1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
03-11-2020 14:12

«Ζωντανός» ο Παπάγου στο θρίλερ του «Σαλούν» 3-2 τον δυνατό Αστέρα Αγ.Δημητρίου (vid)

Ο Παπάγου ήταν ο μεγάλος νικητής στο φοβερό θρίλερ σχεδόν τριών ωρών, που παίχτηκε στο «Σαλούν» για την 4η αγωνιστική της Β εθνικής γυναικών, ΕΣΠΑΑΑ. Οι «Στρατηγοί» αν και έχαναν 1-2 σετ και 11-13 στο τάι μπρέϊκ, επικράτησαν 3-2 του πολύ ανταγωνιστικού Αστέρα Αγ. Δημητρίου, ο οποίος λύγισε στο φινάλε από το πάθος των γηπεδούχων.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό ως προς την εξέλιξη του σκορ, είχε μεγάλες ανατροπές, πάθος, πείσμα και μεγάλη διάθεση από τις αθλήτριες που πάλεψαν κάθε φάση και κάθε πόντο, αλλά σημαδεύτηκε επίσης και από τα πολλά λάθη εκατέρωθεν.

Οι παίκτριες του Αντώνη Πούμπουρα, αποδείχτηκαν «εφτάψυχες», καθώς στο πέμπτο σετ, βρέθηκαν τέσσερις φορές πίσω στο σκορ (3-5, 6-8, 8-10, 11-13), βρήκαν όμως τις ψυχικές δυνάμεις για να κάνουν τις αντίστοιχες ανατροπές, και με ένα εκπληκτικό 4-0 στο φιναλε επικράτησαν στις λεπτομέρειες και εξασφάλισαν το πολύτιμο δίποντο που της έφερε στην έκτη θέση

Από την άλλη και ο Αστέρας έκανε εξαιρετική εμφάνιση, πάλεψε πολύ το παιχνίδι, δεν παράτησε κανένα σετ έστω και αν ήταν πίσω με μεγάλες διαφορές, έφτασε μια ανάσα από το «διπλό», αλλά τελικά περιορίστηκε στον βαθμό της παρηγοριάς που τον κράτησε στην τρίτη θέση.Αγωνιστικά οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι τα μέσα του σετ.

Ο Αστέρας ξέφυγε με 10-14 αλλα η Μανώλαινα ισοφάρισε για τον Παπάγου σε 18-18, και 20-20. Ο Παπάγου πήρε προβάδισμα στη συνέχεια με 22-20 και 24-22 από τη Μουρατίδου, οι φιλοξενούμενες πλησίασαν στο 24-23 με τη Στεβάνοβιτς για να έρθει η Κατσίκα και με δυνατή επίθεση να γράψει το 25-23, και να δώσει προβάδισμα με 1-0.

Απίθανο ήταν σε εξέλιξη ήταν το δεύτερο σετ. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το 20-21. Εκεί το γήπεδο «πάγωσε» καθώς η Κορακιανίτη, δεν προσγειώθηκε καλά μετά από προσπάθεια για επίθεση, και έπεσε κάτω πιάνοντας τον αστράγαλο της. Αμέσως τις έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, και μεταφέρθηκε υποβασταζόμενη στον πάγκο, με την Νιάρχου να παίρνει την θέση της.

Στην επανεκκίνηση του ματς οι γηπεδούχες, μπόρεσαν να ισοφαρίσουν σε 21-21 και να περάσουν μπροστά με 24-21 με δύο πόντους της Μωραϊτίδου αλλά δεν τα κατάφεραν να πάρουν το σετ, και να κάνουν το 2-0. Ο Παπάγου στην εξέλιξη έχασε τρία σετ μπολ, και ο Αστέρας ισοφάρισε 24-24 με την Περδικάκη και πήρε το σετ 25-27 από άουτ επίθεση των γηπεδούχων, κάνοντας το 1-1.

Υπόθεση του Αστέρα ήταν το τρίτο σετ, με τις παίκτριες του Βασίλη Αρναούτη να μπαίνουν με καλύτερη ψυχολογία και πίστη μετά την μεγάλη ανατροπή του δεύτερου σετ, και τον Παπάγου φανερά επηρεασμένο απο την απώλεια του. Απέκτησαν σταθερό προβάδισμα πέντε πόντων, 12-17, 14-19, 15-21, 17-24 με άσσο της Σημιτζή και με μπλοκ στν τελευταία επίθεση, κατέκτησαν το σετ με 18-25, και πήραν κεφάλι στα σετ με 1-2.

Ανατροπή είχαμε στο τέταρτο σετ για τον Παπάγου. Με την κεντρική Ροουζ να παίρνει πέντε άσσους, και να κάνει ρεκόρ καριέρας, το 12-10 έγινε 18-10. Η χαλάρωση όμως έφερε λάθη για τις παίκτριες του Μπούμπουρα που είδαν την εκπληκτική Στεβάνοβιτς με άσσο να φέρνει το σετ στο 22-19.

Οι γηπεδούχες στην εξέλιξη πήραν προβάδισμα με 24-21 αλλά οι φιλοξενούμενες με δύο σερί πόντους της Νιάρχου, πλησίασαν στο 24-23 και απείλησαν με νέα ανατροπή, τελικά ο Παπάγου άντεξε και από λάθος του Αστέρα πήρε το σετ με 25-23 και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ.

Το πέμπτο σετ ήταν δραματικό με τον παθιασμένο Παπάγου να ανατρέπει τέσσερις φορές το προβάδισμα του Αστέρα , ο οποίος προηγήθηκε 11-13αλλα τις γηπεδούχες με την πολύ ψύχραιμη Μωραϊτίδου στο φινάλε να κάνουν 4-0 σερί και να παίρνουν το σετ με 15-13 και 3-2, αποτέλεσμα που πανηγυρίστηκε έξαλλα από την αποστολή των «Στρατηγών.

Απο τις νικήτριες που έκαναν καταθεση ψυχής αλλα είχαν και πολλές διακυμάνσεις στην απόδοση τους, ξεχώρισαν οι περισσότερες, Μωραϊτίδου, Μανώλαινα, Κατσίκα,Καρατζοπούλου, Ρόουζ, Μπουντούρογλου ενω απο τον Αστέρα εκπληκτική ήταν η τετράδα Ζούρου,Στεβάνοβιτς, Περδικάκη, Σημιτζή καθώς και η Νιάρχου που αντικατέστησε την τραυματισμένη Κορακιανίτη και έδωσε λύσεις

Τα σετ 3-2 (25-23, 25-27, 18-25, 25-23, 15-13)

Διαιτητές Οικονόμου, Κυργιαλάνη

Παπάγου (Πούμπουρας): Μανώλαινα, Καρατζοπούλου, Καπάτου, Μωραϊτίδου, Μυρντούρογλου, Κατσίκα, Παπαγιαννοπούλου, Γούλα (λ), Καϊμάκη, Λινοξυλάκη, Βονόρτα, Μαραγκού

Αστέρας Αγ. Δημητρίου ( Αρναούτης): Σημιτζή, Κορακιανίτη, Στεβάνοβιτς, Ζούρου, Αναγνωστοπούλου, Περδικάκη, Γιουκάκη (λ), Νιάρχου, Παναγιωτοπούλου, Σωτηροπούλου.

 Μετα το ματς ο προπονητής του Παπάγου, Αντώνης Πούμπουρας, σχολίασε: " Ηταν ενα ντέρμπι που το θελαμε πολύ και ειδικά μέσα στην έδρα μας. Ποιοτικά για μας ήταν κακό, είχαμε άγχος, κάναμε  πάρα πολλά λάθη, αλλα στο τέλος καταφέραμε με πολύ παθος και ψυχή  να το γυρίσουμε."

 

 

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ