1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
25-09-2017 11:07

Το καμάρι της Κορίνθου

Στον αθλητικό χάρτη της Ελλάδας, είχαμε τη δεκαετία του 80 σημαδεμένη με πινέζα την Κόρινθο, χάρη στον Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Σύλλογο "Κόρινθος" που διακρίθηκε στο πρωτάθλημα της Α Εθνικής.

Τότε που μάθαμε τον Πίσσα και τον Πίτα, τον Κουρμπανά, τον Τόγια και τη φανέλα της φόρεσε και ο Πολωνός Οκόνσκι και ο Ρουμάνος Λούπου. Έκτοτε η δοξασμένη στην αρχαία Ελλάδα πόλη της Πελοποννήσου, δεν υπήρχε στα αθλητικά δρώμενα της χώρας, ώσπου  φέτος ξανακούσθηκε το όνομα της, χάρη στον  Aθλητικό Σύλλογο Πετοσφαίρισης "Κόρινθος", που θα κοσμεί το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών βόλει. Tη δεύτερη ομάδα μετά τον Μεσσηνιακό(1984-85), που θα εκπροσωπήσει την Πελοπόννησο στη μεγάλη κατηγορία.

Ιδρύθηκε στις 9 Μαρτίου 2005 και την περασμένη σεζόν διέψευσε όσους πίστευαν ότι ο πρωταθλητισμός οφειλόταν στον… εύκολο όμιλο που συμμετείχε, αφού στα μπαράζ  και κέρδισε με το σπαθί της την άνοδο στην Α1 γυναικών. 

Ήρθε λοιπόν στη μεγάλη κατηγορία του βόλεϊ γυναικών και θέλει να μείνει, αφού ενισχύθηκε με δύο ξένες , την Σέρβα καλλονή πασαδόρο Μίνα Μπάτακ και την Αμερικανίδα διαγώνια Κέιτ Γέιζελ.

Σημαντική προσθήκη, κι  αυτή της κεντρικής Μαριφένιας Πατεράκη πού έχει πολλές παραστάσεις από την Α1 με τη φανέλα της Ηλιούπολης και του Μαρκόπουλου. 

Πέρασαν τον Ισθμό και οι  Αναστασία Βατουσιάδη (λίμπερο), Μαριφένια Πατεράκη (κεντρική), Μαίρη Μπούκουρα (ακραία),ενώ έμειναν στην ομάδα οι:  Μαριάννα Μαργαρίτη (λίμπερο), Νάντια Παναγοπούλου (κεντρική), Ειρήνη Βακάλογλου (πασαδόρος) , Κωνσταντίνα Αλατζάκη (ακραία), Χριστίνα Τομαρά (Κεντρική)

O πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Αλατζάκης μας είπε: «πρώτος στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία όσο πιο εύκολα, όσο πιο γρήγορα και μετά αν το δούμε με ορθολογική ματιά, η είσοδος στη επτάδα. Είμαστε καινούργιοι στην κατηγορία και δεν ξέρουμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε, πως θα μας βγουν τα ταξίδια και άλλα θέματα εκτός γηπέδου»

Για την άνοδο στηρίχθηκαν στους Κορίνθιους  φιλάθλους «επί δυο χρόνια στην Α2 κατηγορία γέμιζε το γήπεδο μας και οι φίλαθλοι μας βοήθησαν πολύ. Ακολουθούσαν και στα εκτός έδρας παιχνίδια, ήταν ο έβδομος παίκτης μας. Και μετά την άνοδο στάθηκαν κοντά μας,  ήδη δώσαμε 300 εισιτήρια διαρκείας και ως την έναρξη του πρωταθλήματος θα φτάσουμε τα 400».
kosmos

Για το γήπεδο  «είναι μικρής χωρητικότητας, μόλις 400 θέσεων , όταν σε άλλα μέρη της Κορινθίας, έχουνε μεγαλύτερα και μοντέρνα. Εκτός από το Βραχάτι, πολύ καλά γήπεδα διαθέτουν το Λεχαίο, οι Άγιοι Θεόδωροι και το Χιλιομόδι. Το δικό μας κατασκευάστηκε το1981 και παρά τις βελτιώσεις που κάναμε με το βάψιμο των εσωτερικών χώρων, των αποδυτηρίων και την ενίσχυση της στατικότητας των εξεδρών,  παραμένει παλιό. Ο Δήμαρχος Αλέξης Πνευματικός υποσχέθηκε νέο γυμναστήριο, αλλά ως τότε θα παίζουμε στο παλιό και ως την έναρξη του πρωταθλήματος θα φτιάξουμε και δημοσιογραφικά θεωρεία. Είμαστε οργανωμένο σωματείο, με σελίδα στο facebook και με ιστοσελίδα σε λίγες ημέρες».

Για το πρωτάθλημα «δυστυχώς δεν θα έχουμε στην παρέα μας, ένα ιστορικό σωματείο, τον Παναθηναϊκό. Θα γίνει ένα καλό πρωτάθλημα, όπου ξεχωρίζουν ο Ολυμπιακός, ο ΑΟ Θήρας, ο Πανναξιακός και ο Άρης».

Ο Γιώργος Αλατζάκης είναι πρόεδρος της Κορίνθου τα τέσσερα τελευταία χρόνια, μετείχε όμως στη διοίκηση από το 2009 και ο σύλλογος όπως μαρτυράει και το όνομα του Αθλητικός Σύλλογος Πετοσφαίρισης έχει μόνο τμήματα βόλει και "υποδομές  με 200 παιδιά, τα οποία εφέτος θα αυξηθούν λόγω της συμμετοχής μας στη μεγάλη κατηγορία.
time
Ο προπονητής που ανέβασε την ομάδα στην Α1 γυναικών και έκανε την Κόρινθο τη μοναδική εκπρόσωπο της Πελοποννήσου που παίζει στη μεγάλη κατηγορία, Γιώργος Μπούκουρας μας είπε: "Ξεκινήσαμε  την προετοιμασία από τα τέλη Αυγούστου και πάμε βάσει προγράμματος. Δεν έχουμε κάποιον σοβαρό τραυματισμό και είμαστε σε καλό δρόμο. Ξεκινάμε τα φιλικά με αντιπάλους το Μαρκόπουλο και τον Πανιώνιο. 

Έχουμε φτιάξει ένα δυνατό ρόστερ, ικανό για να ανταπεξέλθουμε στην κατηγορία. Είμαι παρά πολύ ευχαριστημένος για τη δουλειά που κάνουνε τόσο οι Ελληνίδες όσο και οι ξένες αθλήτριες. 

Τα κορίτσια έχουν μεγάλη διάθεση και δουλεύουν πολύ στο γήπεδο και αυτό με κάνει αισιόδοξο. Είμαι σίγουρος ότι η δουλειά θα φανεί το επόμενο διάστημα. Στόχος μας είναι η κερδίσουμε την παραμονή όσο πιο γρήγορα γίνεται"

Και ο Γιώργος Μπούκουρας αναφέρθηκε στους Κορίνθιους «Ένα από τα όπλα μας είναι και ο κόσμος μας που πέρσι και πρόπερσι ήταν έβδομος παίκτης  μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περσινή σεζόν δεν είχαμε χάσει βαθμό στην έδρα μας, κάτι που οφείλεται και στην παρουσία του κόσμου. Αναμφίβολα μας έχει βοηθήσει πολύ και περιμένω να το κάνει και στην Α1 , σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Τέλος πρέπει να επισημάνω ότι η συμπεριφορά των οπαδών μας είναι υποδειγματική. Ο κόσμος σπρώχνει την ομάδα και είναι κόσμιος».

alatz

 Η Κωνσταντίνα Αλατζάκη  πέρασε πέρυσι στα ΤΕΦΑΑ της Αθήνας και έχει την δύσκολη αποστολή να συνδυάσει τις σπουδές με την ομάδα.  Άλλωστε μόνο έτσι θα πετύχει αυτά που ονειρεύεται. Να ασχοληθεί με την προπονητική και να διδάξει στα παιδιά τον αθλητισμό. 
Η απόσταση Κορινθος – Αθήνα έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο για αυτή: «Ο συνδυασμός είναι δύσκολος γιατί είναι καθημερινά τα … πήγαινε έλα, ενώ υπάρχουν οι προπονήσεις με την ομάδα».   

Παρόλα αυτά είναι συνεπής και προετοιμάζεται μαζί με την υπόλοιποι ομάδα «Έχουμε αρχίσει την προετοιμασία μας εδώ και καιρό και οι προπονήσεις είναι πολύ απαιτητικές. Ο κόουτς έχει απαιτήσεις γιατί η ομάδα θα αγωνιστεί στην Α1 . Επίσης είναι πρωτόγνωρο για μας να συνεργαζόμαστε με ξένες αθλήτριες. Η Α1 θα είναι μια καινούρια εμπειρία για μας, καθώς είναι λίγες οι συμπαίκτριές μου  που έχουν αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία. Έχουμε όμως φιλοδοξία για την παραμονή και μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα.


ΠΗΓΗ: ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

ΝΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΘΕΣΗ ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΥΨΟΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ
1 Κωνσταντίνα Παναγοπούλου Κεντρική 26/11/1989 1,81 ΑΣΠ Κόρινθος
2 Κωνσταντίνα Αλατζάκη Ακραία-λίμπερο 23/3/1998 1,73 ΑΣΠ Κόρινθος
3 Μαρία Μπούκουρα Ακραία 1995 1,74 ΕΑ Λάρισας
4 Ειρήνη Βακάλογλου Πασαδόρος 20/7/1993 1,78 ΑΣΠ Κόρινθος
5 Μίνα Μπάτακ (Σερβία) Πασαδόρος 1997 1,81 Lescovac 98
6 Κέιτ Γέιζελ (ΗΠΑ) Διαγώνια 1993 1,90 Afturelding
7 Μαριφένια Πατεράκη  Κεντρική 17/5/1996 1,85 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil
8 Θεοδώρα Μπούκουρα Λίμπερο 11/8/1999 1,70 ΑΣΠ Κόρινθος
9 Μαρένια Χατζησοφρωνίου Ακραία 8/6/1999 1,73 ΑΣΠ Κόρινθος
10 Μαριάννα Μαργαρίτη Λίμπερο 6/10/1995 1,61 ΑΣΠ Κόρινθος
11 Αγγελική Καραβούλη Κεντρική 3/7/1999 1,75 ΑΣΠ Κόρινθος
12 Τομαρά Χριστίνα Κεντρική 1994 1,76 ΑΣΠ Κόρινθος
13 Αναστασία Βατουσιάδη Λίμπερο 1993 1,63 ΑΣΠ Κόρινθος
14 Κατερίνα Ελευθερίου Κεντρική 1/1/2001 1,77 ΑΣΠ Κόρινθος
15 Ολυμπία Μετόχου Κεντρική 2002 1,77 ΑΣΠ Κόρινθος
16 Ραφαέλα Ελέζη Πασαδόρος 1/1/2001 1,76 ΑΣΠ Κόρινθος
17 Χριστιάννα Δημητροπούλου Ακραία 17/1/2000 1,74 ΑΣΠ Κόρινθος
18 Αναστασία Κατσαρού Ακραία 2001 1,83 ΓΣ Άργους
19 Μαρία Αντότσι Ακραία 2000 1,80 ΑΟ Πλατανίτι
20 Ραλού Κουμούτση Ακραία 2002 1,78 ΑΟ Αλκυών
           
  Προπονητής Γιώργος Μπούκουρας      
  Στατιστικολόγος Ακριβή Μπουγιώτη      
  Φυσιοθεραπευτής Γιάννης Θεοχάρης      

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ