1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-12-2021 01:34

ΕΣΠΑΑΑ F4 κυπέλλου: Ίωνες-«Υψηλοί στόχοι και μεγάλη εμπειρία»

Οι Ίωνες είναι μια από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής μέχρι τώρα. Η εμπειρία και η ποιότητα των παικτών έχουν οδηγήσει την ομάδα και στο Final 4 του κυπέλλου υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Λαδιανού.

Tόσο ο προπονητής, Γιάννης Λαδιανός, όσο και ο κεντρικός Νίκος Μπάλαρης πιστεύουν στις δυνατότητες της ομάδας και είναι γεμάτοι όρεξη για διακρίσεις.

Συνήθως το Κύπελλο οι προπονητές το αντιμετωπίζετε ως μια καλή δοκιμασία και μια ευκαιρία για rotation. Ωστόσο τα πήγατε καλά μέχρι στιγμής και πλέον υπάρχει ένας τίτλος μπροστά σας.

(Γιάννης Λαδιανός) Ναι κάπως έτσι είναι. Συνήθως τα παιχνίδια του Κυπέλλου ξεκινάνε κάπως χαλαρά αλλά όπως λένε τρώγοντας έρχεται η όρεξη και στο δεύτερο παιχνίδι, παρότι ήταν ακόμα νωρίς, παίξαμε καλό βόλεϊ και τώρα είμαστε στο Final 4 το οποίο και θα διεκδικήσουμε με όσες δυνάμεις έχουμε.

Τα παιχνίδια του Κυπέλλου ήταν παράλληλα μια «εισαγωγή» στην αγωνιστική δράση μετά από ένα μεγάλο νεκρό διάστημα.

(Γιάννης Λαδιανός) Το κομμάτι της πανδημίας που μας άφησε εκτός δράσης υπήρχε για όλες τις ομάδες και όλα τα αθλήματα. Το θέμα είναι ότι τα παιδιά μας έχουν αρκετή εμπειρία και αυτό έχει το θετικό του αλλά και το αρνητικό του. Αυτό σημαίνει πως παίζουν αρκετά χρόνια βόλεϊ άρα είναι και μεγαλύτεροι σε ηλικία και κατά συνέπεια προσπαθήσαμε να προσαρμόσουμε την προετοιμασία και τις προπονήσεις ανάλογα με την καταπόνηση του σώματος. Νομίζω ότι πηγαίνουμε καλά και είμαστε πολύ καλύτερα από όταν ξεκίνησε η σεζόν και μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα.

Η ομάδα όπως είπατε έχει έμπειρους και ώριμους αθλητές. Αυτό τι σημαίνει σε σχέση με τους ανταγωνιστές σας στο πρωτάθλημα; (Γιάννης Λαδιανός)

Εξαρτάται από τα παιχνίδια. Όταν τα παιχνίδια είναι μεγάλα σε διάρκεια και πάνε σε πολλά σετ τα σωματικά προσόντα συνήθως κερδίζουν την εμπειρία. Όταν όμως τα παιχνίδια έχουν πιο σύντομη διάρκεια το πιο πιθανό είναι η εμπειρία να κερδίσει. Ευελπιστούμε να παίζουμε τόσο καλά ώστε να μην τραβάνε πολύ τα παιχνίδια σε διάρκεια παρότι το παιχνίδι μας με τον πανελλήνιο, μια πολύ καλή ομάδα, ήρθε 2-3 υπέρ μας και λόγω εμπειρίας κερδίσαμε στο τάι μπρέικ. Ήταν και αυτοί τυχεροί για λίγο αλλά ήμασταν και εμείς στο τάι μπρέικ.

Πάντως η πορεία στο πρωτάθλημα είναι πολύ καλή.Σε τέτοιες περιπτώσεις οι προπονητές συχνά τονίζουν τα αρνητικά για να κρατήσουν τους παίκτες τους προσγειωμένους.

Είναι αλήθεια αυτό και παρότι σας είπα ότι είναι ιδιαίτερα έμπειρα τα παιδιά μας τους πιέζω αρκετά στο κομμάτι της τακτικής. Υπάρχουν αυτοματισμοί όπου το σώμα χρειάζεται προσαρμογή για να τους βγάλει. Η μοίρα των προπονητών είναι αυτή ακόμα και όταν οι παίκτες από μέσα τους λένε διάφορα. Και εγώ υπήρξα αθλητής και όταν ήμουν κουρασμένος δυσανασχετούσα αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Πιέζω τους παίκτες μου και είμαι ευχαριστημένος από αυτούς. Είμαστε μια δεμένη ομάδα, ένα παρεάκι, δεν έχουμε τραυματισμούς πέρα από κάποιες ιώσεις και ευελπιστώ ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα.

Φτάσατε στο Final 4 και αυτό είναι μια ευκαιρία για τίτλο,Προφανώς όσο εξελίσσονταν η διαδρομή στο Κύπελλο τόσο «άνοιγε η όρεξη» για διάκριση;  (Νίκος Μπάλαρης)

Το Κύπελλο έχει παιχνίδια όπως τα άλλα. Η ομάδα έχει παίκτες με εμπειρία. Δεν είναι αυτοσκοπός η κατάκτησή του κυπέλλου αλλά πάμε να παίξουμε δυνατά όλα τα παιχνίδια με στόχο το καλύτερο.

Η ομάδα κατάφερε να βρει τα πατήματά της μετά από τα παιχνίδια του κυπέλλου ενόψει του πρωταθλήματος;  (Νίκος Μπάλαρης)

Ήμασταν απροπόνητη για μεγάλο διάστημα μέχρι τότε, θέλαμε να βρούμε τα πατήματά μας αλλά δείξαμε χαρακτήρα σε δύο δύσκολα παιχνίδια ακόμα και μετά από σχεδόν ένα χρόνο μακριά από τα γήπεδα.

Παράλληλα το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει καλά για εσάς. Είστε σε καλό δρόμο σωματικά και πνευματικά; 

(Νίκος Μπάλαρης) Η ομάδα έχει παίκτες που πέρασαν από μεγαλύτερες κατηγορίες και έχουν παίξει βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο. Παίζουμε για το καλύτερο, για να ευχαριστηθούμε τους αγώνες και αυτό μας βγαίνει σε καλό μέχρι τώρα.

Το ότι ήσασταν για μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης πως μπορεί να το διαχειριστεί το σώμα;

  (Νίκος Μπάλαρης) Δεν έχουμε επανέρθει 100% αλλά όλες οι ομάδες το έχουν αυτό το πρόβλημα. Σιγά σιγά με τα παιχνίδια και τις προπονήσεις θα επανέρθουμε στα φυσιολογικά μας επίπεδα.

Ένα ιδανικό τελείωμα της σεζόν ποιο θα ήταν;  (Νίκος Μπάλαρης) Η ομάδα έχει σκοπό να πρωταγωνιστήσει και να «χτυπήσει» όλα τα παιχνίδια. Όλοι οι στόχοι πιστεύω ότι είναι εφικτοί και πηγαίνουμε για ότι καλύτερο.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ