1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Δεύτερη κούπα στην Ουγγαρία γιατον Γιάννη Αθανασόπουλο. Ο ‘Έλληνας προπονητής οδήγησε ην Βασας στην κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς σον τελικό επικράτησε μετά από μονομαχία θρίλερ της Μπεκεσάμπα με 3-2 (23-25, 25-14, 22-25, 25-19, 17-15).
Δεύτερη πράξη στον ελληνικό εμφύλιο του Challenge Cup με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά (Τετάρτη 15/2, 19:00, Cosmote Sport 7).
Αήττητη μετά από οκτώ αγώνες στο Σάντα Φε της Αργεντινής, η Ιταλία νίκησε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κορασίδων με 3-1 τον Άγιο Δομίνικο και πανηγύρισε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της.
Το volleynews.gr παρουσιάζει τις ομάδες που έγραψαν ιστορία στις Παγκόσμιες διοργανώσεις του βόλεϊ γυναικών με όλα τα μετάλλια και τις ομάδες που αγωνίστηκαν σε ημιτελικούς καθώς και τα πλασαρίσματα των Εθνικών ομάδων της Ελλάδας.
Toυ Κώστα Ασημακόπουλου: Η αποστολή της Εθνικής βόλεϊ Κορασίδων στην εξωτική Ταϊλάνδη έμοιαζε με όνειρο. Το ελληνικό βόλεϊ ποτέ δεν είχε καταφέρει να στείλει πρέσβειρες στη συγκεκριμένη διοργάνωση και η νέα φουρνιά των κοριτσιών, γεννημένες το 1996 και το 1997, έγραψαν τη δική τους ιστορία. Το καλοκαίρι του 2013 θα το θυμούνται για πάντα.
Ο απεσταλμένος δημοσιογράφος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και του ΠΣΑΤ Παναγιώτης Κουμάνταρος επέστρεψε μαζί με την ελληνική αποστολή της Εθνικής Κορασίδων από τη Νακόν Ρατσασίμα της Ταϊλάνδης.
«H κατάκτηση της 12ης θέσης ήταν μέσα στους στόχους μας, ίσως και πιο υψηλός στόχος από αυτόν που είχαμε θέσει εξ αρχής» δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΠΑ.Σ.Α.Π λίγες ώρες μετά το μακρινό και κοπιαστικό ταξίδι επιστροφής στην Αθήνα, η αρχηγός της Εθνικής, Όλγα Στράντζαλη και συμπλήρωσε.
Η πρωταγωνίστρια του τελικού, κεντρική της Κινας, Ξινιούε Γιαν κατέκτησε τον τίτλο της MVP στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κορασίδων, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από τα ατομικά βραβεία λείπει εκπρόσωπος της χάλκινης Βραζιλίας.
Νακόν Ρατσασίμα, Ταϊλάνδη - Αποστολή ΠΣΑΤ: Παναγιώτης Κουμάνταρος Στα χέρια του Γιάννη Καλμαζίδη περνά από αύριο η μέχρι και σήμερα Εθνική Κορασίδων, η οποία ολοκλήρωσε ηλικιακά τον κύκλο των αγωνιστικών υποχρεώσεών της και θα συνεχίσει στην κατηγορία των Νεανίδων. Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας μίλησε για το αύριο αυτής της ομάδας, τα προβλήματα που θα κληθεί να διαχειριστεί και κατέθεσε την άποψή του για όσα είδε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης και τις τάσεις που επικρατούν στο παγκόσμιο βόλεϊ.  
Η Κίνα κατέκτησε το 4ο χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων, και έγινε η πλέον πολυνίκης του θεσμού αφήνοντας πίσω της την Βραζιλία που έχει τρία. Στον τελικό της Ταϊλάνδης δεν άφησε το περιθώριο στις ΗΠΑ να σκεφτούν τη νίκη καθώς, ήταν σαρρωτική από την αρχή και έφτασε στο 3-0 (25-16, 25-21, 25-23) μέσα σε 68 λεπτά.
Το 9ο μετάλλιό της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κορασίδων κατέκτησε η Βραζιλία με το χάλκινο που πήρε πριν από λίγο, αφού νίκησε με 3-0 (25-19, 25-23, 25-12) το Περού στον μικρό τελικό στην Ταϊλάνδη.
Δείτε τον τελικό του 13ου Παγκοσμίου πρωταθλήματος Κορασίδων ΗΠΑ - Κίνα την Κυριακή στις 14.00. Πατήστε: ΕΔΩ
Νακόν Ρατσασίμα, Ταϊλάνδη - Αποστολή ΠΣΑΤ: Παναγιώτης Κουμάνταρος Η Εθνική ομάδα κορασίδων ηττήθηκε με 3-1 (25-23, 25-18, 14-25, 25-22) από την Ταϊπέι και κατέλαβε την 12η θέση στο Παγκόμσιο πρωταθλημα της Ταϊλάνδης. Τα κορίτσια πήγαν να παίξουν στην... άκρη του κόσμου στα μέσα του καλοκαιριού, τα αποτελέσματα ίσως να μπορούσαν να είναι καλύτερα σε κάποια ματς, ίσως το όνειρο της 8άδας να ήταν εφικτό, αλλά προσπάθησαν πολύ, αψηφώντας την κούραση. Πάλεψαν όλα τα ματς, πήραν σετ ακόμα από την την φιναλίστ, Κίνα και... έβαλαν στις βαλίτσες τους εμπειρίες από το πιο υψηλό επίπεδο.
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΚορασίδωνΧώρα: ΤαϊλάνδηΦάση των 11-12 Κυριακή- 4 Αυγούστου 10.00: Ταϊπέι - Ελλάδα 3-1 (25-23, 25-18, 14-25, 25-22)
Στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα της Ταϋλάνδης θα ξεκινήσει την Παρασκευή το 13ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κορασίδων με την συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας. Δείτε το πρόγραμμα και των τεσσάρων ομίλων με ώρες Ελλάδας.
Η Κίνα είναι αυτή που θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ στον 5ο τελικό της ιστορίας της στο Παγκοσμιο Πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης, καθώς επικράτησε με 3-2 (17-25, 22-25, 25-20, 25-19, 23-21) στον ημιτελικό απέναντι στο Περού. Και ο δεύτερος ημιτελικός κρίθηκε στο τάι μπρέικ και μάλιστα η νίκη της Κίνας κρίθηκε με 23-21 στο 5ο σετ!
Νακόν Ρατσασίμα, Ταϊλάνδη - Αποστολή ΠΣΑΤ: Παναγιώτης Κουμάνταρος Τα κορίτσια της Εθνικής Κορασίδων έδωσαν τον αγώνα τους απέναντι στην Τουρκία, έκαναν ελπιδοφόρο ξεκίνημα καθηλώνοντας για ένα σετ την πρωταθλήτρια κόσμου το 2011 αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη ως προς το αποτέλεσμα, αφού εξαιρουμένου του 2ου σετ οι διεθνείς έπαιξαν μέχρι τέλους απέναντι σε ένα πολύ καλό συγκρότημα.
Δείτε φωτογραφίες με τις διεθνείς μας στον αγώνα της Εθνική Κορασίδων απέναντι στην Τουρκία
Νακόν Ρατσασίμα, Ταϊλάνδη - Αποστολή ΠΣΑΤ: Παναγιώτης Κουμάνταρος Η Εθνική ομάδα ηττήθηκε από την Τουρκία με 3-1 σε αγώνα για τις θέσεις 9-12 και αύριο το πρωί (10:00) θα παίξει με την Ταϊπέι, διεκδικώντας την 11η θέση.
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΚορασίδωνΧώρα: ΤαϊλάνδηΦάση των 9-12 Σάββατο- 3 Αυγούστου 14.00: Τουρκία - Ελλάδα 3-1 (17-25, 25-12, 25-21, 25-23)
Οι ΗΠΑ για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης προκρίθηκε σε τελικό και με αντίπαλο την Κίνα ή το Περού που μονομαχούν αυτή την ώρα θα παίξουν την Κυριακή για τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στο 13ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κορασίδων που γίνεται στη Νακόν Ρατσασίμα.
Η Όλγα Στράντζαλη εστίασε στην ψυχολογική ανάταση που δίνει η επιτυχία της Εθνικής Κορασίδων απέναντι στις Σλοβένες.
Nακόν Ρατσασίμα, Ταϊλάνδη. Απεσταλμένος ΠΣΑΤ: Παναγιώτης ΚουμάνταροςΙκανοποιημένη από την εμφάνιση της Εθνικής Κορασίδων και τη νίκη απέναντι στη Σλοβενία εμφανίστηκε η πασαδόρος της γαλανόλευκης, Λαμπρινή Κωνσταντινίδου
Nακόν Ρατσασίμα, Ταϊλάνδη. Αποστολή ΠΣΑΤ - ΑΠΕ ΜΠΕ: Παναγιώτης ΚουμάνταροςΜετά τον αγώνα της Εθνικής Κορασίδων εναντίον της Σλοβενίας , η Αλεξάνδρα Ψωμά εστίασε στην κόντρα με τη συγκεκριμένη αντίπαλο, που διαρκεί από τον περασμένο Μάρτιο.
Σελίδα 1 από 5

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ