1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
30-04-2017 14:10

Λία Μήτση στο volleynews.gr για Ξερικού: «Είσαι παιχταρού και θα τις νικήσουμε όλες»

Όταν το 1984 η Λία Μήτση έφτασε στον Παναθηναϊκό ήταν το γεγονός της χρονιάς αλλά και μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην ιστορία του γυναικείου βόλεϊ. Η Άννα Ξερικού όπως και άλλες πασαδόροι που ξεκινούσαν τότε είχαν πρότυπο τη Μήτση και τον τρόπο παιχνιδιού της.

Οι δυο τους έπαιξαν πολλές φορές αντίπαλοι καθώς η Μήτση ήταν πασαδόρος του Παναθηναϊκού και η Ξερικού πασαδόρος του ΖΑΟΝ που τότε ήταν ο μεγάλος αντίπαλος του τριφυλλιού.

Εκτός γηπέδων η Ξερικού εξέφραζε πάντα τον θαυμασμό της για τη Μήτση και όταν η δεύτερη έμαθε πως η συμπαίκτρια της στο μπιτς βόλεϊ Αγη Μπάμπουλι πρότεινε στην Ξερικού να κάνουν δίδυμο για να αντιμετωπίσουν τις ανερχόμενες Καραντάσιου, Σφυρή αλλά και την Σάλτσεβιτς. Η Ξερικού είχε πει τότε: «Ένα όνειρο μου έγινε πραγματικότητα. Να είμαι συμπαίκτρια με τη Μήτση. Επειδή είμαστε στην ίδια θέση ήταν αδύνατο να είμαστε συμπαίκτριες στη σάλα.  Οταν μου πρότεινε να γίνουμε ομάδα στο μπιτς βόλεϊ νόμιζα πως μου έκανε πλάκα. Θεωρώ τη Μήτση κορυφή και μου έμαθε πάρα πολλά».

Σήμερα η Λία Μήτση θρηνεί τοι χαμό της Άννας και αποκαλύπτει και το μεγάλο δέσιμο που είχαν από ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας. «Εγώ έχασα τον αδελφό μου το 2004. Σκοτώθηκε με μοτοσυκλέτα ενώ ήταν 33 ετών. Η Άννα έχασε με τον ίδιο τρόπο και στην ίδια ηλικία τον αδελφό της το 2007. Είμασταν πολύ δεμένες από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε γύρω στο 1987 αλλά μετά από αυτά τα γεγονότα ήμασταν σαν αδελφές», είπε στο volleynews.gr η Λία Μήτση.

«Είναι τόσο βαρύ αυτό που ζω αυτές τις ώρες. Χάσαμε όλοι έναν άνθρωπο γεμάτο ενέργεια και δύναμη. Εδινε αγάπη και έδειχνε ενδιαφέρον για όλους. Δυσκολεύομαι να το συνειδητοποιήσω. Μιλούσαμε σχεδόν καθημερινά μέσω viber ή skype. Είναι μεγάλη απώλεια. Δεν περίμενε κανείς πως στην χώρα που ειδικεύεται στις χειρουργικές επεμβάσεις τέτοιου είδους θα είχαμε αυτή την κατάληξη. Είναι τραγικό. Τα τελευταία χρόνια δεν είχε έρθει στην Ελλάδα και μας έλειπε. Είχε οργανώσει τα παιχνίδια των παλαιμάχων. Παίζαμε μαζί στην ομάδα που την είχε ονομάσει "poderosas". Στα βραζιλιάνικα σημαίνει ισχύ - δύναμη», λέει η Μήτση και θυμάται το καλοκαίρι του 1995 που της πρότεινε να παίξουν μαζί:

«Η Μπάμπουλι έμεινε έγκυος και χρειαζόμουν μία καλή συμπαίκτρια. Της έκανα πρόταση να είναι η συμπαίκτρια μου για το διάστημα που θα απουσιάζει η Μπάμπουλι. Στην αρχή δύστασε. Με ρωτούσε συνέχεια εάν θα μπορέσει να τα καταφέρει. Ηξερα πως είχε δυνατότητες και μπορούσε. Στην αρχή είχε τρακ. Μου έλεγε "σε κοιτάω και δεν πιστεύω πως είμαι συμπαίκτρια σου". Θυμάμαι όμως που στην αρχή για να την ανεβάσω της έλεγα "Παίξε ελεύθερα. Παίξε αυτό που μπορείς. Είσαι παιχταρού και θα τις νικήσουμε όλες". Δικαιώθηκα γιατί τα πήγαμε πολύ καλά και πήραμε το πρωτάθλημα. Θυμάμαι πόσο χαρά είχαμε κάνει που στα τελικά της Ρόδου. Είχαμε νικήσει και είχαμε νοικιάσει ένα αυτοκίνητο και κάναμε το γύρο του νησιού. Μοναδικές και ξένοιαστες στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Κ.ΑΣ.

Όταν η Ξερικού νίκησε τις Σφυρή, Καραντάσιου (video)

 

 

Media





Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ