1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-06-2018 15:42

130 χρόνια Μεσσηνιακός: Συγκίνηση και υπερηφάνεια στην λαμπρή γιορτή παρουσία Παυλόπουλου (video)

 Συγκίνηση, νοσταλγία, υπερηφάνεια, χαρά, λύπη, αισιοδοξία. Ολα τα συναισθήματα είχε η μεγάλη επετειακή εκδήλωση του Μεσσηνιακού.


Ο υπεραιωνόβιος σύλλογος σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο "Elite" και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, γιόρτασε το Σάββατο τα 130 χρόνια της ιστορίας του.

Ηταν μια λαμπρή γιορτή αντάξια της ιστορίας του Μεσσηνιακού που τίμησε ορισμένα πρόσωπα και ομάδες που τον έχουν σημαδέψει στο διάβα του χρόνου, ενώνοντας παράλληλα σ' ένα συγκινητικό 15λεπτο βίντεο - που επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης Ηλίας Ευτυχιάκος και οι συνεργάτες του - το ένδοξο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Μεσσηνιακού.

Ιστορικά στοιχεία και συνεντεύξεις συνέθεσαν την συγκινητική προβολή που κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Διότι αυτός ο σύλλογος έχει μέλλον και πρέπει να στηριχθεί, όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, που δεν έκρυψε τη συγκίνησή του και χαρακτήρισε μεγάλη τιμή την πρόσκλησή του να παρευρεθεί σε αυτή την ξεχωριστή μέρα.

Ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Παναγιώτης Στασινόπουλος από την πλευρά του, αναφέρθηκε επίσης στο παρελθόν, το παρών και το μέλλον του συλλόγου εκφράζοντας την πίστη ότι “είναι καιρός να ξεκινήσει σταδιακά η αποκατάσταση της χρηματοδότησης των ερασιτεχνικών σωματείων”. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η γνωστή ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά.

Το “παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα και η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη. Ξεχωριστή ήταν επίσης η παρουσία του θρύλου του βόλεϊ και παλιού προπονητή του Μ.Γ.Σ. Γιέρζι Βελτζ που ήρθε μετά από 30 χρόνια στην Καλαμάτα γι’ αυτή τη ξεχωριστή μέρα.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ “Να στηρίξουμε όλοι το Μεσσηνιακό”  

Ο κ. Παυλόπουλος ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος από όσα είδε. Στον χαιρετισμό του έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Μεσσηνιακού και τόνισε πως πρέπει όλοι να στηρίξουν τις προσπάθειες του συλλόγου για ένα εξ ίσου ένδοξο μέλλον. Μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος τόνισε: “Γιορτάζουμε τα 130 χρόνια από την ίδρυση, το 1888, του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, του οποίου πρώτος πρόεδρος διετέλεσε ο αείμνηστος Παναγιώτης Μπενάκης. Ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος, ένας από τους αρχαιότερους Ελληνικούς Αθλητικούς Συλλόγους, ιδρύθηκε ως σύλλογος κλασικού αθλητισμού και σταδιακώς εξελίχθηκε, σε σημείο ώστε σήμερα, παρά τις τεράστιες δυσχέρειες που αντιμετωπίζει, να διατηρεί πέντε αθλητικά τμήματα.  Έδρα του Συλλόγου είναι το ιστορικό γήπεδο του Μεσσηνιακού στην Καλαμάτα, και έμβλημά του είναι ο Μεσσήνιος αθλητής Δαϊκλής, που διακρίθηκε το 752 π.Χ. Ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος υπήρξε από τα ιδρυτικά σωματεία του ΣΕΓΑΣ, και είχε σημαντική συνεισφορά στην διοργάνωση της Α΄ Ολυμπιάδας του 1896.  Οργανώνει, κάθε χρόνο, την διεθνή, από το 1996, αθλητική εκδήλωση «Παπαφλέσσεια», προς τιμήν του μεγάλου μάρτυρα της Εθνεγερσίας του 1821.  Ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος, γνήσιος και συνεπής εκφραστής του εν γένει Ολυμπιακού Πνεύματος και Ιδεώδους αλλά και των αρχών του «εύ αγωνίζεσθαι» -άρα της Αριστείας- ανέδειξε σπουδαίους αθλητές, σύγχρονος εκπρόσωπος των οποίων είναι ο μεγάλος άλτης του μήκους, με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, κ. Λούης Τσάτουμας. Η εδώ παρουσία μου -πέρα από την σημασία που έχει για μένα η Γενέτειρά μου και που είναι κοινώς γνωστή- έχει ως στόχο να σηματοδοτήσει την στήριξη του ιστορικού Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, ώστε να προσφέρει στον Αθλητισμό και τη Νεολαία μας ακόμη περισσότερα”.

Βραβεύθηκαν αθλητές και ομάδες του ΜΓΣ

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Μεσσηνιακός βράβευσε ανθρώπους και ομάδες που στο παρελθόν είχαν σημαντικές διακρίσεις με την πράσινη φανέλα. Κατ’ αρχήν ο κ. Προκόπουλος Παυλόπουλος βράβευσε τους Λούη Τσάτουμα, Γωγώ Σουρή και Μαρία Ζέρβα. Στην συνέχεια  βραβεύθηκαν οι επίλεκτοι αθλητές – προπονητές στίβου του Μεσσηνιακού Ελένη Θεοδωρακοπούλου, Μιχάλης Μπιζίμης, Σωτήρης Παπαδέας, Γιάννης Τασιόπουλος και Αρης Τριανταφυλλόπουλος. Την απονομή έκανε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, συνοδευόμενος από τον προπονητή του Μεσσηνιακού Δημήτρη Πουλόπουλο. Σειρά πήρε η βράβευση ομάδων.

Η βράβευση του ποδοσφαίρου

Αρχικά βραβεύθηκε η ομάδα ποδοσφαίρου του Μεσσηνιακού του 1971-72, με την οποία επαναλειτούργησε, ύστερα από 30 χρόνια, το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Την ομάδα αποτελούσαν οι: Δημήτρης Πετρόγιαννης, Γιάννης Σπαντιδέας, Παναγιώτης  Μουζάκης, Γιώργος Μητσέας, Μιχάλης Καλαμουδάκος, Κώστας Κλάδης,  Μιχάλης Λάζαρος, Σπύρος Λουκάς, Γιάννης Αλεξόπουλος, Στέφανος, Ζαρμακούπης. Δημήτρης Μπρεζεράκος και Γιώργος Κορογώνας. Την βράβευση έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, συνοδευόμενος από τον παράγοντα του Μεσσηνιακού Δημήτρη Κατσίποδα.

Η βράβευση του ανδρικού βόλεϊ και ο Βελτζ

Βραβεύθηκε επίσης η ομάδα βόλεϊ των ανδρών του 1983-84 που ανέβηκε στην Α1 και διακρίθηκε για 4 χρόνια. Την ομάδα αποτελούσαν οι:  Αθλητές: Τάσος Γιατράκος (προηγούμενη γενιά αθλητών). Ομάδα 1983-1984:  Γιάννης Λιακάκης, Βασίλης Ξεροβάσιλας, Πέτρος Σερεμέτης, Σωτήρης Ραμμέας, Νίκος Χάλαρης, Βαγγέλης Κουτουλέας, Αντώνης Κάτσος, Γιώργος Μποσίνης, Γιώργος Μαυρέας, Χρήστος Μαυρέας, Δημήτρης Μπαχράμης, Γιώργος Γερακάρης,  Βασίλης Δέδες, Κώστας Μηλιώνης, Γιώργος Νικολιτσέας.

Οι κορυφαίοι της μεταγενέστερης γενιάς Γιώργος Κουλιέρης και Διονύσης Μπιρμπίλης.

Την απονομή έκανε η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα συνοδευόμενη από τον παράγοντα του Μεσσηνιακού Μπάμπη Βακαλόπουλο.

 

Συνάντηση με Μπελιγράτη

Τιμήθηκαν επίσης οι προπονητές Γιώργος Δερμάτης, Κώστας Δέδες καθώς και ο Πολωνός προπονητή Γέρζι Βέλτζ ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή που συναντήθηκε με τον Θανάση Μπελιγράτη (φωτογραφία αριστερά) που όταν ο Βελτζ ήταν προπονητής Εθνικών ομάδων ο Μπελιγράτης ήταν ΓΓ της ΕΟΠΕ και πρόεδρος ο αείμνηστος Μιχάλης Μαστρανδρέας.

Την απονομή έκανε ο διοικητής της 120 ΠΕΑ σμήναρχος Χρήστος Πεταλάς, συνοδευόμενος από τον παράγοντα του Μεσσηνιακού Θοδωρή Μισέρο. Σειρά πήραν παράγοντες που, όπως είπε χαρακτηριστικά και η Γιούλικα Σκαφιδά, έτρεχαν για όλα.

Ο λόγος για τους αείμνηστους Βασίλη Κουτέλα (πρόεδρο), Γιάννη Μπουσούνη (έφορο) και Δημήτρη Μιχαλόπουλο (χρηματοδότης).

Τα βραβεία παρέλαβαν ο γιος του Βασίλη Κουτέλα, Χαράλαμπος, ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Μπουσούνη Παναγιώτης Παπαμικρούλης και ο γιος του Δημήτρη Μιχαλόπουλου.  Την απονομή έκανε ο Τριντάφυλλος Τσικάλογλου συνοδευόμενος από το μέλος του δ.σ. του Μεσσηνιακού Ιωάννη Σπαντιδέα.

Η βράβευση της ομάδας βόλεϊ των γυναικών

Στην συνέχεια βραβεύθηκε Η ομάδα βόλεϊ των γυναικών του 2017-18.  Πρόκειται για την ομάδα που τα 4 τελευταία χρόνια εκπροσωπεί τον Μεσσηνιακό στην Α2 Εθνική κατηγορία με πολλές διακρίσεις.  Την ομάδα αποτελούσαν οι εξής αθλήτριες: Ιουλία Ζερδεβά, Αθηνά Ζερίτη, Χρύσα Καράμπελα, Μιράντα  Κουτσουροπούλου, Μαρία Κωνσταντοπούλου, Σοφιτίνα Μπαξιβανάκη, Στέλλα  Μπιρμπίλη, Μαρία Ναλμπάντη, Κωνσταντίνα Πασσιά, Ιωάννα  Πατρινέλη, Δήμητρα Παυλέα, Βασιλίνα Πετροπούλου, Νατάσα Ραμούνδου, Σπυριδούλα Σκλήρη, Γωγώ Σουρή, Κατερίνα  Φωτεινάκη, Μαρία Χάσκου, Κέλλυ  Χειλαδάκη και Μαρίσια Θεοδωροπούλου. Η προπονήτρια:  Γωγώ Σουρή και η ομάδα στήριξης Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, Χρήστος  Δροσινός και Νίκος Ζεργιώτης.

Την απονομή έκανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Ξυγκώρος και ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αθανάσιος Μπελιγράτης, συνοδευόμενος από το μέλος του δ.σ. του Μεσσηνιακού Χρήστο Ζερίτη.

Τιμή στον ΣΕΓΑΣ

Ο Μεσσηνιακός, ως ένας εκ των εν ζωή ιδρυτικών συλλόγων του ΣΕΓΑΣ το 1897, τίμησε την  Ομοσπονδία. Ο πρόεδρος κ. Παναγόπουλος απουσίασε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και έτσι την πλακέτα παρέλαβε η δεύτερη  αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ξένια Αργειτάκη.

Την απονομή έκανε το μέλος του δ.σ. του Μεσσηνιακού Δημήτρης Πουλόπουλος. Τέλος, ο Μεσσηνιακός βράβευσε τον ΠΣΑΤ, τον σύνδεσμο αθλητικών συντακτών.

Το βραβείο πήρε ο πρόεδρος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ενώ την απονομή έκανε ο αντιπρόεδρος του Μεσσηνιακού Σταύρος Χριστόπουλος.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Δείτε πολλές φωτογραφίες και το ωραίο video της λαμπρής εκδήλωσης στην eleftheriaonline.gr ΕΔΩ

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ