1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
10-07-2019 13:39

Κορυφαίες επαφές Λυκογιάννη με Πιτέρα, Γκρμπιτς! (pics)

Η ανήσυχη προπονήτρια βόλεϊ Δήμητρα Λυκογιάννη έζησε σημαντικές εμπειρίες τις προηγούμενες ημέρες κατά την διάρκεια περιοδείας της στην Σλοβενία και στην Σερβία προκειμένου να παρακολουθήσει την σχολή της FIVB για το πτυχίο προπονητικής επιπέδου «2» αλλά και για να παρακολουθήσει το πως λειτουργεί ένα από τα κορυφαία καμπ του παγκοσμίου βόλεϊ και πιθανότατα το κορυφαίο στα Βαλκάνια.

Αρχικά παρακολούθησε τα μαθήματα της σχολής της FIVB για να αναβαθμίσει το προπονητικό της πτυχίο και να πάρει με επιτυχία το δίπλωμα τύπου Β΄ της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Στη διάρκεια των μαθημάτων - σεμιναρίων συναντήθηκε με σημαντικές προσωπικότητες του παγκοσμίου βόλεϊ και κυρίως με τον θρύλο της προπονητικής και του ιταλικού βόλεϊ Κάρμελο Πιτέρα (βασική φωτογραφία).

Γενημένος στις 11 Οκτωβρίου 1944 στην Κατάνια της Ιταλίας και τις ημέρες που η Ευρώπη προσπαθούσε να συνέλθει από τις καταστροφές του β΄παγκοσμίου πολέμου ο Πιτέρα αφοσιώθηκε στο «άγνωστο» τότε βόλεϊ και έγινε ένας από τους θρύλους του ιταλικού βόλεϊ. «Στα 75 του χρόνια έχει το κουράγιο να επιμορφώνει τους νέους προπονητές και να μεταδίδει τις γνώσεις και την εμπειρία του. Ενας πολύ ευχάριστος άνθρωπος που πραγματικά ένας δάσκαλος. Τον γνώρισα μεταξύ άλλων σπουδαίων προπονητών και πήρα πολύτιμη γνώση και εμπειρία», είπε στο volleynews.gr η Δήμητρα Λυκογιάννη.

Από την Σλοβενία στη Σερβία

Μόλις τελείωσε την σχολή της FIVB στην Σλοβενία η Λυκογιάννη ταξίδεψε στο Σοκομπάνια της Σερβίας προκειμένου να επισκεφτεί και να γνωρίσει τον Βλάντιμιρ Γκρίμπιτς. Ο «Βάνια» διευθύνει το κορυφαίο καμπ βόλεϊ στη Σερβία που φιλοξενεί 150 παιδιά κάθε εβδομάδα από όλες τις χώρες του πλανήτη. «Εμεινα με το στόμα ανοικτό. Δεν είχα ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Μπορεί να φιλοξενήσει πολλά παιδιά, έμπειρους προπονητές και καταρτισμένο προσωπικό σε μία τεράστια εγκατάσταση».

Συνεργασία έκπληξη...

Οπως αποκάλυψε η Λυκογιάννη στο volleynews.gr συζήτησε με τον Γκρμπιτς το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας, ενώ επισκέφθηκε και την πόλη Αλέξινατς με την οποία υπάρχει αδελφοποίηση με ελληνική πόλη που υποστηρίζει την συγκεκριμένη ομάδα βόλεϊ και εντός των ημερών αν όχι ωρών θα γίνουν ανακοινώσεις.

 

lykogianni-gr1.jpglykogianni2.jpglykogianni-pitera.jpglykogianni-pitera2.jpglykogianni.jpglyk-gribitc.jpg
 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ