1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
21-05-2018 15:42

Γιορτή βόλεϊ στις Σέρρες: Τίμησαν την ιστορία, ένωσαν τις καρδιές τους και έδωσαν υποσχέσεις για το μέλλον

Η μεγάλη γιορτή του βόλεϊ των Σερρών κορυφώθηκε με αγώνες επίδειξης και βραβεύσεις των ανθρώπων που έγραψαν ιστορία στη γυναικεία ομάδα του Σίρις Σερρών, του ΑΟ Σερρών και των υπολοίπων ομάδων του νομού.


Οι αγώνες έγιναν στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης και αντάμωσαν μετά από πολλά χρόνια αθλήτριες και αθλητές μαζί με παράγοντες, διαιτητές αλλά και απλούς φιλάθλους που έζησαν τις χρονιές της δόξας.

Η γιορτή του βόλεϊ δεν ήταν μόνο ένα διήμερο μνήμης και τιμής στους μεγάλους πρωταγωνιστές αλλά και μία ευκαιρία για να διατυπωθούν προβληματισμοί και ιδέες για το μέλλον του βόλεϊ στην πόλη. Μάλιστα πολλοί από τους βετεράνους και τους εν ενεργεία αθλητές συζήτησαν το ενδεχόμενο ενδυνάμωσης του ΑΟ Σερρών και ανάληψη δράσης για την αναζήτηση ταλέντων.

Ο Αίας κόντρα στους θρύλους

Αρχικά έγινε αγώνας επίδειξης μεταξύ της γυναικείας ομάδας του Αίαντα Ευόσμου όπου αρχηγός αποστολής ήταν ο Θεόφιλος Ορφανίδης και των αθλητριών που πέρασαν από τον Σίρις Σερρών και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α1 γυναικών. Νικήτρια ήταν η ομάδας του Αίαντα Ευόσμου με 2-0 σετ.

Τιμήθηκαν οι προπονητές Θανάσης Τερζής, Βούλα Σαμαρά, Κώστας Σπυρόπουλος και Στέφανος Κόκκινος, οι παράγοντες Αλέκος Χατζηηλίας, Κώστας Τσιόλας, Αθανάσιος Σταματόπουλος, Παναγιώτης Παπαπαναγιώτου, Κώστας Χαϊτίδης που ήταν στην ομάδα που πήρε την άνοδο στις 13 Ιουλίου 1986.

Συλλαίου και

Φυσικά τιμήθηκε η Κωνσταντινιά Συλλαίου που ήταν ιδρυτικό στέλεχος και πρώτη προπονήτρια του ΑΟ Σίρις με πρόεδρο τον σύζυγο της Αλέκο Χατζηλία καθώς και οι διεθνείς αθλήτριες Χριστίνα Γαβριηλίδου, Ισιδώρα Μάλαμα, Τασούλα Πολυζώη, Ρούλα Πραγκαλούδη, Κατερίνα Παπαλεξίου, Γιώτα Γκιουζέλη και η έφορος Καίτη Εμμανουηλίδου της Εθνικής νεανίδων που αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1992 στις Σέρρες και στο Σιδηρόκαστρο και πήρε την 8η θέση.

Με τον Αίαντα αγωνίστηκαν οι Ανδρονικίδου, Αργυρίου, Ματίου, Χαμαλίδου, Τσιαρλή, Τζούριτς, Κούση, Σαχανίδου, Κωνσταντινίδου και προπονητές οι Ζωλοσαθιάδης, Τολούδης, Παλαβρατζή.

Η πρώτη επιτυχία του Σίρις

Επίσης τιμήθηκαν ο πρώτος πρόεδρος του Γ.Σ. Σίρις Μάνος Εμμανουηλίδης και ο πρώτος προπονητής Ευθύμιος Τζιώνης καθώς και ο πρόεδρος και ο προπονητής των μεγάλων επιτυχιών του Σίρις Αλέκος Χατζηηλίας και Κώστας Ριζόπουλος. Στην πρώτη ομάδα του ΑΟ Σίρις 1983 αγωνίζονταν οι Ολγα και Ιωάννα Μερτζανίδου, η Αγγελίδου, η Αμαξηλάτη, η Κακλίδου, η Λίτσα και η Στέλλα Φωτιάδου, η Γκεντσούδη, η Χατζηηλία, η Βαφειάδου, η Κωσταράκου, η Μανανεδάκη, Βραΐλα και η Πολυζωίδου με προπονητή τον Κώστα Ριζόπουλο.

Ο Σίρις της ανόδου

Η μεγάλη ομάδα της Σίρις που στις 13 Ιουλίου 1986 πήρε την άνοδο για την Α΄Εθνική γυναικών (σημερινή Α1) ήταν οι Πραγκαλούδη, Πολυζώη, Γασπαρίδου, Κακλίδου, Τικιστίρμα, Ιωαννίδου, Βράιλα, Φωτιάδου, Αμαραντίδου, Χατζηπαύλου και ακολούθησαν οι Γαβριηλίδου, Κουκούτση, Λαχτάρα, Κιουρτίδου, Σταματοπούλου, Ματάγκα, Γκεντσούδη, Παπαδοπούλου με προπονητή τον Κώστα Ριζόπουλο.

Η ηρωική Πέπη Χατζηπαύλου

Συγκίνηση προκάλεσε η Πέπη Χατζηπαύλου η οποία ήταν το θηρίο στην επίθεση στη μεγάλη ομάδα της Σίρις αλλά πλέον λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο και την συνοδεύει πάντα ο φύλακας άγγελος της και σύζυγος της Βαγγέλης. Χάρηκε πολύ που ξαναείδε τις συναθλήτριες της και φόρεσε και πάλι την αγωνιστική φανέλα της αγαπημένης της ομάδας.

Οι διεθνείς απέναντι στους βετεράνους

Ακολούθησε ο αγώνας επίδειξης μεταξύ της ομάδας των διεθνών παικτών και βετεράνων από τις Σέρρες και επιλέκτων αθλητών της Volley League με νικητές τους δεύτερους με 2-0 σετ.

Στην ομάδα των διεθνών αγωνίστηκαν και τιμήθηκαν οι Νίκος Καραγκιόζης, Δημήτρης Κομητούδης, Χαράλαμπος Κομητούδης, Στέλιος Νικηφορίδης, Δημήτρης Ριζόπουλος, Λάζαρος Ριζόπουλος, Μιχάλης Σαρικεΐσογλου.

Οι αστέρες της Volley League

Στην ομάδα των επιλέκτων αθλητών της Volley League αγωνίστηκαν ο Δημήτρης Εφραιμίδης, ο Βασίλης Μούχλιας, ο Νίκος Χριστόφας, ο Θανάσης Κεσεσίδης, ο Σωκράτης Χαραλαμπίδης, ο Γρηγόρης Κοντοστάθης και Θεοδόσης Ηλίας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους αθλητές από όλες τις ομάδες που ανταποκρίθηκαν θετικά για να αγωνιστούν στον αγώνα μνήμης.

Κατά την διάρκεια του αγώνα τιμήθηκαν ο Θανάσης Γεωργιτζίκης που ήταν αρχηγός της ομάδας του ΑΟ Σερρών και όλοι οι αθλητές που στις 27 Μαρτίου 1993 πήραν την άνοδο στην Α1 ανδρών. Αυτοί ήταν οι Κομητούδης, Αλελής, Κάτος, Κουφοτόλης, Κόκκινος, Κωνσταντινίδης, Γιάτσης, Αλεξανδρόπουλος, Μουτζίκος, Κεχριμπάρης, Δρίγκας, Καστράνης με προπονητή τον Κώστα Ριζόπουλο, πρόεδρο τον Κώστα Τζαμπάζη και έφορο τον Δημήτρη Χατζηιλιάδη.

Η ομάδα του ΄85 του ΑΟΣ

Επίσης τιμήθηκαν οι παράγοντες του ΑΟ Σερρών, Ηρακλής Σπανός, Φώτης Δαραβίγκας, Βασιλης Πέννας ενώ τιμητική πλακέτα δόθηκε στη σύζυγο του αείμνηστο Μόδιστου Ζλάτκου. Η ομάδα του ΑΟ Σερρών που το 1985 πήρε την άνοδο στην Β΄Εθνική με πρόεδρο το Μάνο Εμμανουηλίδη και έφορο τον Δημήτρη Χατζηηλιάδη και παίκτες του Αλελή, Μπάμιατζη, Λιούσα, Κουρτίδη, Πέννα, Μπούτη, Βοζίκη, Χρηστίδη, Γρηγοριάδη, Χατζηαγοράκη, Χατζηστουγιάνη και προπονητή τον Ευθύμη Τζιώνη. Την πλακέτα για λογαριασμό του αείμνηστου Μάνου Εμμανουηλίδη πήρε ο υιός του Θεόδωρος.

Η 4η θέση στο πανελλήνιο παίδων

Τιμήθηκαν επίσης ο Γιώργος Τσιάπος που ήταν αρχηγός της ομάδας ΓΕΣ 94 που το 1999 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων που έγινε στις Σέρρες πήρε την 4η θέση με συμπαίκτες τους Δημήτρη Ριζόπουλο, Σαρικεΐσογλου, Καγιανίκο, Γάτσιο, Γεωργιτζίκη, Ζιάκας, Κούγκαλη, Παπαστεργίου, Παπουτσή, Πουρνάζη και Τουτζιάρη και πρόεδρος ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Η 3η θέση στο Πανελλήνιο εφήβων

Επίσης η εφηβική ομάδα των ΑΟΣ-ΓΕΣ που το 2001 πήρε την 3η θέση στο Πανελλήνιο εφήβων. Αρχηγός ήταν ο Δημήτρης Ριζόπουλος, προπονητής ο Κώστας Ριζόπουλος ενώ οι υπόλοιποι αθλητές ήταν οι Γεωργαντάς, Γεωργιτζίκη, Γλούφτσιο, Δημήτρη και Κυριάκο Καβακλιώτη, Καλανίδη, Πούλιο, Βεζυρογλου, Σαρικεΐσογλου, Τουτζιάρη, Χατζηαγγελίδη. Παράγοντες και χορηγοί ήταν οι Θανάσης Βεζυρόγλου και Θανάσης Γεωργιτζίκης.

Ο αείμνηστος Μόδεστος

Επίσης βραβεύτηκαν οι παράγοντες του ΑΟ Σερρών Ηρακλής Σπανός, Βασίλης Πέννας, Φώτης Δαραβίγκας και ο αείμνηστος Μόδεστος Ζλάτκος και το βραβείο παρέλαβε η σύζυγος του. Επίσης οι διαιτητές Γιάννης Πρωτόπαπας, Βασίλης Τσαφαρίδης, Στέλιος Σταυρίδης και Θανάσης Τρέντσιος, δύο γνωστοί φίλαθλοι του ΑΟ Σερρών και του Σίρις Θανάσης Χαριζάνης και Γιάννης Τσερμεντσέλης.

Υποσχέσεις για το μέλλον

Στο φινάλε των αγώνων τμήθηκαν αρχηγοί άλλων συλλόγων του νομού Σερών όπως του ΣΠΑΚ που είναι από το κάμπνγκ της Ασπροβάλτας, του Φαέθωνα που αποτελείται από αθλητές που δεν έχουν αγωνιστεί σε αγωνιστικά τμήματα και της Άρτεμις που τα τελευταία δύο χρονια έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και στο ανδρικό βόλεϊ. Η γιορτή του σερραϊκού βόλεϊ έκλεισε με δεξίωση που παραχώρησε ο Δήμος στο εντυπωσιακό ξενοδοχείο Ελπίδα όπου ενώθηκαν και πάλι αθλητές, αθλήτριες, παράγοντες, προπονητές και έδωσαν υπόσχεση να καθιερώσουν τις εκδηλώσεις για το βόλεϊ στην πόλη των Σερρών. Επίσης δόθηκαν τιμητικά βραβεία στους εισηγητές της ημερίδας στους προπονητές και καθηγητές των ΤΕΦΑΑΑ Γιάννη Λάιο, Θανάση Κασαμπαλή, Λάζαρο Ριζόπουλο, στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Νίκο Λιώλη και στον «δικό μας» Κώστα Ασημακόπουλο.

 

Θα ακολουθήσουν φωτογραφίες και video με δηλώσεις των πρωταγωνιστών...

 

rizo.JPGTHA_6882.JPGkomi.JPGsillaiou-xazti.JPGTHA_6919.JPGpepisiris.JPGrib-riz-laz.jpgaos1.JPGrizo-kasamp.JPGsiris9.JPGgavri.jpggiatsis.jpgpolyzoi.JPG

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ