1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
31-08-2015 21:56

Το μπαλάκι στον Παπαλάκη για τον Ηρακλή

Με επιστολή που θα στείλει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η ΕΣΑΠ θα πάρει θέση για το θέμα της συμμετοχής του Ηρακλή στο νέο πρωτάθλημα της Volleyleague ΟΠΑΠ. Αυτό αποφασίστηκε στη 117η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ.

Σύμφωνα με  πληροφορίες η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των ΤΑΑ ήταν υπέρ της συμμετοχής του Ηρακλή στο νέο πρωτάθλημα αλλά με την προυπόθεση να εξοφληθούν οι οφειλές που είχε το ΤΑΑ Γ.Σ.Ηρακλής έναντι αθλητών, προπονητών κλπ.

Έτσι και αλλιώς η ΕΣΑΠ δεν έχει λόγο στην αδειοδότηση (αυτή την αποφασίζει η ΕΕΑ) αλλά όλα τα ΤΑΑ που διάλεξαν το επώδυνο δρόμο της εξυγίανσης θέλουν να επιβάλλουν και στον Ηρακλή να εξοφλήσει τα δεδουλεύμενα. Εάν η ΕΕΑ υιοθετήσει αυτή την άποψη είναι απίθανο να αγωνιστεί ο Ηρακλής στο νέο πρωτάθλημα καθώς είναι αδύνατο να εξοφλήσει ή να διακανονίσει τα τεράστια ποσά που οφείλονται. Τον λόγο έχει πλέον η ΕΕΑ που με πρόεδρο τον Κώστα Παπαλάκη που θέλει να εξυγιάνει τον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.

Κατά τα λοιπά αποφασίστηκε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει 24 Οκτωβρίου και η κλήρωση να γίνει 14 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Οι αποφάσεις της 117ης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΣΑΠ:

1.Η έναρξη του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ θα γίνει 24 Οκτωβρίου 2015.

2.Η κλήρωση του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ θα γίνει στην Αθήνα την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015.

3.Η προκριματική φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2015 θα διεξαχθεί πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

4.Ο Α.Ο.Φοίνικας Σύρου, ο Α.Ο.Παναθηναϊκός και η Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 κατέθεσαν υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης του φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2015.

5.Κατάργηση των πλέι οφ για τις θέσεις κατάταξης από την 5η έως την 8η θέση.

6.Η 9η ομάδα της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου δεν θα μετέχει των πλέι άουτ.

7.Όταν η βαθμολογική διαφορά μεταξύ 12ης και 11ης ομάδας είναι επτά (7) ή περισσότεροι βαθμοί η 12η ομάδα θα υποβιβάζεται απ΄ ευθείας χωρίς πλέι άουτ.

8.Όταν η βαθμολογική διαφορά μεταξύ 11ης και 10ης ομάδας είναι (7) ή περισσότεροι βαθμοί η 11η ομάδα θα υποβιβάζεται απ΄ ευθείας χωρίς πλέι άουτ.

9.Έγινε ενημέρωση για θέματα των κεντρικών χορηγιών και συνεργασιών με ΟΠΑΠ και NOVA.

10.Αντιπροσωπεία της ΕΣΑΠ θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ΕΟΠΕ για να συζητηθούν θέματα όπως η αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, τα παράβολα των αλλοδαπών που αγωνίζονται στην Volleyleague ΟΠΑΠ, προϋποθέσεις wild card κλπ.

11.Συζητήθηκε το θέμα της συμμετοχής του Ηρακλή στο νέο πρωτάθλημα και αποφασίστηκε να διατυπωθούν οι θέσεις της Ε.Σ.Α.Π. σε επιστολή που θα σταλεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η οποία είναι και η αρμόδια για την αδειοδότηση των Τ.Α.Α. στο νέο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ.

10 σχόλια

  • Comment Link Montas Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 22:55 posted by Montas

    Δε λέμε το ίδιο. Σου λέω ότι υπήρχαν μεγάλες ανώνυμες εταιρείες που έβαζαν σοβαρά ποσά ώστε να χρηματοδοτηθεί το βόλεϊ του Ηρακλή.

    Δε νομίζω ο ΟΤΕ, η Forthnet, η Αγροτική Τράπεζα, η Skoda, η Austrian Airlines και κάμποσες ακόμα που δεν θυμάμαι να έβαλαν χορηγίες επειδή είχαν ανάγκη εικονικά τιμολόγια για να γλυτώσουν μερικές χιλιάδες ευρώ από την εφορία. Απλώς ήθελαν να διαφημιστούν σε Ελλάδα και Ευρώπη, αφού ο Ηρακλής συμμετείχε ανελλιπώς στο Champions League από τις αρχές τις δεκαετίας του 2000.

    Από την άλλη μεριά υπήρχαν περίπου 200 (ίσως και περισσότερες) μικρότερες εταιρείες, από το Mini Market του κυρ-Βασίλη στη γωνία μέχρι μια βιοτεχνία που έκανε μπλουζάκια, που έδιναν μικροχορηγίες στον ΓΣ Ηρακλής.

    Τότε υπήρχε ο νόμος που έλεγε ότι αν μια επιχείρηση δώσει χορηγία σε ερασιτεχνικό σωματείο, ολόκληρο το ποσό εκπίπτει από την εφορία.
    Έδινε λοιπόν μια επιχείρηση ένα Χ ποσό για χορηγία, οι φωστήρες του ΓΣ υπέγραφαν ότι εισέπραξαν 10*Χ ή 20*Χ ώστε η επιχείρηση να έχει πολύ μεγαλύτερη ελάφρυνση.

    Στη συνέχεια οι μάγκες κρατούσαν τα λεφτά της χορηγίας για τον εαυτό τους συν κάποιο επιπλέον ποσό σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, ενώ δεν απέδιδαν ούτε τον ΦΠΑ που αντιστοιχούσε στο ποσό που υπέγραψαν ότι εισέπραξαν.
    Με το αυτό τον τρόπο το κράτος έβγαινε ζημιωμένο εις διπλούν και οι διοικούντες τον ΓΣ Ηρακλής πλούτισαν παράνομα.
    Υπάρχουν παραστατικά από την έρευνα του ΣΔΟΕ που δείχνουν καταθέσεις απ' ευθείας σε προσωπικούς λογαριασμούς.

    Άρα καταλαβαίνεις ότι το μπάτζετ της ομάδας βόλεϊ δεν είχε καμία σχέση με τα εικονικά τιμολόγια.
    Τα εικονικά τιμολόγια ήταν μια μπίζνα που είχαν στήσει 10-15 άτομα σε βάρος του Ηρακλή και του Ελληνικού δημοσίου και από την οποία επωφελήθηκαν 100% οι ίδιοι.

    Η ίδια κομπίνα έλαβε χώρα και σε άλλα ερασιτεχνικά σωματεία. Μερικά από αυτά τα σωματεία είχαν ιδρυθεί εν μια νυκτί ακριβώς για αυτό το λόγο και δεν είχαν ούτε αγωνιστικά τμήματα.
    Ήταν ένα κοινό μυστικό της προηγούμενης δεκαετίας.
    Σύμφωνα με έρευνα του ΣΔΟΕ και στον ΑΣ Άρη υπήρξαν εικονικά τιμολόγια. Βέβαια εκεί το ποσό ήταν πολύ μικρότερο.
    Μάλιστα υπάρχει ένα κοινό πρόσωπο στις 2 υποθέσεις.

    Όπως καταλαβαίνεις η συγκεκριμένη κομπίνα ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένη και δεν έχει καμία σχέση με αγωνιστικά τμήματα.

    Θα το επαναλάβω. Το βόλεϊ του Ηρακλή ποτέ δεν είχε μεγαλύτερο μπάτζετ από Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό, κάποιες χρονιές μάλιστα είχε και υποπολλαπλάσιο.
    Τρανό παράδειγμα η σαιζόν 2006-2007 που ο Παναθηναϊκός είχε τη μισή Εθνική Βραζιλίας, τα 2/3 της Εθνικής Ελλάδος, τον Γκόμεζ και τον Αγκάμεζ. Και ο Ηρακλής πήρε το πρωτάθλημα με βασικούς ακραίους τον 38χρονο Μπρούκς και ένα Βραζιλιάνο από μια υποβιβασμένη ομάδα της Τουρκίας.
    Μοναδική εξαίρεση είναι η σαιζόν 2004-2005.

    Όσον αφορά τη συγχώνευση, δυστυχώς είναι αναγκαίο κακό για να παίξει η ομάδα στην Α1.
    Εξαιτίας της ιστορίας με τα τιμολόγια ο ΑΦΜ του ΓΣ Ηρακλής είναι μπλοκαρισμένος που σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάρει άδεια συμμετοχής από την ΕΕΑ.

    Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι σε ένα πράγμα έχεις δίκιο. Οι τίτλοι και οι διακρίσεις του βόλεϊ ήταν όντως το παραμύθι που κοίμισε τον κόσμο του Ηρακλή.
    Όταν είχαν αρχίσει να ακούγονται ανεπίσημα κάποιοι ψίθυροι και ορισμένα μέλη του ΓΣ ασκούσαν κριτική, έβγαιναν ορισμένοι στημένοι δημοσιογράφοι και οπαδάρχες και υποστήριζαν με θέρμη τους διοικούντες των πρωταθλημάτων που έκαναν τον Ηρακλή Μπαρτσελόνα του βόλεϊ, κατά τα λεγόμενα τους.
    Τότε ο περισσότερος κόσμος τους υποστήριζε βλέποντας το τυράκι των τίτλων, αλλά δεν γνώριζε την φάκα της κομπίνας και της διάλυσης του συλλόγου.

    Τέλος πάντων οι δίκες των υπαιτίων πλησιάζουν και θέλω να πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της ώστε να μπορέσει ο Ηρακλής να ορθοποδήσει.

  • Comment Link Berg Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2015 09:40 posted by Berg

    Το ιδιο πράγμα λεμε montas. Οτι αυτοι οι άνθρωποι είχαν στήσει μια κατασταση και με βιτρίνα τον Ηρακλή βγάζανε λεφτα. Και όλοι είχατε φαει το παραμύθι και πανηγυριζατε τίτλους που το μπατζετ τους βασιζόταν σε απάτη σε βάρος των κρατικών ταμείων. Που παρεπιπτοντως σημερα πληρώνουμε εσυ κι εγω. Τι με νοιάζει εμενα αν βάζανε στο μπατζετ της ομάδας 1, 2 ή 5 εκατομμύρια; Τέλος πάντων, ειναι κρίμα για τον Ηρακλή να το τραβάει αυτο αλλα να κανετε και την αυτοκριτική σας φιλε μου. Δεν φταίνε μονο οι αλλοι. Οπως επίσης ειναι κρίμα κι αλλοι άνθρωποι να χάσουν τα λεφτα που εχουν δουλέψει. Να κανετε διακανονισμούς οπως εχουν κανει ολες οι ομάδες και να μην πουλήσετε το σήμα και το ονομα της ομάδας που σας άφησαν οι παλαιότεροι ήρακληδεις κι εχετε το ιερό καθήκον να παραδώσετε στους επόμενους. Τι παει να πει ηρακλης πετοσφαιριση 2015; Ακομα κι εγω που ειμαι παναθηναικος ντρέπομαι να το ακούω. Εύχομαι καλη επιτυχία και κουραγιο.

  • Comment Link Montas Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 21:56 posted by Montas

    Φίλε Berg ένα ελαχιστότατο μέρος των χρημάτων από την κομπίνα με τα πλαστά τιμολόγια πήγαιναν για την χρηματοδότηση του τμήματος βόλεϊ.
    Το μεγαλύτερο μέρος πήγε στις τσέπες των διοικούντων του ΓΣ Ηρακλής.
    Όπως έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο μου μερικοί από το παρεάκι όταν ξεκίνησαν την ενασχόληση με τα κοινά του Ηρακλή δεν είχαν μαντήλι να κλάψουν, κατά το κοινώς λεγόμενο. Κι όταν αποχώρησαν είχαν αποκτήσει μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία.

    Το χρέος του ΓΣ Ηρακλή προς εφορία, ΙΚΑ κλπ. φτάνει τα 100 εκατομμύρια. Ένα μεγάλο μέρος βέβαια είναι πρόστιμα και προσαυξήσεις, αλλά ας υποθέσουμε ότι τα πραγματικά χρήματα που υπεξαιρέθησαν είναι τα μισά.

    Αν, λοιπόν, τα 50 εκατομμύρια είχαν πάει στον ΓΣ, όπως ισχυρίζεσαι, το βόλεϊ θα έπρεπε να παίρνει το πρωτάθλημα κάθε χρόνο χωρίς ήττα και να κατακτά το Champions League κάθε 2-3 χρόνια, το μπάσκετ να παίζει κάθε χρόνο στο Eurocup και τα υπόλοιπα τμήματα να κάνουν πρωταθλητισμό.
    Όπως γνωρίζεις πολύ καλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
    Αν θυμάσαι καλά ο Ηρακλής μόνο 3 σαιζόν είχε πολύ μεγάλο μπάτζετ, το 2004-2005, το 2005-2006 και το 2007-2008.

    Για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους βάση, και σε αντίθεση με τα όσα τα ΜΜΕ έχουν περάσει εντέχνως, υπήρχαν και πραγματικές εταιρείες (μερικές εξ' αυτών κολοσσοί στον χώρο τους) που έδιναν πραγματικές χορηγίες για την χρηματοδότηση του βόλεϊ.

    Εταιρείες όπως ο ΟΤΕ, Η Forthnet, η βιομηχανία γάλακτος Κολιός, η εταιρεία φυσικού αερίου Central Gas, η Αγροτική τράπεζα, ο ξενοδοχειακός όμιλος G-Hotels, η ποτοποιία Μαλαματίνα.
    Υπήρχαν και ξένες εταιρείες όπως η Skoda, η Austrian Airlines και φυσικά η μεγάλη χορηγία από την Ιταλική εταιρεία ένδυσης Liu-Jo που ήταν χορηγός ονόματος για 3 χρόνια και έφερε εκατομμύρια στα ταμεία του βόλεϊ.

    Έτσι λοιπόν κατάφερε ο Ηρακλής να πάρει 15 τίτλους έχοντας μικρότερο μπάτζετ από τους ανταγωνιστές του, εκτός από τη σαιζόν 2004-2005.
    Η ιστορία ότι τα λεφτά από τα τιμολόγια έφεραν τους τίτλους είναι παραμύθι. Τα λεφτά από τα πλαστά τιμολόγια πήγαν στις τσέπες των παραγόντων. Άσε που υπάρχουν ενδείξεις ότι έβαζαν χέρι και στις κανονικές χορηγίες.

    Η ομάδα χρειαζόταν έναν ακραίο για αλλαγή του Γκιούρδα μεσούσης της σαιζόν 2005-2006 για να πάρει το Champions League και οι παραγοντάρες μας έλεγαν, μέσω των δημοσιογραφικών φερέφωνων, ότι δεν υπάρχουν χρήματα ενώ είχαν ήδη εξασφαλίσει τη χορηγία της Liu-Jo και είχαν πάρει έξτρα επιχορήγηση για να διαφημίσουν τον ΕΟΤ στο Final 4 της Ρώμης.

    Καθαρά αγωνιστικά η ομάδα θα έπρεπε να έχει πάρει 2 Champions League και εξαιτίας των εγκλημάτων που έγιναν στον σχεδιασμό δεν πήρε τίποτα.

  • Comment Link Berg Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 17:53 posted by Berg

    Φίλε montas καλησπέρα. Καταρχάς σου λέω οτι είμαι Παναθηναϊκός αλλα τρέφω απεριόριστο σεβασμό στον Ηρακλή σαν σύλλογο και στους οπαδούς του.
    Αν καταλαβαίνω απο όσα γράφονται εδώ μέσα αλλα και όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια συνέβαινε ή εξής διαδικασία στον Ηρακλή.

    Εξέδιδε πλάστα τιμολόγια για να χρηματοδοτεί το μπατζετ της ομάδας (υπάρχει καταδικαστική απόφαση)

    Έκαιγε το λογιστήριο καθε χρόνο

    Άφηνε απλήρωτες υποχρεώσεις προς αθλητές και το κράτος (υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις).

    Κι ολα αυτα για να παίρνει τίτλους χωρις καμμια ουσία. Γιατί όταν σταμάτησε αυτή η διαδικασία η ομαδα σας έπεσε στην ανυποληψία που βρίσκεστε τωρα.

    Όποτε φίλε οκ εγω το δέχομαι να πανε αυτοι που τους οφείλονται να τα πάρουν απο αυτούς που λες κι εσυ.

    Αλλα κι εσυ ρε μεγάλε φέρε πίσω τους τίτλους αφού μας αποκαλύπτεις οτι ειναι προϊόν λαμογιάς.

    Δεν γίνετε και κλέφτης και αυτοκράτορας. Ή το ένα ή το αλλο.

    Αν οι τίτλοι ανήκουν στον Ηρακλή του ανήκουν και τα χρέη.

    Κι επειδή έχετε τεράστια ισορια σαν σύλλογος ειναι ντροπή να αλλάζετε το όνομα του συλλόγου για να κερδίσετε μια κατηγορία. Να το κάνετε τίμια οπως αρμόζει στον Ηρακλή.

  • Comment Link Montas Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2015 09:49 posted by Montas

    @REDMAN7 :

    Σαφώς και να πληρώσει ο Ηρακλής. Η μάλλον να πληρώσει το παρεάκι, τα 10-15 άτομα, που λυμαινόταν τον ΓΣ Ηρακλής μέχρι το 2010.
    Αυτοί που έστησαν το κόλπο με τα πλαστά τιμολόγια για ίδιο όφελος και χρέωσαν τον σύλλογο με δεκάδες εκατομμύρια.
    Αυτοί που κατέστρεψαν το μπάσκετ και συρρίκνωσαν τα υπόλοιπα τμήματα.
    Αυτοί που κατάφεραν να βγάλουν αρνητικό ισολογισμό μετά το Final 4 του 2005. Εκεί που έγινε το μεγάλο φαγοπότι.
    Αυτοί που έβαλαν φωτιά 2 φορές στο λογιστήριο του ΓΣ Ηρακλής για να καλύψουν τα εγκλήματα τους.
    Αυτοί που μέχρι και τις τελευταίες στιγμές της θητείας τους προσπαθούσαν να ξεπουλήσουν την περιουσία του συλλόγου σε κάτι απίθανους Βούλγαρους, μετόχους μιας εταιρείας-βιτρίνας στη Σόφια, για ένα κομμάτι ψωμί.
    Αυτοί που όταν μπήκαν στον Ηρακλή κυκλοφορούσαν στη Θεσσαλονίκη με βέσπα κι όταν έφυγαν είχαν Mercedes και Cayenne, σπίτια στο Πανόραμα και μεζονέτες στη Χαλκιδική.

    Οι δίκες τους πλησιάζουν. Ελπίζω ο ΠΑΣΑΠ κι ο κάθε ΠΑΣΑΠ να κάνει παράσταση στο δικαστήριο.
    Από αυτούς πρέπει να ζητήσουν τα χρήματα τους οι παίκτες γιατί αυτοί είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ