σηκώσει μέσα στηνν Πολωνία.
Η πασαδόρος Μάγια Ογκνένιοβιτς που στο παρελθόν πέρασε από τον Ολυμπιακό γύρισε για τη Σερβία την αναμέτρηση με την Ολλανδία και έστειλε την ομάδα της στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος όπου θα αντιμετωπίσει την Τουρκία (Κυριακή, 3/9, 21:00).
Η Τουρκία έκανε τη μεγάλη υπέρβαση και πήρε θέση για τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών. Είναι η 3η φορά που η Τουρκία προκρίνεται σε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι δύο προηγούμενες το 2003 που ηττήθηκε από την Πολωνία και το 2019 που ηττήθηκε από τη Σερβία.
To πρώτο χρυσό στην ιστορία της στη διοργάνωση του Volley Nations League ανδρών πανηγύρισε η Πολωνία, η οποία στον τελικό που έγινε στο «Εrgo Arena» του Γκντανσκ, επικράτησε 3-1 (25-23, 24-26, 25-18, 25-8) των ΗΠΑ
Το νέο καλεντάρι για την τριετία 2025-2028 έκανε γνωστό η Παγκόσμια Ομοσπονδία, με τις αλλαγές να είναι μεγάλες σε όλες σχεδόν τις διοργανώσεις.
Οι αγώνες της 2ης εβδομάδας στο Volleyball Nation League γυναικών ξεκίνησαν απόψε 13/6 με την Κίνα να κάνει εντυπωσιακό μπάσιμο και να κρατάει το προβάδισμα μαζί με την Πολωνία. Πολύ ψηλά είναι ακόμα Τουρκία, Πολωνία, Η.Π.Α., Βραζιλία, Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, ενώ Ιταλία και Σερβία μετά τις ανανεώσεις έχουν κάνει κακό ξεκίνημα.
Σελίδα 1 από 167

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ