1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-09-2018 17:55

Δημήτρης Ζλατιλίδης: «Τρίτη και… φαρμακερή για άνοδο»

Της Ειρήνης Άγα από το athleticradio.gr: Αυτό που δεν κατάφερε τις δύο περασμένες αγωνιστικές σεζόν θέλει ν’ αποκτήσει φέτος το βόλεϊ του ΟΦΗ. Ο λόγος, για το «εισιτήριο» στην Α1 εθνική κατηγορία ανδρών του πρωταθλήματος.

 

Ο στόχος για την «τρίτη και φαρμακερή» είναι ξεκάθαρος και ορίστηκε δημόσια στο athleticradio.gr από τον προπονητή της ομάδας Δημήτρη Ζλατηλίδη.

Ο τεχνικός αφού κράτησε το βασικό κορμό στο σύνολο του πρόσθεσε αρκετή εμπειρία με παίκτες, οι οποίοι μπορούν να του… δώσουν την πολυπόθητη αυτή άνοδο. Σε αυτό όμως που βασίστηκε ο Ζλατιλίδης προκειμένου να «στήσει» την ομάδα είναι οι γνώσεις που συλλέξει από τα μέχρι τώρα στραβοπατήματα και σύμφωνα με τα λεγόμενα του έγιναν μαθήματα για τον ίδιο αλλά και την ομάδα της Κρήτης.

Κόουτς εδώ και δύο χρόνια ο ΟΦΗ δηλώνει στόχο την άνοδο. Και φέτος τον ίδιο στόχο έχετε θέσει σαν ομάδα;

«Τρίτη και… φαρμακερή που λέμε! Έχει γίνει μια ανανέωση αρκετά δυνατή στο ρόστερ. Έχουμε πάρει αθλητές και πια καλύψαμε όλες τις θέσεις προκειμένου να μην την πατήσουμε όπως πέρσι, δηλαδή με δυο τραυματισμούς να μείνουμε εκτός στόχων. Πιστεύουμε και δουλεύουμε ώστε να πετύχουμε το στόχο της ανόδου φέτος».

Μπορεί να έμεινε έναν κορμός παρόλα αυτά παρατηρούμε μια νέα ομάδα με πολύ έμπειρα παιδιά στο δυναμικό της.

«Έμειναν και κάποια παιδιά από πέρσι τέσσερα-πέντε στο αριθμό, ήρθα όμως αρκετά καινούρια παιδιά. Παίκτες με αναγνωρισμένη αξία και θα κοιτάξουμε τώρα να κάνουμε ένα καλό σύνολο προκειμένου να προχωρήσουμε. Υπάρχει εμπειρία περισσότερο απ’ όλους. Από τους παίκτες από τη διοίκηση από το προπονητικό τιμ. Κάποια παθήματα μας έγιναν μάθημα και δεν θέλουμε να επαναλάβουμε κάποια λάθη που έγιναν στο παρελθόν. Το φετινό σύνολο έχει συγκεκριμένη δυναμική έχουν γράψει τα χιλιόμετρα τους, οπότε από εδώ και πέρα είναι όλα θέμα συντονισμού».

Υπάρχει κάτι είτε θετικό είτε αρνητικό που κρατάς από την περσινή αγωνιστική σεζόν;

«Από την περσινή σεζόν εγώ προσωπικά θέλω να κρατήσω τα κακά και όχι τα καλά. Γιατί αυτά μας δίνουν γνώση, έτσι ώστε να αποφύγουμε πράγματα φέτος που μας κόστισαν πέρσι και οδήγησαν την ομάδα να μην πετύχει το στόχο που είχε ορίσει εξ αρχής. Από πλευρά μου υπόσχομαι ότι με αυτή την εμπειρία που έχουμε συλλέξει θα προσπαθήσουμε φέτος να βγάλουμε μέσα στο γήπεδο το καλύτερο αποτέλεσμα».

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ακούστηκε ότι ο ΟΦΗ μπορούσε να πάρει την άνοδο μέσω «wild cart» παρόλα αυτά επιλέξατε το δύσκολο δρόμο, αυτόν του πρωταθλήματος.

«Εν τέλει αυτό ήταν ένα σχέδιο, το οποίο δεν υλοποιήθηκε ποτέ από την ομοσπονδία και ίσα ίσα που αποχώρισε ο Εθνικός Πειραιά και δεν ανέβηκε καμία ομάδα και η Βόριο Λιγκ είναι με έντεκα ομάδες. Οπότε δεν υπήρξε ούτε «wild cart» ούτε καν αντικατάσταση σε ομάδες που αποχώρησε από την λίγκα. Εμείς πρέπει να κάνουμε τον αγώνα μας μέσα στο γήπεδο και να βγούμε στην παραπάνω κατηγορία με την αξία μας».

Ποιος είναι βραχυπρόθεσμος στόχος για σένα και την ομάδα σου μια και μόλις ξεκίνησε η προετοιμασία του ΟΦΗ;

«Εγώ θέλω να ολοκληρώσουμε αυτή την περίοδο της προετοιμασίας με υγεία χωρίς τραυματισμούς. Τα παιδιά δουλεύουν πρωί βράδυ, έχουν μόνο ένα πρωινό ρεπό. Δουλεύουν σε δώδεκα περίπου προπονήσεις τη βδομάδα. Στόχος λοιπόν είναι να κρατήσουμε ένα καλό υψηλό επίπεδο αυτή την περίοδο χωρίς τραυματισμούς και να μπούμε στην πρεμιέρα έτοιμοι. Έχουμε προγραμματίσει και κάποια φιλικά, θα φύγουμε για Αθήνα και Θεσσαλονίκη προκειμένου να δούμε πως θα είμαστε και σε αγωνιστικό επίπεδο».

Πηγή: athleticradio.gr - Της Ειρήνης Άγα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ