1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-03-2014 23:42

Καζάζης και Αρσενιάδης «κοντράρονται» στον τελικό

Για τέταρτη φορά την εφετινή σεζόν Ολυμπιακός και Κηφισιά κοντράρονται, με την διαφορά ότι η αυριανή είναι η σημαντικότερη (μέχρι την επόμενη γιατί οι δύο ομάδες βρίσκονται ισόβαθμες στην κορυφή).

Αύριο στις 19.30 (θα μεταδοθεί από την ΔΤ) στον 28ο τελικό του Κυπέλλου ανδρών με τον Ολυμπιακό να διεκδικεί τον 14ο τίτλο του (μακράν της δεύτερης η κορυφαία ομάδα στις κατακτήσεις Κυπέλλου) ενώ κι η Κηφισιά που ήδη έχει γράψει ιστορία καθώς μετά την παρθενική της παρουσία σε Final 4, προκρίθηκε στον τελικό όπου θέλει να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο.

Η ομάδα των βορείων προαστείων την εφετινή σεζόν έχει το τρία στα τρία με αντίπαλο τους «ερυθρόλευκους», αφού επικράτησε με 3-2 για το League Cup στο Ζηρίνειο, με 3-0 και πάλι εντός έδρας στον πρώτο γύρο και με 3-1 στο Ρέντη για το δεύτερο γύρο, αλλά στο αυριανό ματς κρίνεται ένας τίτλος και σίγουρα η ψυχολογία θα είναι πολύ διαφορετική.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Μπαντιανίδης, ο οποίος σταματά την καριέρα του, και ο Καλαματιανός Γεωργουλέας.


«Περιμένω ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αφού η Κηφισιά έχει κάνει σε όλη τη σεζόν πολύ καλά ματς και η βαθμολογική της θέση στο πρωτάθλημα τα λέει όλα», σχολίασε λίγο μετά το τέλους του β’ ημιτελικού ο Δημήτρης Καζάζης ενώ σύμφωνα με τον τεχνικό του Ολυμπιακού: «Δεν θα παίξουν ρόλο τα προηγούμενα παιχνίδια. Εμείς είμαστε πιο έμπειρη ως ομάδα, αλλά σίγουρα θέλει συγκέντρωση, προσοχή και πάθος από την αρχή ως το τέλος για να μπορέσουμε νε υποτάξουμε την ορμή της Κηφισιάς. Ελπίζω να γίνει ένας καλός τελικός μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και να είμαστε εμείς αυτοί που θα πανηγυρίσουμε».


Από την πλευρά του ο Κώστας Αρσενιάδης τόνισε αρχικά ότι το συγκεκριμένο ζευγάρι «είναι ένας δίκαιος τελικός, καθώς πέρασαν κι οι δύο ομάδες με καθαρές νίκες ενώ είναι πρώτες στη βαθμολογία. Μας αξίζει που είμαστε εκεί, αλλά το αυριανό είναι κάτι άλλο. Είναι διαφορετικό παιχνίδι από τους ημιτελικούς, όπως είναι διαφορετικό κι από τις μεταξύ μας αναμετρήσεις. Είναι άλλη ψυχολογία, άλλος τόπος, άλλος χρόνος κι άλλα τα δεδομένα του αγώνα».

Ο τεχνικός του ΑΟΚ παραδέχθηκε πως το γεγονός ότι η ομάδα έχει κερδίσει τρεις φορές το μεγάλο του αντίπαλο «..σίγουρα παίζει ρόλο. Κατ’ αρχήν πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε, από την άλλη όμως κι ο αντίπαλος θα είναι πεισμωμένος, Δεν μπορούμε να τους αιφνιδιάσουμε, ενώ είμαστε άπειροι σε τέτοιες καταστάσεις. Το αυριανό είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό για εμάς, αλλά σίγουρα θέλουμε να το απολαύσουμε και να κατακτήσουμε τον τίτλο».


Αυτός δεν είναι ο πρώτος τελικός των δύο ομάδων, καθώς και πέρσι στην Πελοπόννησο (στο Βραχάτι) είχαν βρεθεί αντιμέτωποες στον τελικό του League Cup, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 3-0.

Το σίγουρο είναι πάντως πως αύριο θα γραφτεί ιστορία, καθώς αν κερδίσει ο Ολυμπιακός ο Κώστας Χριστοφιδέλης ισοφαρίζει το ρεκόρ του Νρτάγκοβιτς με 9 κατακτήσεις Κυπέλλων, ενώ η Κηφισιά θα πανηγυρίσει την πρώτη κούπα στην ιστορία της...

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ