1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
30-04-2017 14:19

Σοκ! Έφυγε από τη ζωή η Άννα Ξερικού!

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του βόλεϊ. Θρηνεί τον χαμό της Άννας Ξερικού. Εφυγε από την ζωή το μεσημέρι στην πόλη Μπέλε της Βραζιλίας ύστερα από επιπλοκή που παρουσίασε η υγεία της μετά από εγχείρηση στο στομάχι.

 

Η Ξερικού ήταν μία από τις κορυφαίες πασαδόρους που ανέδειξε το ελληνικό βόλεϊ. Είχε γεννηθεί στις 7 Ιουνίου 1972. Είχε αγωνιστεί στον Μίλωνα, στον ΑΟ Αθήνα, στη μεγάλη ομάδα του ΖΑΟΝ, την Δραπετσώνα, τον Ολυμπιακό, στον Άγιο Σώστη, στην Ένωση Βύρωνα, στον ΑΠΣ Πήγασο και στον Γ.Σ.Ηλιούπολης. Είχε δεκάδες συμμετοχές στην Εθνική ομάδα και ήταν και πρωταθλήτρια του μπιτς βόλεϊ. Επίσης ήταν στην ομάδα του Πανναξιακού συμβάλλοντας στην άνοδο της στην Α2 κατηγορία τη σεζον την σεζόν 2010-2011.

Η υγεία της Άννας Ξερικού είχε κλονιστεί από την απώλεια του αγαπημένου της αδελφού στις 4 Απριλίου 2007, ενώ πριν τέσσερα χρόνια έχασε και τον πατέρα της. Το τελευταίο διάστημα έκανε ιατρικές εξετάσεις και μετά από την προτροπή τεσσάρων γιατρών αποφάσισε να κάνει επέμβαση στο στομάχι που είναι γνωστή ως «γαστρικό μανίκι».

Η εγχείρηση έγινε στην Βραζιλία την Μεγάλη Πέμπτη. Την επομένη πήρε εξιτήριο αλλά τις επόμενες ημέρες ένιωθε ενοχλήσεις. Ενημέρωσε τον γιατρό της ο οποίος δεν εκτίμησε σωστά τα συμπτώματα και πριν τρεις μέρες η Ξερικού εισήχθη στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως έίχε πάθει σηψαιμία.

Το volleynews.gr εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια του στην αδελφή της Σοφία αλλά και στη μητέρα της η οποία σήμερα είχε προγραμματίσει να αναχωρήσει για την Βραζιλία. Η σορός της Άννας Ξερικού θα αποτεφρωθεί στην πόλη Μπέλεμ και θα μεταφερθεί η τέφρα της στην Ελλάδα.

 

Η Κάσση Ξενάκη στο volleynews.gr: «Η Άννα έμεινε για πάντα στη Βραζιλία»

Λία Μήτση στο volleynews.gr για Ξερικού: «Είσαι παιχταρού και θα τις νικήσουμε όλες»

Η Άννα "έφυγε" την ημέρα του τελικού... 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ