1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
16-03-2015 16:35

Η τριλογία που γράφει ιστορία

Toυ Κώστα Ασημακόπουλου - www.gazzetta.gr: 1997, 2000, 2015. Τρεις χρονιές σταθμός για το βόλεϊ και για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Πρώτα ο Άρης, μετά ο Ηρακλής, τώρα ο ΠΑΟΚ. Οι πρώτοι τους τίτλοι στο άθλημα. 

Η τριλογία που γράφει ιστορία. Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει απλά έναν τίτλο. Κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο από μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια είχε συνηθίσει να παίζει μεταξύ συγγενών και φίλων. Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και 32 χρόνια μετά την πρώτη παρουσία σε τελικό ανέτρεψε την παντοδυναμία του κυρίαρχου Ολυμπιακού που όμως μέσα στο μεθύσι των τίτλων έκανε και λάθη. 

Άλλωστε η επιτυχία μάλιστα του ΠΑΟΚ έχει και... ερυθρόλευκο άρωμα. Στον πάγκο ο Γιάννης Καλμαζίδης που έφυγε πριν από τρία χρόνια από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα το γυαλί ράγισε όταν ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2011-12 δεν πήρε το κύπελλο από τον Ηρακλή στο φάιναλ-4 που είχε γίνει και πάλι στη Σύρο.

Ο Βασίλης Κουρνέτας έμεινε εκτός του ρόστερ του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι. Όπως αποκάλυψε απόψε σκέφτηκε μέχρι και να σταματήσει την ενεργό δράση καθώς δεν έβλεπε πως υπήρχε ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό, μέχρι που ήρθε η δημιουργία του νέου ΠΑΟΚ και η πρόταση του δικεφάλου. Ο Κουρνέτας πήρε κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό και μάλιστα στη Σύρο που βρήκε καταφύγιο μετά τη Μπελογκόριε και την ΕΑΠ.

Ο Ερνάντο Γκόμεζ που ήταν η μεγάλη ανακάλυψη του Ολυμπιακού το 2001 αλλά μετά την απώλεια του τίτλου το 2004 από τον Παναθηναϊκό κρίθηκε πως δε μπορούσε να εκπληρώσει τους στόχους κι έτσι διαγράφηκε μια για πάντα.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο: ΕΔΩ

 

 

 

1 σχόλιο

  • Comment Link insider Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015 08:10 posted by insider

    1) Η εμπειρία ήταν από τη μεριά του ΠΑΟΚ: Οι παίκτες-κλειδιά πάσα-διαγώνιος (Κουρνέτας-Γκομεζ) έχουν τους περισσότερους τίτλους και τρομερές εμπειρίες και παραστάσεις. Αντίστοιχα στον Ολυμπιακό διαγώνιος και πάσα δεν έχουν ούτε ένα πρωτάθλημα (άνευ αγώνος το πήρε ο Ηρακλής από τη Σύρο). Ο Χριστοφιδέλης, ο πιο έμπειρος του Ολυμπιακού δεν έπαιξε. (Ήταν τραυματίας? Γιατί έπαιξε ο Κοκκινάκης).
    2) Από το κέντρο ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι. Ειδικά τον Κοίστρα ούτε που τον ακούμπησε ο Παντακίδης.
    3) Μεγάλη διαφορά στους ακραίους: Συγκρίνετε Κοκκινάκης-Σαφράνοβιτς, Jimenez-Ντιατσκοφ, Κλαρκ-Γκομεζ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ