1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-02-2019 12:08

Κώστας Αμπελάς: Το βραβείο έχει ιστορία 50 ετών (vid-foto)

Ο Κώστας Αμπελάς μετά την βράβευση του από τον πρόεδρο του ΑΟΠ Μοσχάτου Νεκτάριο Χαλβατζή έκανε συγκινητικό χαιρετισμό.

Αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον Χαλβατζή το 1960 όταν δηλαδή επιχειρούσε να οργανώσει το ανδρικό τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού.

«Σε κάθε βράβευση συνήθως ο τιμώμενος έχει να πει καλά πράγματα για αυτούς που τον βραβεύουν αλλά εγώ έχω την υποχρέωση να πω μια αλήθεια γύρω από αυτή τη βράβευση. Αυτή η βράβευση έχει από πίσω της ιστορία μισού αιώνα. Ηταν τότε που γνώρισα τον Νεκτάριο Χαλβατζή σε μία συγκέντρωση παιδιών στο στάδιο Καραϊσκάκη πριν 50 χρόνια, το 1960. Πήγα κοντά του, όπως και σε άλλα παιδιά και τους είπα ποιος είμαι και τι θέλω. Ηθελα να ασχοληθούν με το βόλεϊ. Το ωραίο του χαμόγελο και το αγγελικό του πρόσωπο ήταν ξεχωριστό. Είδα πως αυτός ο μαθητής μου υπερέβη του δασκάλου του. Αφησε το μπάσκετ και ασχολήθηκε με το βόλεϊ. Εγινε ένας καλός βολεϊμπολίστας και πολύ καλός παράγοντας γιατί είχε αγάπη για το άθλημα. Εγινε και Γενικός Γραμματέας στην ομοσπονδία που είναι μεγάλο αξίωμα. Αυτό το βραβείο θα το έχω δίπλα μου, στο κομοδίνο μου. Εγώ δεν έχω να του δώσω μία πλακέτα όπως αυτός μου δίνει σήμερα. Εγώ θα του δώσω για να έχει κάποτε στα βήματα του και στα σταυροδρόμια του. Κάποτε ο Διογένης με ένα φανάρι έψαχνε να βρει έναν “άνθρωπο”. Eάν ήταν ο Διογένης σήμερα εδώμ τούτη τη στιγμή θα έβρισκε μπροστά του τον άνθρωπο Nεκτάριο. Θα σας παρακαλούσα λοιπόν να χειροκροτήσετε τον άνθρωπο που έχει προσφέρει πολλά στο βόλεϊ».

 

 

 

Media



Σχετικά άρθρα

  • Η Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς στις ακαδημίες του ΑΟΠ Μοσχάτου και οι σκέψεις για ανδρικό τμήμα
    Σπουδαία συνεργασία με την Μπιλιάνα Γκλιγκόροβιτς ανακοίνωσε ο ΑΟΠ Μοσχάτου στην προσπάθεια για αναβάθμιση των ακαδημιών. Ο πρόεδρος του συλλόγου Νεκτάριος Χαλβατζής ολοκλήρωσε τη συμφωνία με την θρυλική κροάτισσα πασαδόρο η οποία θα αναλάβει τις ακαδημίες ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες δύο προπονήτριες που θα την στελεχώνουν. Οπως αποκάλυψε ο Χαλβατζής γίνονται σκέψεις για επαναλειτουργία του ανδρικού τμήματος μετά το 2012.
  • Συνάντηση Ε.Ο.ΠΕ. με Πατούλη για να συνεχιστεί το μνημόνιο συνεργασίας
    Με τον νέο Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη είχε την ευκαιρία να συναντηθεί αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ε.Ο.ΠΕ.. Στην συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Ομοσπονδίας, ο Γενικός Γραμματέας Νεκτάριος Χαλβατζής και το μέλος του Δ.Σ. Έφη Χρόνη.
  • Συνέντευξη ντοκουμέντο Κώστας Αμπελάς: Ετσι ίδρυσα το βόλεϊ του Ολυμπιακού (vid)
    Στα 84 του χρόνια ο Κώστας Αμπελάς αισθάνεται σαν... 48 ετών. Βραβεύτηκε από τον ΑΟΠ Μοσχάτου και μίλησε στο volleynews.gr για την 50χρονη γνωριμία του με τον πρόεδρο του συλλόγου Νεκτάριο Χαλβατζή αλλά και για το πως και απο ποιον πήρε την εντολή να δημιουργήσει το τμήμα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού:

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ