1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
16-04-2019 05:58

ΕΣΠΑΑΑ-Β΄εθνική: Εκπληκτικό «μπρέικ» τίτλου (2-3) από τους Αμπελόκηπους στο Χαλάνδρι

Μετά από ένα παιχνίδι-διαφήμιση για το βόλεϊ, που κράτησε 2,5 ώρες, οι Αμπελόκηποι έκαναν ιστορικό «μπρέικ» στο κλειστό του Χαλανδρίου με 2-3 (23-25, 11-25, 25-18, 25-20, 11-15) και κατέκτησαν τον φετινό πρωτάθλημα της Β΄εθνικής γυναικών ΕΣΠΑΑΑ επίσης με 3-2 νίκες συνολικά στα πλέι οφ. σε μια σπουδαία συνολικά σεζόν και για τις δύο ομάδες.

Η νίκη των Αμπελοκήπων παίρνει επικές διαστάσεις αφού οι νικήτριες σήκωσαν το τρόπαιο μέσα στην έδρα του μεγάλου τους αντιπάλου του ΠΑΚ αν και βρέθηκαν πίσω στη σειρά των τελικών με 2-1 ενω έσπασαν την «κατάρα» της τελευταίας τετραετίας που τους ήθελε να είναι συνεχώς στην τετράδα των πλέι οφ του πρωταθλήματος αλλά να αποκλείονται στις λεπτομέρειες.

Επίσης με την επιτυχία τους αυτή θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την άνοδο στην Α2 κατηγορία μέσω του ειδικού τουρνουά ανόδου με τις πρωταθλήτριες ομάδες των Ενώσεων της Νοτίου Ελλάδας.

Από την άλλη, το γηπεδούχο ΠΑΚ που τερμάτισε πρώτο στην κανονική περίοδο και κατέκτησε το κύπελλο της ΕΣΠΑΑΑ, υπέστη την μοναδική εντός έδρα ήττα στο πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς ενώ επίσης δεν μπόρεσε για τέταρτη φορά που βρέθηκε σε τελικό (Παπαγου, Αγ, Δημήτριο, Αγ. Παρακευή, Αμπελόκηποι), να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στις λεπτομέρειες του τάι μπρέικ με τις δυο ομάδες έως τότε να δίνουν τα πάντα για τη νίκη. Οσοι βρέθηκαν στο κατάμεστο κλειστό του Χαλανδρίου ειδαν δύο διαφορετικά παιχνίδια. Τους φιλοξενούμενους Αμπελόκηπους να προηγούνται με 0-2 σετ, το ΠΑΚ με σπουδαία αντεπίθεση να φέρνει το ματς στο 2-2 και τις παίκτριες των Αμπελοκήπων να επικρατούν στο φινάλε.

Προβάδισμα Αμπελοκήπων

Δυνατά ξεκίνησαν τον αγώνα και οι δύο ομάδες με το να είναι κοντά στο σκορ με 8-7, οι φιλοξενούμενες με 8-1 σερί πέρασαν μπροστά με 9-15. Το ΠΑΚ μείωσε την διαφορά σε 17-19, οι Αμπελόκηποι ξέφυγαν με 18-21 από την Κατρή, η Παπαθανάση με πρώτο χρόνο ισοφάρισε σε 22-22. Οι πρωταθλήτριες με την Βασιλειάδη κατάφεραν να επικρατήσουν στο σετ με 23-25.

Σόου Βασιλειάδη και 0-2

Απίστευτη εξέλιξη είχε το δεύτερο σετ, με τις φιλοξενούμενες να είναι καταγαιστικές. Η «μπόμπερ» Βασιλειάδη των Αμπελοκήπων, πήγε στο σερβίς στο 4-9 και ξέχασε να …φύγει. Με 6/7 άσσους, «διέλυσε» την υποδοχή του ΠΑΚ ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 6-18 (!). Λίγο αργότερα η Κατρή ανέβασε την διαφορά στο 9-24 επίσης με άσσο ενώ το σετ ολοκληρώθηκε με το εμφατικό με 11-25.

Αντεπίθεση ΠΑΚ και 2-2

Ανατροπή σκηνικού είχαμε στο τρίτιο σετ καθώς, η ομάδα του Χαλανδρίου έκανε την απέλπιδα προσπάθεια για την ισοφάριση. Αρχικά στο τρίτο σετ μπήκε πολύ δυνατά, πίεσε στο σερβίς, και με αποτελεσματική επίθεση από τις ακραίες Ιμπραχήμ και Μαυράκου και την βοήθεια των φιλάθλων του, ξέφυγε με+7 (16-9) και 21-14 από δύσκολες επιθέσεις της Γρηγοράτου.

Οι παίκτριες του Λιγνού, μείωσαν την διαφορά στο 21-18 με την Αντωνίου αλλά το ΠΑΚ με Παπαθανάση, Μαυράκου πήραν το σετ με 25-18, μείωσαν σε 1-2 και μπήκαν ξανά στην διεκδίκηση του ματς. Μεγάλη μάχη είχαμε στο τέταρτο σετ όπου οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το17-17.

Με την Μαυράκου να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση, η ομάδα του Χαλανδρίου ξέφυγε με +4 (22-18) και ενώ όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε το σετ εύκολα, οι Αμπελόκηποι μπόρεσαν με πρώτο χρόνο της Καλιαφεντάκη να πλησιάσουν στο 22-20 αλλά με κρίσιμους πόντους από Δορμπαράκη, Μαυράκου, και άουτ επίθεση της Βασιλειάδη, πήραν το σετ με 25-20,ισο΄φαρισαν σε 2-2 και έστειλαν το ματς στο πέμπτο σετ.

 Δραματικό Ταϊ μπρέικ…τίτλου

Παρα την ισοφάριση του σκορ σε 2-2 και την αλλαγή ψυχολογίας από τις γηπεδούχος, οι Αμπελόκηποι ηταν αυτοί που με όπλο το σερβίς, ξεκίνησαν εκρητικά το ματς και ξέφυγαν με 1-5 και 3-7. Από χαμένα σερβίς των φιλοξενούμενων και με ξέσπασμα των Ιμπραχήμ-Παπαθανάση, το ΠΑΚ πέρασε μπροστά με 9-8 και έδωσε προσωρινα ελπίδες στους φιλάθλους του ότι θα τα κατάφερνε.

Πάρτι πρωταθλήματος

Οι Αμπελόκηποι όμως πιο ψύχραιμοι, πιο παθιασμένοι και με πολλές ψυχικές και φυσικές δυνάμεις, κατάφεραν και πάλι να κάνουν την ανατροπή και με την απίθανη Βασιλειάδη, την Κατρή και την Καλιαφεντάκη, πέρασαν μπροστά με 11-13.

Μια χαμένη επίθεση της Μαυράκου και ένα μπλοκ των παικτριών του Λιγνού έφεραν το 11-15 και τα έξαλα πανηγύρια όλης της ομάδας για το τελικό 2-3 που σήμαινε πρωτάθλημα.Στη συνέχεια είχαμε την απονομή του πρωταθλήματος από τον γενικό γραμματέα της ΕΣΠΑΑΑ, Χρήστο Σύλλα, στην αρχηγό Δανάη Κατρή και ακολούθησε ενα πάρτι τίτλου από τις αθλήτριες, προπονητικό επιτελείο, διοίκηση των Αμπελοκήπων, με τους φιλάθλους που είχαν κατακλύσει το μεγαλύτερο μέρος της εξέδρας του κλειστού «Μάρκος Παπαδάκης»

«Πράματα και θάματα» από την Βασιλειάδη

Από τις νικήτριες μορφή, η 23 χρονη ακραία «μπόμπερ», Ιλιάνα Βασιλειάδη, στο πιο παραγωγικό βράδυ της καριέρας της, έκανε πράματα και θάματα στην επίθεση, έβγαλε άμυνες, έπιασε μπλοκ, πήρε άσσους, «καθάρισε» στα δύσκολα, πολύ κοντά η παθιασμένη αρχηγός Δανάη Κατρή, εξαιρετική για ένα ακόμη ματς η κεντρική Καλιαφεντάκη, η οποία τελείωσε πολλούς πρώτους χρόνους και έπιασε πολλά μπλοκ, συγκλονιστική η πασαδόρος Τσιγαρίδα, πολύ θετικές Κατραμάδου, Παπαδάκη, Αντωνίου, αποκάλυψη η λίμπερο Υφαντή, έβγαλε πολλές απίθανες άμυνες.

Από το ΠΑΚ ξεχώρισαν κυρίως στα δύο σετ που πηρε ο σύλλογος του Χαλανδρίου, η σπουδαία Ιμπραχήμ, η Μαυράκου οσο είχε ρυθμό και δυνάμεις και η Παπαθανάση κατά διαστήματα.

Αψογη η διαιτησία των Χρηστίδη, Οικονόμου.

Τα σετ 2-3 (2-3 (23-25, 11-25, 25-18, 25-20, 11-15

)ΠΑΚ (Μαρτσουκάκη) Βελισάρη,Δορμπαράκη, Παπαθανάση, Ιμπραχήμ, Μαυράκου, Κωτούλα, Πασσιαλή (λ), Γρηγοράτου, Διαμαντοπούλου

Αμπελόκηποι (Λιγνός): Τσιαγαρίδα, Βασιλειάδη, Καλιαφεντάκη, Κατρή,Κατραμάδου, Παπαδάκη, Υφαντή-Καττή (λ), Χατζηνικολάου,Παναγοουλου, Αντωνίου .

  Φωτο Δημητρης Αντωνάκης

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ