1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
02-08-2015 13:45

«Πρόκληση η Α1», λέει ο Αναστασία Σιρίνινα που αποχαιρετά το Μεσσηνιακό βόλεϊ

Αξιολογείστε το άρθρο
(0 votes)
Την ευκαιρία να δοκιμάσει την τύχη της στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ θα έχει τη νέα σεζόν η Αναστασία Σιρίνινα, που επιβεβαίωσε με τη μεταγραφή της στο Μαρκόπουλο τη φήμη του κορυφαίου ταλέντου στη Μεσσηνία.



Μετά από τέσσερα χρόνια στο Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο ήρθε η ώρα να αλλάξει πλέον αθλητικό περιβάλλον, έχοντας ήδη προσαρμοστεί στο ρυθμό ζωής της Αθήνας, όπου διαμένει μόνιμα από πέρυσι λόγω σπουδών.

Η γεννημένη στη Ρωσία 20χρονη αθλήτρια αισθάνεται και είναι 100% Ελληνίδα, καθώς η οικογένειά της μετακόμισε στην Καλαμάτα όταν η ίδια βρισκόταν σε νηπιακή ηλικία. Η πρώτη επαφή με το βόλεϊ ήρθε μάλλον τυχαία όταν ήταν μαθήτρια του Γυμνασίου και μετά από μερικούς μήνες βρέθηκε χωρίς να το καταλάβει στη βασική εξάδα του Μεσσηνιακού πριν ακόμα κλείσει τα 16 της χρόνια!

Στα χέρια της Γωγώς Σουρή την τελευταία τριετία η Αναστασία Σιρίνινα θα εξελιχθεί στο μεγαλύτερο ταλέντο του μεσσηνιακού γυναικείου βόλεϊ, έχοντας μεγάλη συμβολή στην άνοδο των «πράσινων» στην Α2. 

Η μετακόμισή της στην Αθήνα, λόγω φοίτησης στο τμήμα Σλαβικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου από την περσινή χρονιά, της έδωσε την ευκαιρία να φανερώσει τις ικανότητές της στο βόλεϊ εκτός μεσσηνιακών συνόρων. Κάνοντας προπονήσεις με συλλόγους της Αττικής τράβηξε πάνω της τα βλέμματα και το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων και τελικά το άλμα στην Α1 οριστικοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες, με τη μεταγραφή της στο Μαρκόπουλο.

«Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό που θα έχω την ευκαιρία σε αυτή την ηλικία να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου στην Α1. Γνωρίζω πως οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες και είναι πολύ καλό για μένα το γεγονός ότι η νέα μου ομάδα εμπιστεύεται όλο και περισσότερο νεαρές αθλήτριες» υποστηρίζει η 20χρονη κεντρικός και συμπληρώνει ότι το πρώτο πράγμα που θα της λείψει θα είναι το οικογενειακό κλίμα στο Μ.Γ.Σ.: «Θα μου λείψει πάρα πολύ ο Μεσσηνιακός που τα τελευταία χρόνια ήταν η δεύτερη οικογένειά μου και βέβαια η Γωγώ Σουρή που με βοήθησε πάρα πολύ. Αλλά δεν πρόκειται να χαθούμε, θα είμαστε σε επαφή έστω και από απόσταση».   

Παρά τη μεταγραφή στην Α1 η Αναστασία Σιρίνινα εξακολουθεί να βάζει σε προτεραιότητα της σπουδές της, χωρίς φυσικά να αποκλείει το βόλεϊ να έρθει κάποια στιγμή σε πρώτο πλάνο: «Αυτή τη στιγμή προέχουν οι σπουδές μου. Μακάρι το βόλεϊ να με οδηγήσει αλλού, είναι άλλωστε για μένα κάτι παραπάνω από ένα χόμπι. Ολα θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει μέσα στα επόμενα χρόνια. Για την ώρα προετοιμάζομαι για μία πολύ δυνατή και απαιτητική χρονιά». 
Το φετινό καλοκαίρι η νεαρή αθλήτρια ασχολήθηκε πιο συστηματικά με το beach volley, σχηματίζοντας μάλιστα με την Αθηνά Ζερίτη ένα πολύ ανταγωνιστικό δίδυμο στην άμμο, όμως οι δυσμενείς πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις δεν τους επέτρεψαν να δείξουν το ταλέντο τους σε δυνατά τουρνουά, αρκετά εκ των οποίων ματαιώθηκαν. «Είχαμε προγραμματίσει με την Αθηνά να παίξουμε σε κάποια τουρνουά αλλά λόγω των συνθηκών δεν τα καταφέραμε. Δεν πειράζει, θα έχουμε κι άλλα καλοκαίρια μπροστά μας. Εγώ, άλλωστε, φέτος άρχισα πιο συστηματικά στην άμμο και μπορώ να πω ότι μου αρέσει αρκετά» καταλήγει η Αναστασία Σιρίνινα που στις 17 του μήνα θα ανοίξει τα... φτερά της για το κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ, ξεκινώντας προετοιμασία με τη νέα της ομάδα.  

 

ελε
Source: http://www.eleftheriaonline.gr/notosport/volleyball/item/9103-proklisi-i-a1-leei-o-anastasia-sirinina-pou-apoxaireta-to-messiniako-volei
Eleftheriaonline

Διαβάστηκε 617 φορές

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ