1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
01-10-2021 14:34

Παγκόσμιο ανδρών - Ρωσία 2022: Οι όμιλοι της τελικής φάσης

Πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα η κλήρωση των ομίλων του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανδρών που θα διεξαχθεί το 2022 στην Ρωσίαη οποία θα είναι ακόμα υπό τιμωρία για παραβίαση κανονισμών ντόπινγκ που της επέβαλε το CAS..Με πρωταγωνιστές τους γηγενείς Τάρας Κτέι, Εκατερίνα Γκάμοβα, Λιούμπο Σοκόλοβα και τον Βλάντιμιρ Γκρίμπιτς ήταν αυτοί που βοήθησαν στην κλήρωση, ενώ ο Σεργκέι Τετιούκιν ήταν αυτός που παρουσίασε το τρόπαιο του παγκόσμιου πρωταθλητή.
Οι 24 ομάδες χωρίστηκαν σε έξι ομίλους των τεσσάρων και στην επόμενη φάση προκρίνονται οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες, ενώ οι αγώνες θα φιλοξενηθούν σε 10 πόλεις (Αγία Πετρούπολη, Μόσχα, Κεμέροβο, Νοβοσιμπίρσκ, Ούφα, Εκατερίνεμπουργκ, Κράσνιογιαρσακ, Καλίνινγκραντ, Καζάν, Γιάροσλαβ).

Υπενθυμίζουμε ότι δεν είχαμε προκριματική διαδικασία, αλλά οι 24 χώρες προέκυψαν από τις  10 ομάδες που αγωνίστηκαν στους τελικούς των ηπειρωτικών πρωταθλημάτων, συν τη διοργανώτρια Ρωσία, την κάτοχο του τίτλου Πολωνίκα και τις 12 εναπομείνασες ομάδες από το ranking της FIVB.

Αναλυτικά οι 6 όμιλοι:

1ος όμιλος Μόσχα - μόνο ο εναρκτήριος αγώνας θα διεξαχθεί στην Αγία Πετρούπολη): Ρωσία, Σερβία, Τυνησία, Πουέρτο Ρίκο

2ος όμιλος (Κεμέροβο)Βραζιλία, Ιαπωνία, Κούβα, Κατάρ

3ος όμιλος (Νοβοσιμπίρσκ): Πολωνία, ΗΠΑ, Μεξικό, Βουλγαρία

4ος όμιλος (Ούφα): Γαλλία, Σλοβενία, Γερμανία, Καμερούν

5ος όμιλος (Εκατερίνεμπουργκ) Ιταλία, Καναδάς, Τουρκία, Κίνα

6ος όμιλος (Κράσνογιαρσκ): Αργεντινή, Ιράν Ολλανδία, Αίγυπτος

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ