1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-11-2019 17:57

A2 γυναικών: Τίτλοι τέλους για Γενιτσαρίδη απο την ΑΘΛΕΣΗ

Τέλος στη συνεργασία της Μαρίας Γενιτσαρίδη με την ΑΘΛΕΣΗ. Η διοίκηση του Ηρακλειώτικου συλλόγου με επίσημη ανακοίνωση της επιβεβαίωσε το «βελούδινο διαζύγιο», με την 24 χρονη διεθνή ακραία (1μ84) που πρόλαβε να αγωνιστεί στα τρία πρώτα ματς του Κρητικού συλλόγου στον Ά όμιλο της Α2 γυναικών.

Οι λόγοι της διακοπής της συνεργασίας είναι προσωπικοί και επαγγελματικοί ενώ πέρυσι η Γενιτσαρίδη δεν ανανέωσε με τον ΑΟ Θήρας και ταξίδεψε για την Αγγλία, όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές.

Η ανακοίνωση για την Γενιτσαρίδη που διατέλεσε αστερι του Κολλεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ, αναφέρει:

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας πως η Μαρία Γενιτσαρίδη δεν θα μπορεί να προσφέρει αγωνιστικά από τώρα και στο εξής στην ομάδα μας, για λόγους προσωπικούς και καριέρας. Ευχαριστούμε από καρδιάς την αθλήτρια μας για την προσφορά της για τις 3 αγωνιστικές. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα όνειρά της.»

 

 Το βιογραφικό της

Να σημειώσουμε για την Γενιτσαρίδη ότι γεννήθηκε το 1994 στο Ηράκλειο και ξεκίνησε την καριέρα της στο βόλεϊ από την ΆΘΛΕΣΗ.Το 2011, αγωνιζόμενη ως βασική ακραία στην Εθνική κορασίδων, οδήγησε την “γαλανόλευκη” στα τελικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος κορασίδων, όπου αναδείχτηκε πρώτη σκόρερ της Ελλάδας, που κατέκτησε την 8η θέση.

Την ίδια χρονιά έλαβε μέρος στο Ολυμπιακό Τουρνουά Ευρωπαϊκής Νεότητας όπου κατέκτησε με την ομάδα των κορασίδων την 7η θέση. Το 2012 αγωνίστηκε στην Ένωση Βύρωνα και το 2013 κέρδισε τετραετή υποτροφία στις ΗΠΑ και στο πανεπιστήμιο του Πιτσμπουργκ.

Εκεί η νεαρή Κρητικιά έδειξε με το «καλημέρα» τις δυνατότητές της αφού ως πρωτοετής αναδείχθηκε με 48 άσσους δεύτερη στη σχετική κατηγορία του πρωταθλήματος ενώ την επόμενη χρονιά βγήκε MVP της διοργάνωσης.

Το 2016 χρίστηκε αρχηγός της ομάδας γράφοντας παράλληλα ιστορία με τους " Ροζ Πάνθηρες", οι οποίοι έφτασαν για πρώτη φορά στο NCAA μετά από 12 χρόνια με την ίδια να αναδεικνύεται έκτη καλύτερη παίκτρια με 132 άσσους.

Την σεζόν 2017-18 επέστρεψε στην Ελάδα για λογιαριασμό του ΑΟ Θήρας όπου στη συνέχεια κλήθηκε στην εθνική γυναικών από τον Ισπανό ομοσπονδιακό, Γκιγιέρμο Ναράνχο. Στη συνέχεια μεταπτυχιακό στην Αγγλία και επιστροφή στην ΑΘΛΕΣΗ για τρία όμως παιχνίδια στην Α2. Έχει τελεύσει το τμήμα Η/Υ του πανεπιστημίου Κρήτης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ