1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-08-2020 11:16

Οι ακαδημίες του Ε.Α.Ο. Σπατών έπαιξαν βόλεϊ με την Γιώτα Διώτη (photos)

Ε.Α.Ο. Σπάτων και Γιώτα Διώτη ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα απόγευμα. Η διεθνής Ακραία της ελβετικής Λουγκάνο πλέον βρέθηκε στο κλειστό Γήπεδο Σπάτων «Δημήτρης Δημητρίου» για να μοιραστεί κάτι από τις εμπειρίες της με τις νεαρές αθλήτριες, να τις προπονήσει και φυσικά να τις γνωρίσει και να φωτογραφηθεί μαζί τους.


Του Καλλιτσάρη Ιωάννη

Η Λαμιώτισσα αθλήτρια εκτός από σπουδαία καριέρα στα ελληνικά αλλά και τα ευρωπαϊκά τάραφλεξ είναι απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας και γυμνάστρια, κάτι που λόγω του πρωταθλητισμού και του βόλλευ έχει περάσει προς το παρόν σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, όπως φάνηκε μετά την προπόνηση με τις Παγκορασίδες και τις Κορασίδες του Ε.Α.Ο. Σπάτων όχι μόνο κατέχει καλά την «τέχνη» του γυμναστή αλλά έκανε τις νεαρές αθλήτριες να απολαύσουν την προπόνηση τους. Εξάλλου η περίοδος της καραντίνας δεν τη βρήκε αδρανή. Η Διώτη, με το πρωτάθλημα της Volley League να έχει διακοπεί ουσιαστικά από το Μάιο, αφοσιώθηκε στη δεύτερη καριέρα της, μετά από αθλήτρια, αυτή της γυμνάστριας και μάλιστα με μεγάλη ανταπόκριση και επιτυχία.

1

Η πορεία προς την καταξίωση

Με καταγωγή από την Παλαιοκατούνα Ευρυτανίας το Νοέμβριο του 1992, η Διώτη έφυγε πολύ νωρίς από τα μέρη της. Μόλις στα 15 της έγινε αθλήτρια του Ηρακλή Κηφισιάς αλλά το ακόμα πιο μεγάλο βήμα στην καριέρα της ήταν ο Πανναξιακός. Μετά από δύο άκρως επιτυχημένες σεζόν εκεί, με διακρίσεις και σπουδαίες πορείες σε Ελλάδα και Ευρώπη, ήρθε η ώρα για… διεθνή καριέρα. Η Τρεβίλ και το γαλλικό πρωτάθλημα ήταν το πρώτο της μεγάλο «πείραμα» το οποίο στέφθηκε με επιτυχία και της προσέφερε εμπειρίες και καταξίωση. Η οικογένεια του Πανναξιακού την υποδέχθηκε εκ νέου το καλοκαίρι του 2017 και με τη Διώτη σε ηγετικό ρόλο η ομάδα έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου όπου ηττήθηκε από τον πολύ δυνατό Ολυμπιακό. Η κορυφαία χρονιά στην καριέρα της, όμως, ήρθε τη σεζόν 2018-2019 όπου στην Ουγγρική Βάσας «απογειώθηκε». Μπορεί να τραυματίστηκε στην τελική ευθεία της σεζόν, κάτι που την οδήγησε στο χειρουργείο, αλλά οι εντυπωσιακές της εμφανίσεις έως τότε όχι μόνο έβαλαν τις βάσεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά την κρατούσαν στην κορυφή της λίστας των σκόρερ για μεγάλο διάστημα ακόμα και όταν απουσίαζε ως τραυματίας. Το πέρασμα της από τον Παναθηναϊκό την τελευταία σεζόν άφησε μια γλυκόπικρη γεύση καθώς η σεζόν, ως γνωστόν, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

 

3

Μια προπόνηση διαφορετική από τις άλλες

Το πρόγραμμα της Γιώτας Διώτη ως «γυμνάστρια για μια μέρα» στην ομάδα των Σπάτων είχε σκοπό την προπόνηση σε συνδυασμό με τη διασκέδαση. Οι αθλητές και οι αθλήτριες σε αυτές τις ηλικίες πρέπει να αγαπήσουν το άθλημα αλλά και να διασκεδάσουν με τη γυμναστική και ακριβώς εκεί βασίστηκε το πρόγραμμα της διεθνούς αθλήτριας. Το ζέσταμα βασίστηκε σε παιδαγωγικές μεθόδους και ασκήσεις όπως για παράδειγμα της άσκηση του «Καθρέφτη» όπου οι αθλήτριες είναι χωρισμένες σε δύο γκρουπ και με τις οδηγίες της γυμνάστριας συμπεριφέρονται οι μισές προς τις άλλες μισές ως καθρέφτης.

Πέρα από τις ασκήσεις, η Διώτη πραγματοποίησε μια μίνι επίδειξη τεχνικής επίθεσης, παρουσιάζοντας στις νεαρές αθλήτριες ολοκληρωμένες επιθέσεις είτε από τα τρία μέτρα είτε σε πρώτο χρόνο. Από την άλλη πλευρά, τα κορίτσια των Σπάτων εξάσκησαν τις αμυντικές τους ικανότητες στην προσπάθεια τους να κάνουν υποδοχή στη Λαμιώτισσα ακραία. Το γεγονός ότι οι Παγκορασίδες και τις Κορασίδες του Ε.Α.Ο. Σπάτων βρέθηκαν ως αντίπαλοι της Διώτη έστω και σε προπονητικό επίπεδο γέμισε τις νεαρές με ανεκτίμητες εμπειρίες και εικόνες.

Η ομάδα των Σπάτων και ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Γκίκας, ο οποίος τη προσκάλεσε άλλωστε, βράβευσαν τη Διώτη για την πολυετή παρουσία της στο χώρο του βόλλευ. Τα κορίτσια της ομάδας φωτογραφήθηκαν με τη Διώτη και δέχθηκαν με ενθουσιασμό τις συμβουλές της και τα «μικρά μυστικά» που τους μετέφερε. Η Γιώτα Διώτη θα αποτελεί έναν από τους άξιους εκπροσώπους του ελληνικού βόλλευ στα ευρωπαϊκά γήπεδα και τη νέα χρονιά. Η Λουγκάνο και το ελβετικό πρωτάθλημα θα γίνουν το… σπίτι της για τη σεζόν 2020-2021 και θα αποτελέσουν μία ακόμα πρόκληση στην ήδη σπουδαία καριέρα της.

 

dioti vraveusi

Πηγή: hall-of-fame.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ