1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-02-2020 14:52

Οι άμυνες Τσάτσιτς, η τούμπα Ανδρεόπουλου και η εξίσωση Προσαλίκα: Μπλοκ + φιλέ = μπλοκ!

Ο β΄τελικός του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς θα μείνει για χρόνια χαραγμένος στη μνήμη όσων τον παρακολούθησαν και σίγουρα θα μείνει αξέχαστος στους πρωταγωνιστές που τον έζησαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Ξεχωρίζοντας τις ιδιαίτερες στιγμές που ντέρμπι δεν θα μπορούσαμε να μην επισημάνουμε την καθοριστική συμβολή του Μαυροβούνιου ακραίου του Παναθηναϊκού Βογίν Τσάτσιτς σε δύο φάσεις κλειδιά.

Δύο άμυνες και πάσα

Η πρώτη φάση είναι το 26-26 του 2ου σετ όπου ο Τσάτσιτς βγάζει δύο απίθανες άμυνες και στην τρίτη προσπάθεια βγάζει και πάσα δίνοντας την ευκαιρία και για επίθεση στον Παναθηναϊκό που κατέληξε σε πόντο από τον Στάροβτς.

Αμυνα και επίθεση τίτλου

Η δεύτερη φάση είναι αυτή που έκρινε το χρυσό σετ στο 14-13 όταν βγάζει πάλι απίθανη άμυνα σε δυνατή επίθεση Χουσάι για το 14-14 το οποίο δεν γίνεται ποτέ. Ο Τσάτσιτς μετά την άμυνα αμέσως «οπλίζει» και τον επιλέγει ο Γιάκομπσεν. Ο Μαυροβούνιος δείχνει τη μεγάλη του κλάση και μετά από 3 ώρες αγώνα κάνει το τέλειο χτύπημα μπροστά από το μπλοκ του Ολυμπιακού για να πετύχει το 15-13 και να πάρει ο Παναθηναϊκός τον τίτλο.

Τα σερβίς του Πανταλέοντα

Καθοριστικά ήταν και τα σερβίς του Σωτήρη Πανταλέοντα που από το 3-6 του χρυσού σετ έφερε την ομάδα του στο 8-6 σημαδεύοντας στην υποδοχή τη θέση 1 που βρίσκονταν ο Χουσάι ο οποίος βγήκε εκτός επίθεσης.

Τούμπα Ανδρεόπουλου

Είναι μάλιστα τόσο μεγάλη η ένταση της στιγμής που στην ίδια φάση νωρίτερα και στην επίθεση που δεν τελειώνει ο Παναγιώτης Πελεκούδας ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος μέσα στην ένταση του αγώνα κάνει βουτιά στο παρκέ! (δείτε το βίντεο στο τέλος του θέματος).

Οι κόκκινες κάρτες για να γυρίσει το ματς

Ο Ανδρέας Ανδρεάδης με την είσοδο του στο 2ο σετ και σε μία προσπάθεια να ντοπάρει την ομάδα του έχει τη λογομαχία με τον Βραζιλιάνο Ρανγκέλ. Αμφότεροι δέχονται κόκκινη κάρτα και το σκορ γίνεται 19-15 για τον Παναθηναϊκό όμως από τότε ο Ολυμπιακός μπήκε στον αγώνα μέχρι που που έφτασε και στην ανατροπή για το 2-3 σετ.

Παραφωνίες ο ανεγκέφαλος και οι κρανιοφόροι

Η παραφωνίες του τελικού - εκτός από τα υβριστικά συνθήματα - ήταν το χύπημα που δέχτηκε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης προφανώς από κάποιον ανεγκέφαλο τη στιγμή που βρέθηκε έξω από τις διαφημιστικές πινακίδες. Ο νεαρός διεθνής προς τιμήν του και για να μην χαλάσει το ρυθμό που είχε η ομάδα του μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν έδωσε συνέχεια και δεν προκάλεσε. «Δεν κατάλαβα τι ακριβώς έγινε. Σίγουρα δε με χτύπησε από μόνη της η διαφημιστική πινακίδα», σχολίασε με νόημα ο Κουμεντάκης. Επίσης η είσοδος των κρανιοφόρων στο τέλος του αγώνα που προκάλεσαν πανικό στην τελετή απονομής.

Η εξίσωση Προσαλίκα

Αλλά και όσοι παρακολούθησαν από τη Δημόσια τηλεόραση και την ΕΡΤ Sports τη μετάδοση του αγώνα απόλαυσαν στο σχόλιο τον Στέλιο Προσαλίκα. Ο τέως πρόεδρος της ΕΟΠΕ, ομοσπονδιακός και προπονητής των δύο «αιωνίων» θύμησε παλιές καλές στιγμές δίνοντας το δικό του ρεσιτάλ. Ξεχωριστή στιγμή η διατύπωση της «εξίσωσης» (όπως την αποκάλεσε) στην πρώτη φάση του χρυσού σετ σύμφωνα με την οποία μπλοκ+φιλέ=μπλοκ.

Ηταν η στιγμή που ο Παναθηναϊκός ζήτησε βίντεο τσεκ και κέρδισε τη φάση μετά από επίθεση του Στάροβιτς που η μπάλα βρήκε και φιλέ και τα χέρια των παικτών του Ολυμπιακού και έφυγε άουτ. Το βίντεο τσεκ δικαίωσε απόλυτα την εξίσωση Προσαλίκα και η μπάλα δόθηκε στον Παναθηναϊκό.

Απάντηση Γεροθόδωρου

Αριστη ήταν επίσης η διαιτησία των Γεροθόδωρου, Βασιλειάδη με τον πρώτο να δίνει απαντήσεις μετά τα όσα είχαν γίνει στον αγώνα Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού 2-3 στην Κυψέλη με τον άσσο του Ράπτη που δε μέτρησε τη σεζόν 2018-19. Αριστοι και οι επόπτες Νικάκης, Τόλιος, Παπαθανασίου, Μαριδάκης.

Δείτε το video του αγώνα: ΕΔΩ 

 

 

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ