1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
11-03-2015 13:16

Μαραγκός: «Το "διαμάντι" του Αιγαίου και η καλύτερη διοργάνωση που έχει γίνει ποτέ»

Για τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης η ανάληψη της διοργάνωσης του Final 4 του Κυπέλλου Ανδρών ήταν ένα μεγάλο στοίχημα. Έχοντας ‘κολλήσει’ πλέον για τα καλά το μικρόβιο του βόλεϊ, αφού παρακολουθεί σταθερά τους αγώνες του Φοίνικα, κι αντιλαμβανόμενος τις τεράστιες δυνατότητες προβολής της Σύρου, στήριξε μαζί με την Περιφέρεια Κυκλάδων αυτήν την προσπάθεια και πλέον περιμένει κι αυτός με ανυπομονησία την έναρξη των αγώνων.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν να προσπαθήσετε με τόσο μεγάλη θέρμη να αναλάβετε μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τη διοργάνωση του Final 4;
«Οι λόγοι που μας οδήγησαν σ' αυτήν την απόφαση ήταν πολύ συγκεκριμένοι.
Πρώτον η αγάπη για το άθλημα του βόλεϊ. Η Σύρος είναι ένα νησί που ζει και αναπνέει για το βόλεϊ, κάτι που αποδεικνύεται έμπρακτα από την παρουσία του Φοίνικα στο υψηλότερο επίπεδο εδώ αρκετά χρόνια. Και προεκλογικά είχαμε πει ότι ο Φοίνικας είναι ένα από τα δυνατά... χαρτιά της Σύρου και πρέπει να στηριχθεί απ' όλο το νησί. Με την ανάληψη του final-4, αλλά και με άλλες ενέργειες, έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι τον αγαπάμε και τον στηρίζουμε. Αυτό θα συνεχιστεί γιατί ο Φοίνικας είναι πρεσβευτής της Σύρου και ένα "διαμάντι" για το Νότιο Αιγαίο.
Επίσης, ένας πολύ σημαντικός λόγος ήταν και η στήριξη που έχουμε δεσμευτεί να παρέχουμε στον Φοίνικα σε κάθε επίπεδο. Με την ανάληψη της διοργάνωσης θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα μας να διεκδικήσει και να κατακτήσει έναν τόσο σημαντικό τίτλο με τη βοήθεια του κοινού της.
Τέλος, ένας ακόμη λόγος είναι και η εξωστρέφεια της Σύρου, η προβολή που θα έχει το νησί μας μέσα απ' αυτή τη διοργάνωση. Για ένα τριήμερο η Σύρος θα είναι το επίκεντρο της Ελλάδας για το βόλεϊ και πολλά βλέμματα θα στραφούν σ' αυτήν».

Είναι η τρίτη  φορά που η Ερμούπολη θα φιλοξενήσει την τελική φάση του Κυπέλλου Βόλεϊ είτε σε άνδρες, είτε σε γυναίκες. Οι πετυχημένες οργανωτικά και αγωνιστικά προηγούμενες διοργανώσεις θα αποτελέσουν οδηγό και για την φετινή;
«Αναμφισβήτητα οι δύο προηγούμενες πετυχημένες διοργανώσεις αποτελούν οδηγό και γι' αυτήν. Ωστόσο δεν στεκόμαστε στο πολύ καλό επίπεδο αυτών των διοργανώσεων. Με την πολλή καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ΕΟΠΕ, Δήμος, Περιφέρεια) θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μία από τις καλύτερες διοργανώσεις, γιατί όχι και την καλύτερη, που έχει γίνει ποτέ».

Υπάρχει κάτι καινούργιο, όσον αφορά το οργανωτικό κομμάτι, το οποίο θα παρουσιαστεί στο φάιναλ φορ;
«Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι καινούριο, αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά όμως είναι ότι έχουμε δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, ώστε να πραγματοποιηθεί μία άψογα οργανωμένη διοργάνωση. Έχουμε καλύψει πλήρως όλα τα τεχνικά και λειτουργικά προαπαιτούμενα, δίνοντας ιδιαίτερα έμφαση στις απαραίτητες λειτουργικές και αισθητικές βελτιώσεις στο γήπεδο έτσι ώστε όλοι όσοι έρθουν (ομάδες, διαιτητές, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και των ομάδων, φίλαθλοι) να μπορέσουν να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους και να απολαύσουν τους αγώνες».

Η πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί ότι η φετινή διοργάνωση είναι η πλέον ανταγωνιστική των τελευταίων ετών από πλευράς δυναμικότητας των ομάδων. Από την άλλη αυτό θεωρητικά εγκυμονεί και κάποιους κινδύνους. Είστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσετε όλες τις προκλήσεις που θα παρουσιαστούν καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία πριν τους αγώνες;
«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ανάμεσα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ υπάρχει μία αντιπαλότητα, η οποία βέβαια δεν έχει καμία σχέση με το βόλεϊ και πηγάζει από το ποδόσφαιρο κυρίως. Σε κάθε περίπτωση όμως, με τα μέτρα που έχει σχεδιάσει η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων σε συνεννόηση με τους διοργανωτές, θεωρώ ότι έχουμε καλύψει στο μέγιστο την πιθανότητα να πάει κάτι στραβά. Θέλουμε να είναι μία διοργάνωση με μεγάλη απήχηση, χωρίς όμως να ρισκάρουμε να κινδυνέψει η σωματική ακεραιότητα κανενός».

Προσωπικά ως νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ερμούπολης – Σύρου, αλλά και ως Γιώργος Μαραγκός τι είναι αυτό που προσδοκάτε από το Final 4;
«Προσωπικά ως Γιώργος Μαραγκός προσδοκώ σε μία πολλή καλή και ανταγωνιστική διοργάνωση με όμορφο θέαμα από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του ελληνικού βόλεϊ. Παράλληλα, ευελπιστώ η ομάδα του νησιού μας να παίξει σύμφωνα με τις μεγάλες δυνατότητές της και εύχομαι να κατακτήσει το τρόπαιο!
Ως Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης θα εστιάσω περισσότερο στο κομμάτι της εξωστρέφειας της Σύρου. Η προβολή του νησιού θα είναι αξιοσημείωτη και μάλιστα σε μία περίοδο λίγο πριν το Πάσχα, όπου η Σύρος είναι κλασικός προορισμός διακοπών για εκείνες της ημέρες. Με συγκεκριμένες ενέργειες (διαφημιστικά μπάνερ, πινακίδες LED, διαφημιστικό σποτ στη ΝΕΡΙΤ κ.α.) θα δείξουμε σε όλους ότι η Σύρος είναι ένας ελκυστικός προορισμός».
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ