1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-04-2021 18:11

Δια χειρός Ερντογάν η Μελίσσα Βάργκας πήρε την Τουρκική υπηκοότητα!

Από Κουβανέζα έγινε Σέρβα και στο τέλος κατέληξε Τουρκάλα! Η 21(1μ94) χρονη διαγώνια Κουβανέζα, Μελίσσα Βάργκας που αγωνίζεται στην Φενερμπαχτσέ από το 2018, ανακοίνωσε ότι απέκτησε τελικά την Τουρκική υπηκοότητα!

Μάλιστα το γεγονός εκμεταλλεύτηκε άριστα επικοινωνιακά, ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , ο οποίος σε εκδήλωση που έγινε στο πρωθυπουργικό ανάκτορο στην Κωνσταντινούπολη, της παρέδωσε συμβολικά τη φανέλα με τον αριθμό 5 της εθνικής ομάδας της χώρας.    Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας , η Κουβανέζα σκόρερ θα πρέπει να κάνει υπομονή 2 χρόνια, ώστε να αγωνιστεί με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γυναικών, σύμφωνα με την Τουρκική ομοσπονδία. 

Και αυτό γιατί οι διαδικασίες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βόλεϊ (FIVB), για αλλαγής της αθλητικής εθνικότητας, δηλαδή της ομοσπονδίας προέλευσης), θέλει μια διετία, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να αγωνιστεί, σε μεγάλες διοργανώσεις απο το 2023 αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. 

Η νέα αλλαγή υπηκοότητας, ξάφνιασε τον κόσμο του βόλεϊ, δεδομένου ότι η Βάργκας είχε πάρει πριν ενάμιση χρόνο τη Σερβική υπηκοότητα, και έλεγε ότι συγκέντρωνε δικαιολογητικά μέσω του δικηγόρου της για να ολοκληρώσει τη διαδικασία πολιτογράφησης της.

Ο Σέρβος προπονητής της στη Φενερμπαχτσέ, αλλά και κοουτς της Πρωταθλήτριας Ευρώπης γυναικών της Σερβίας, Ζόραν Τέρζιτς, ο οποίος της είχε προτείνει να γίνει Σέρβα, δήλωσε κατάπληκτος από τις κινήσεις της Βάργκας και του μάνατζερ της ενώ πριν ένα χρόνο με προσωπική της δήλωση, η διεθνής διαγώνια σε παγκόσμια σαϊτ, είχε  υποστηρίξει ότι δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει την ομοσπονδία προέλευσής της, η οποία φυσικά είναι η Κουβανική και από την οποία είναι τιμωρημένη επίσημα μέχρι το 2022, γιατί πήρε μεταγραφή στην Τουρκία χωρίς την άδεια της Αβάνας.

Ένα είναι σίγουρο πάντως, ότι ποτέ δεν θα μάθουμε ποιο ήταν το τελικό ποσό σε δολάρια που συμφώνησε να πάρει απο την Τουρκική ομοσπονδία, ώστε να ξεχάσει σε ένα βράδυ την Κούβα και να πετάξει στα σκουπίδια την Σερβική υπηκοότητα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ