1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-11-2020 15:47

FIVB: 80 παίκτες παγκοσμίως ενισχύθηκαν οικονομικά εξαιτίας του covid-19

Η διεθνής ομοσπονδία βόλεϊ ανακοίνωσε ότι σε 80 συνολικά επαγγελματίες παίκτες της σάλας και του μπιτς από όλο τον κόσμο, ενίσχυσε οικονομικά, μέσω του ταμείου υποστήριξης ανακούφισης των αθλητών που είχαν πληγεί από την πανδημία, το οποίο δημιούργησε στα τέλη Μαΐου.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το ειδικό ταμείο υποστήριξης ανακούφισης των αθλητών θα κατανείμει δίκαια τα χρήματα, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις και εξετάστηκε από μια ειδική επιτροπή (task force), την οποία αποτελούσαν μέλη από το ΔΣ της FIVB, την επιτροπή αθλητών της FIVB  Συνολικά υποβλήθηκαν 358 αιτήσεις από 272 παίκτες σάλας και 86 του μπιτς βόλεϊ για υποστήριξη βασικών αναγκών.

Επιπλέον, υποβλήθηκαν 45 αιτήσεις για βραχυπρόθεσμη υποστήριξη ομάδας μπιτς βόλεϊ για βοήθεια με προπόνηση, και συμμετοχή σε διαγωνισμούς, και αυτές θα εξεταστούν τις επόμενες εβδομάδες, όταν ολοκληρωθεί το διεθνές ημερολόγιο μπιτς βόλεϊ.

Οι αιτήσεις των 80 παικτών εγκρίθηκαν, από κριτήρια που αφορούσαν το όριο εισοδήματος τους, αν υπήρχαν παραβιάσεις των κανόνων κατά του ντόπινγκ και αν είχαν τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό συμμετοχών στα τουρνουά και τις διοργανώσεις της FIVB, κατά τη σεζόν 2018-2019. 

 Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να χρηματοδοτηθούν παίκτες από Αργεντινή, Αυστραλία, Λευκορωσία, Βραζιλία, Καναδάς, Τσεχία, Αγ. Δομήνικο, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λετονία, Μαλαισία, Μεξικό, Ολλανδία, Περού, Πολωνία, Πουέρτο Ρίκο, Ελβετία, ΗΠΑ και Βανουάτου.Το ακριβές ποσό της χρηματοοικονομικής υποστήριξης τριών μηνών που δόθηκε, ηταν μεταξύ 429 και 8.451 δολλαρίων, ανάλογα με την οικονομία της χώρας και της πόλης στην οποία διαμένουν οι παίκτες. 

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Πρόεδρος της FIVB Άρι Γκράτσα είπε για το έργο του ταμείου: 

«Είμαι ευτυχής που ακούω ότι η FIVB υποστήριξε αρκετούς παίκτες που έχουν ανάγκη. Ελπίζω ότι αυτό το ταμείο θα επιτρέψει σε αυτούς τους παίκτες να επικεντρωθούν στην υγεία, την ευημερία και την προπόνησή τους. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Επιτροπή Αθλητών της FIVB για να επεξεργαστούμε τις υπόλοιπες αιτήσεις για βραχυπρόθεσμη υποστήριξη ομάδας beach volley ενώ σχεδιάζουμε για την ασφαλή επιστροφή του αγαπημένου μας βόλεϊ και beach volley σε όλο τον κόσμο.

Η Επιτροπή Αθλητών της FIVB συμμετείχε πολύ στη δημιουργία του ταμείου και στην ανάλυση όλων των αιτήσεων στο πλαίσιο της ειδικής επιτροπής (τask force) που συγκροτήθηκε.Πραγματοποιήσαμε τακτικές συναντήσεις, ώστε να ελέγξουμε εξονυχστικά τις αιτήσεις. Φυσικά, λυπούμαστε που όλοι οι παίκτες δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τις αιτήσεις τους εντός της καθορισμένης προθεσμίας, παρά τις πολλές υπενθυμίσεις από την ομάδα Εργασίας σε εκείνους που έστειλαν τα ονόματα τους.

Πιστεύω ότι το έργο του ταμείου θα έχει θετικό αντίκτυπο, και οι συνάδελφοί μου και εγώ στην Επιτροπή Αθλητών, είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων καιρών.»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ