1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-10-2018 21:04

Καταστάσεις «ειδικής διαχείρισης»

Εγινε πολύ συζήτηση για αυτό το ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού λόγω της τιμωρίας του Παναθηναϊκού για επεισόδια που ενεπλάκησαν οπαδοί του έξω από το σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην Καλλιθέα ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη ο αγώνας κυπέλλου μεταξύ του... Εθνικού Πειραιώς και του αθηναϊκού συλλόγου.

Όλα αυτά στις 21 Φεβρουαρίου 2018, δηλαδή, πριν επτά μήνες!

Από τότε τα πάντα συνηγόρησαν να για να γίνει το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού με μέτρα ειδικής διαχείρισης. Σε τίτλους να θυμηθούμε τα γεγονότα..

Το Μονομελές Πειθαρχικό Οργανο της ΕΟΠΕ που εκδίκασε την υπόθεση των επεισοδίων στην Καλλιθέα έβγαλε απόφαση περίπου 4 μήνες μετά τα γεγονότα και λίγο πριν το καλοκαίρι και αν μέσω διοικητικών εξελίξεων στον Παναθηναϊκό που δεν έκανε προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ. Αλλά ακόμα κι όταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέλαβε τον Ερασιτέχνη και ενημερώθηκαν οι συνεργάτες του για την υπόθεση ήταν αργά. Δεν υπήρχε δυνατότητα για προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ καθώς υπήρχε χρονικό περιθώριο 48 ωρών μετά την πρωτόδικη απόφαση.

Μετά έγινε και η κλήρωση του πρωταθλήματος που έφερε το πρώτο εντός έδρας ματς του Παναθηναϊκού να είναι με τον Ολυμπιακό στην Κυψέλη.

Η πρώτη αγωνιστική μεταφέρθηκε λόγω των γεγονότων του Ηρακλή Χαλκίδας και των αδειοδοτήσεων στην ΕΕΑ. Στο μεταξύ ο Ολυμπιακός που εμπρόθεσμα είχε κάνει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ δικαιώθηκε για την ίδια υπόθεση!

Ο Παναθηναϊκός μη έχοντας άλλο ένδικο μέσο έκανε πρώτη αίτηση ανάκλησης στον αθλητικό δικαστή της ΕΟΠΕ που ήταν και το όργανο που είχε επιβάλει την αρχική ποινή. Η αθλητική δικαστής απέρριψε την αίτηση ανάκλησης αλλά ο Παναθηναϊκός επανήλθε με δεύτερη αίτηση η οποία τελικά έγινε δεκτή για εκδίκαση αλλά την απέρριψε επί της ουσίας. Ετσι ο Παναθηναϊκός είχε στα χέρια του μία απόφαση για να πάει στο ΑΣΕΑΔ όπως και έπραξε. όμως η υπόθεση πήρε δικάσιμο 3 Νοεμβρίου, δηλαδή, μετά και από το ίδιο το ντέρμπι.

Απίστευτα κι όμως ελληνικά φαινόμενα που βεβαίως εξηγούν πως δεν αρμενίζουμε μόνο λάθος αλλά είναι και ο γιαλός στραβός

Ο Παναθηναϊκός δεν το έβαλε κάτω, βρήκε συμμάχους μέσα στην ΕΣΑΠ που δέχτηκε να γίνει το ντέρμπι με μέτρα ειδικής διαχείρισης. Με μία πρώτη ματιά οι πράσινοι δεν πέτυχαν το στόχο τους, δηλαδή, να ανοίξουν την έδρα στους οπαδούς τους αλλά η ουσία μπορεί να κρύβεται και αλλού. Το πιθανότερο είναι πως θα κυνηγήσουν έστω και ετεροχρονισμένα την δικαίωση τους όχι μόνο για το γόητρο αλλά και για την ουσία διότι δεν επιθυμούν να υπάρχει δεδικασμένο με τιμωρία ομάδας για επεισόδια που προκαλούνται από οπαδούς σε άλλο σημείο της πόλης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ