1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
03-08-2021 15:22

Κώστας Γκούντας: «Στόχος μας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17»

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου ολοκληρώθηκε στο Μουζάκι η προετοιμασία της προεθνικής Παγκορασίδων, μετά από 20 και πλέον ημέρες στη πόλη της Θεσσαλίας. Το προπονητικό πρόγραμμα που ακολούθησε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Γκούντας και οι συνεργατές του ομοσπονδιακοί ήταν αρκετά επιβαρυμένο, για να καλυφθεί το χαμένο διάστημα που υπήρχε λόγω της πανδημίας.

«Το θέμα της πανδημίας επηρέασε πολύ τα παιδιά. Στο Μουζάκι ήταν πολύ φορτωμένο πρόγραμμα και θέλαμε να γεμίσουμε το χαμένο χρόνο με πράγματα και στοιχεία που θα βοηθήσουν τις αθλήτριες. Μην ξεχνάμε ότι οι κοπέλες του 2006 έχουν χάσει την ηλικία των παγκορασίδων και θα πάνε απευθείας στις κορασίδες» ήταν το πρώτο σχόλιο του Κώστα Γκούντα και συνέχισε:

«Προσδοκούμε να δώσουμε από αυτή την φουρνιά 2-3 αθλήτριες για την εθνική γυναικών σε βάθος χρόνου. Στόχος είναι να περάσουμε στο Ευρωπαϊκό Κ17 που θα γίνει το καλοκαίρι του 2022, είτε μέσω του Βαλκανικού τον χειμώνα είτε μέσω των προκριματικών τον Απρίλιο να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας.

Τα κορίτσια έδειξαν πολύ θέληση από την πρώτη μέρα. Είχαμε το πρόβλημα των πανελληνίων πρωταθλημάτων και κοπέλες που είχαμε επιλέξει, συμμετείχαν με τις ομάδες του, οπότε αν ήταν μαζί μας θα είχαμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Από τη νέα σεζόν προγραμματίζουμε με την Ομοσπονδία να έχουμε μία οργανωμένη προπονητική δράση για τις αθλήτριες, έτσι ώστε τον Δεκέμβριο που θα γίνει το Βαλκανικό να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Δυστυχώς οι αθλήτριες δεν έχουν εμπειρία για διεθνείς διοργανώσεις και αυτό είναι ένα επιπλέον πρόβλημα και πρέπει τα παιδιά αυτά να ενταχθούν σε επίπεδο αγώνων εθνικής ομάδας. Είμαστε όμως αισιόδοξοι, έχουμε στόχους γιατί αλλιώς δεν μπορούμε να ανέβουμε επίπεδο».

Κατερίνα Κορρέ: «Η μητέρα μου είναι το πρότυπό μου», Δήμητρα Νάνου: «Αγαπημένες αθλήτριες οι Στράντζαλη, Βασιλαντωνάκη»

Δύο από τις αθλήτριες που ήταν στο Μουζάκι ήταν η Κατερίνα Κορρέ, κόρη της πρώτην διεθνούς αθλήτριας Σοφίας Ιορδανίδου και διαγώνια των Αμαζόνων Νέας Ερυθραίας και η Δήμητρα Νάνου, ακραία των Πανθήρων Κοζάνης. Οι δύο νεαρές αθλήτριες μίλησαν για την πρώτη τους προετοιμασία στις Εθνικές ομάδες και αναφέρθηκαν για το μέλλον τους στο βόλεϊ.

«Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε τέτοια προετοιμασία και μου αρέσει πολύ, ειδικά το πρόγραμμα των προπονήσεων. Θυμάμαι ιστορίες που μου έλεγε η μητέρα μου από τις δικές της προετοιμασίες. Είναι ένας τρόπος ζωής που μου αρέσει πάρα πολύ. Θέλει πειθαρχία. Οι προπονητές μας βγάζουν ένα πολύ ωραίο κλίμα στις προπονήσεις και θέλω κάθε χρόνο να κάνω τέτοιες προετοιμασίες.

Στόχος μου είναι να ξεπεράσω τα όριά μου, να παίξω στην Εθνική ομάδα. Παρακολουθώ τους αγώνες της και μαθαίνω όλα τα νέα. Η μητέρα μου είναι το πρότυπό μου και μου έχει μάθει να μην τα παρατάω ποτέ. Τώρα θα πάω πρώτη Λυκείου και θέλω μετά να πάω στην Αμερική για σπουδές και βόλεϊ» δήλωσε στο volleyball.gr η Κατερίνα Κορρέ και η Δήμητρα Νάνου τόνισε:

«Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε προετοιμασία Εθνικής ομάδας. Είναι πολύ κουραστικά αλλά παράλληλα πολύ ωραία. Μου αρέσουν οι δυσκολίες που έχει. Ήξερα μόνο μία συμπαίκτριά μου και όσο είμαι εδώ γνώρισα τις υπόλοιπες και είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό.

Μέσα από το βόλεϊ θέλω να πάρω μία υποτροφία στην Αμερική και εκεί θα συνδυάσω τις σπουδές μου και το βόλεϊ. Θα ήθελα να σπουδάσω αθλίατρος ή διατροφολογία ή φυσιοθεραπεία. Παρακολουθώ την Εθνική γυναικών και οι αγαπημένες μου αθλήτριες είναι η Όλγα Στράντζαλη και η Ανθή Βασιλαντωνάκη.

Θα ήθελα να κάνω την καριέρα που έχουν στο εξωτερικό, είναι από τα πρότυπά μου. Από το εξωτερικό μου αρέσει η Εγκόνου από την Ιταλία και η Καρακούρτ από την Τουρκία, όπως και η Μπόσκοβιτς από τη Σερβία».

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ