1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-01-2015 18:16

Όταν ο Δρίκος ζητούσε αναβολή (video)

Kι επειδή ο Σωτήρης Δρίκος επικαλέσθηκε τη μνήμη μας, ψάξαμε και βρήκαμε το ρεπορταζ, τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις, που αναφέρονται στο αίτημα του Ηρακλή να αναβληθεί ο τρίτος και ο τέταρτος τελικός του πρωταθλήματος με τον Φοίνικα Σύρου,

επειδή ο Γιώργος Τζιουμάκας (δεύτερος διαγώνιος τότε και όχι βασικός πασαδόρος) έπαιζε στο σχολικό πρωτάθλημα!

Προσέξτε. Ζητούσε αναβολή για το ανύπαρκτο σχολικό πρωτάθλημα και όχι από προπόνηση της εθνικής εφήβων, όπως ο Εθνικός για τον Κασαμπαλή.

Ο Ηρακλής του Σωτήρη Δρίκου, πήγε ως το ΑΣΕΑΔ για να αναβληθούν οι αγώνες και έκαναν ασφαλιστικά μέτρα.

Υπάρχει μάλιστα και σχετικό βίντεο, όπου ο Δρίκος διαπληκτίζεται με τον προπονητή του Φοίνικα Σύρου για την αναβολή των αγώνων ζητώντας να "προστατευθεί το προϊόν", το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών. Με λίγα λόγια, έκρινε τότε ότι η απουσία του δεύτερου διαγώνιου Τζιουμάκα έπληττε το προιόν, το πρωτάθλημα.

Γι αυτό και οι φίλαθλοι του Φοίνικα, φώναζαν ειρωνικά κατά τη διάρκεια του τρίτου και τέταρτου ημιτελικού προς τον Δρίκο "βάλε μέσα τον Τζουμάκα" .

Βέβαια οι μεθοδεύσεις συνεχίσθηκαν στον πέμπτο τελικό, όπου ο διαιτητής Καραμπέτσος με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΟΠΕ και της ΕΣΑΠ, ανέβαλαν τον πέμπτο τελικό, αντί να μηδενίσουν τον Ηρακλή, που μετέτρεψε το κλειστό της Μίκρας σε ζούγκλα, ενώ οπαδοί εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν στην αποστολή του Φοίνικα, με ρίψεις αντικειμένων.

Κι αντί το πρωτάθλημα να δοθεί στον Φοίνικα, το πήρε ο Ηρακλής του Δρίκου στα χαρτιά, προφασιζόμενος διάφορες δικαιολογίες, για να μη γίνει ο πέμπτος τελικός, έστω την επόμενη ημέρα. Με τη βοήθεια της ΕΟΠΕ, της ΕΣΑΠ και των πολιτικών της Θεσσαλονίκης.

ΥΓ: Το ανέκδοτο του 2015. "Όλα λειτουργούν στην εντέλεια στις εθνικές ομάδες" . Γι αυτό έχουμε κουραστεί να παίζουμε σε τελικές φάσεις ευρωπαϊκών και παγκοσμίων πρωταθλημάτων;

ΥΓ2: Αλήθεια την ανακοίνωση της ΕΟΠΕ ποιός την έχει γράψει και ποιός την έχει υπογράψει; Ο Μαυρομάτης, ο κλητήρας, ο λογιστής; Τουλάχιστον απρεπές το ύφος της , που τα βάζει με όλους και με όλα. Φωνάζει ο ...κλέφτης γα να φοβηθεί ο νοικοκύρης; Το ΔΣ ήξερε για την ανακοίνωση. Εμείς ρωτήσαμε δυο συμβούλους και δήλωσαν άγνοια...
 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΙΟΥΜΑΚΑ

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το ΤΑΑ ΗΡΑΚΛΗΣ σχετικά με την άρνηση της λίγκας να μεταθέσει την 3η και 4η αγωνιστική λόγω της απουσίας του Γιώργου Τζιουμάκα.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει: «Μετά την σημερινή απόφαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ (ενημερωθήκαμε από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΑΠ και όχι με επίσημο έγγραφο), σύμφωνα με την οποία δεν θα συμμετέχει στους δύο τελικούς της Σύρου ο Γιώργος Τζιουμάκας, το ΤΑΑ Ηρακλής θα καταθέσει το πρωί της Παρασκευής (20/4) ασφαλιστικά μέτρα κατά αυτής. Η ομάδα στερείται να παρουσιαστεί με όλους τους της τους αθλητές και αυτό είναι unfair. Αλήθεια, γιατί στην περίπτωση του Μενέλαου Κοκκινάκη αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή και σήμερα έγινε ψηφοφορία;

Θυμίζουμε ότι η υποχρέωση συμμετοχής στο σχολικό πρωτάθλημα στηρίζεται στο ίδιο άρθρο του κανονισμού που προβλέπει την αναβολή αγώνων σε περίπτωση συμμετοχής αθλητή στις εθνικές ομάδες.

Συνεπώς δημιουργείται το ερώτημα, με ποιο κριτήριο δεν αναβάλλεται ο αγώνας στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ αναβαλόταν σε όλες τις υπόλοιπες παρόμοιες περιπτώσεις και εάν στο μέλλον θα αναβάλονται αγώνες με βάση την σημερινή απόφαση, όταν θα συμμετέχει αθλητής σε εθνικές ομάδες. Ένας παίκτης μας δεν θα παίξει στους τελικούς μετά την σημερινή εξέλιξη και το ΤΑΑ Ηρακλής δεν πρόκειται αυτό να το αφήσει έτσι. Η απόφαση της ΕΣΑΠ και των υπολοίπων σωματείων είναι άδικη και άτιμη.

Η αποδοχή των προτεινόμενων από τον Ηρακλή ημερομηνιών, δηλαδή 27-28/4 και 30/4 ο πέμπτος τελικός, παρατείνουν από το αρχικό πρόγραμμα της ΕΣΑΠ μόνο κατά δύο ημέρες την τελική λήξη του πρωταθλήματος, αν χρειαστούν και τα πέντε παιχνίδια.

Παράλληλα, είναι εντός των χρονικών πλαισιών (30/4) που έχει θέσει η διεθνής ομοσπονδία για την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων».

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΖΙΟΥΜΑΚΑ

Γιώργου Τζιουμάκα στους τελικούς της Σύρου, ο διαγώνιος του Ηρακλή δήλωσε:

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν αγωνίζομαι, μάχομαι και προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να συμμετέχω σε αγώνες όπως αυτοί που ακολουθούν. Αποτελώ κομμάτι στο παζλ του φετινού Ηρακλή και περίμενα με ανυπομονησία να συμμετέχω στους τελικούς.

Όλη τη χρονιά για αυτό τον στόχο δουλεύω και τώρα μου στερείται αυτό το δικαίωμα να παίξω. Γιατί; Είμαι υπερήφανος που αγωνίζομαι με το εθνόσημο στο στήθος και θέλω να προσθέσω κι εγώ το δικό μου λιθαράκι στο ελληνικό βόλει.

Βάσει κανονισμών θα έπρεπε να αναβληθούν οι τελικοί για λίγες ημέρες και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί δεν γίνεται στη δική μου περίπτωση. Το βόλει δεν είναι μόνο προπονήσεις, για αυτά τα παιχνίδια ζούμε και αγωνιζόμαστε, μην μας τα στερείτε…».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΑΠ

Ανακοίνωση απάντηση εξέδωσε η ΕΣΑΠ για να απαντήσει με αυτόν τον τρόπο στη χθεσινή ανακοίνωση του ΗΡΑΚΛΗ που έχει να κάνει με τη μη αναβολή – μετάθεση των αγώνων της 3ής και 4ης ημέρας των τελικών του πρωταθλήματος:

«Προς ενημέρωση του φίλαθλου κοινού που παρακολουθεί το άθλημα μας και το πρωτάθλημα της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 και όσο αφορά την από 19 Απριλίου 2012, ανακοίνωση του ΤΑΑ Ηρακλής έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:…

1. Η ΕΣΑΠ, έχοντας  ως πάγια τακτική να επιλύει τα θέματα που προκύπτουν, με συναινετικό τρόπο, προσπάθησε να βρεθεί μια λύση κοινά αποδεκτή με το νέο θέμα που προέκυψε με το αίτημα αναβολής του ΤΑΑ Ηρακλής. Δυστυχώς, δεν  κατέστη εφικτή μια κοινά αποδεκτή λύση και προσφύγαμε, ως οφείλαμε βάσει του καταστατικού και των κανονισμών, στο Δ.Σ της ΕΣΑΠ .

2. Βασικό δεδομένο όλων των ΤΑΑ ήταν και είναι να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα όσο το δυνατόν εντος των ορίων που είχαν τεθεί από τις αρχές του Πρωταθλήματος και μάλιστα υπέρμαχος της απόφασης αυτής  ήταν και το ΤΑΑ Ηρακλής.

3. Η απόφαση για την μετάθεση του 3ου αγώνα Φοίνικα – Ολυμπιακού για τις 17 Απριλίου 2012, λόγω υποχρεώσεων του αθλητή Κοκκινάκη με την Εθνική Εφήβων, δεν λήφθηκε από την Επιτροπή Πρωταθλήματος, όπως αναφέρεται εσφαλμένα στην ανακοίνωση, αλλά ομόφωνα από το Δ.Σ της ΕΣΑΠ που διεξήχθη στις 29 Απριλίου 2012 και στο οποίο παρίστατο και ο εκπρόσωπος του ΤΑΑ Ηρακλής, αφού εκτιμήθηκε ομόφωνα ότι, κλήση αθλητού σε εθνική ομάδα της χώρας μας αποτελεί ύψιστη τιμή και λόγο αναβολής αγώνα της ομάδας στην οποία ανήκει ο διεθνής αθλητής.

4.  Στο συγκεκριμένο Δ.Σ, οι εκπρόσωποι του ΤΑΑ Ηρακλής μας δήλωσαν ότι, δεν επιθυμούν αναβολή αγώνα της ομάδας ανδρών λόγω απουσίας του αθλητή Τζιουμάκα στην Εθνική Εφήβων και ότι δέχονται να αγωνιστούν στον 3ο αγώνα (εάν χρειαστεί) το Σάββατο 7 Απριλίου 2012 και χωρίς την συμμετοχή του νεαρού αθλητή. Στην συνέχεια, την επόμενη ημέρα, η εν λογω δέσμευση δεν τηρήθηκε και ζητήθηκε αναβολή του 3ου αγώνα Ηρακλής – Παμβοχαϊκός .

5. Το ΤΑΑ Ηρακλής  προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ κατά της αποφάσεως του, από 26 Μαρτίου 2012,  Δ.Σ της ΕΣΑΠ βάσει της οποίας αποφασίστηκε ολιγοήμερη αναβολή λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων . Η βασική αιτίαση του ΤΑΑ Ηρακλής ήταν ότι, πρέπει να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα το συντομότερο δυνατόν. Από τότε το ΤΑΑ Ηρακλής  έχει υποβάλλει δυο αιτήματα αναβολής.

6. Το αίτημα του ΤΑΑ Ηρακλής  για μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του 3ου ημιτελικού αγώνα, λόγω τηςσυμμετοχής του αθλητή Τζιουμάκα στην εθνική εφήβων έγινε αποδεκτό άμεσα, αφού πάγια αρχή της ΕΣΑΠ είναι να εξυπηρετούνται οι Εθνικές ομάδες, οι οποίες είναι πέραν κάθε συλλογικού ενδιαφέροντος

7. Το δεύτερο αίτημα του ΤΑΑ Ηρακλής, για μετάθεση του 3ου και 4ου τελικού του Πρωταθλήματος λογω συμμετοχής του αθλητή Τζιουμάκα σε Τελικούς του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος  δεν έγινε αποδεκτό διότι, παρόλο που αναφέρεται στον κανονισμό της ΕΟΠΕ, το ΔΣ της ΕΣΑΠ είχε το δικαίωμα να το μη κάνει δεκτό συγκρίνοντας την βαρύτητα κάθε διοργάνωσης για την οποία ζητείται αναβολή (άλλο Εθνική ομάδα-άλλο Τελικοί Σχολικού Πρωταθλήματος) και να λάβει υπόψη και άλλες παραμέτρους όπως κανονισμοί των Διεθνών Ομοσπονδιών και αιτήματα Ομοσπονδιών βάσει αυτών για απελευθέρωση των αθλητών και με σκοπό πάντα να προστατευτεί και το προϊόν που διαχειρίζεται η ΕΣΑΠ.

8. Από την 29η Μαρτίου 2012, έχει κοινοποιηθεί στην ΕΣΑΠ έγγραφο από την Σερβική Ομοσπονδία βάσει του οποίου ο αθλητής Ντόγκιτς από τις 18 Απριλίου θα έπρεπε να ευρίσκεται στην χώρα του για να αγωνιστεί στην Εθνική Ομάδα της Σερβίας, άρα δεν ευσταθεί ότι η 30η Απριλίου ως η προθεσμία  που επιβάλλεται από την Διεθνή Ομοσπονδία αλλά ισχύει το 15θήμερο διάθεσης των διεθνών αθλητών στις Εθνικές τους Ομοσπονδίες

Το ίδιο δεδομένο ισχύει και για άλλους αθλητές άλλων ομάδων που καλούνται στις εθνικές ομάδες τους σε ημερομηνίες προγενέστερες της 30ης Απριλίου.

9. Όσον αφορά δε τον χαρακτηρισμό του ΤΑΑ Ηρακλής  περί απόφασης «άτιμης»  επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος, με σκοπό την προάσπιση του κύρους της ΕΣΑΠ και των μελών αυτής».
 

Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Τμήμα Προσωρινών Διαταγών) με την από 24/4/2012 απόφαση του ΑΠΕΡΡΙΨΕ το αίτημα του ΤΑΑ ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ για χορήγηση προσωρινής διαταγής περί αναστολής διεξαγωγής του 3ου και 4ου τελικών του Πρωταθλήματος.

Η απόφαση αφορούσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Ηρακλής σε βάρος της ΕΣΑΠ ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών. »

 
 
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ

Media

7 σχόλια

  • Comment Link Θοδωρής Σαρακατσάνης Τρίτη, 06 Ιανουαρίου 2015 16:36 posted by Θοδωρής Σαρακατσάνης

    Κε Λεμονίδη στο άρθρο σας υποστηρίζετε ότι ο Ηρακλής ζητούσε αναβολή του αγώνα, δε ζήταγε να μην κάνει προετοιμασία η Εθνική!!! Ζητούσε δηλαδή αυτό που έπρεπε να ζητήσει και η Αλεξανδρούπολη αν δεν είχε πιαστεί κορόιδο από την Εσαπ!! Είναι επιεικώς απαράδεκτο να μην στηρίζετε τους κόπους της εθνικής αν δεν ικανοποιούν τα επαγγελματικά σας συμφέροντα. Αυτό σίγουρα δεν είναι δημοσιογραφία...

  • Comment Link φιλοβολλευ Τρίτη, 06 Ιανουαρίου 2015 16:14 posted by φιλοβολλευ

    Δεν ξερω αν πρεπει να γραψουμε καλιο αργα παρα ποτε για την πρωτη δημοσια παραδοχη δημοσιογραφου για την καλπικη κουπα του Ηρακλη το 2012. Το σιγουρο οτι, ο,τι και να μας λεει ο Δρικος για δικαολογιες, εμεις τις παιρνουμε στα ψιλα. Ας φροντισει με τη σραση του ως ομοσπονδιακος να μην πηγαινει το αθλημα στον πατο!

  • Comment Link Syroscat Τρίτη, 06 Ιανουαρίου 2015 01:57 posted by Syroscat

    Φίλτατε Στέφανε, κανείς δεν απορεί με την επίκληση στη μνήμη μας από τον κύριο Δρίκο. Ζούμε στη χώρα της κοντής μνήμης και της κωλοτούμπας, μετά συγχωρήσεως. Υπάρχουν βεβαίως κι εκείνοι που έζησαν έντονα εκείνη τη σειρά των τελικών κι αυτοί δεν ξεχνούν. Δεν μπορούν να ξεχάσουν την ανεκδιήγητη, αντιεπαγγελματική , αντιδεοντολογική, προκλητική στάση και συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου. Είπαμε όμως, ζούμε στην Ελλάδα, όπου ο τσαμπουκάς ταυτίζεται με την αξιοσύνη. Μόνο εδώ θα μπορούσε να επιβραβευτεί ο συγκεκριμένος ηθικός κώδικας. Προσωπικά απογοητεύτηκα πολύ περισσότερο με την επιλογή του ως ομοσπονδιακού τεχνικού,παρά με την τροπή και κατάληξη της σειράς των τελικών εκείνων στο παρασκήνιο. Εξάλλου, μέσα στο γήπεδο και στις καρδιές μας ο πρωταθλητής δεν ήταν ο Ηρακλής. Και καμία κούπα δεν θα μπορούσε να αναπληρώσει τη χαρά , τον ενθουσιασμό, τον παλμό, τη συγκίνηση για τη συγκλονιστική ανατροπή που δεν έμελε να ολοκληρωθεί.

  • Comment Link γιος Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 23:14 posted by γιος

    Δρικο συνεχισε να καταστρεφεις το ελληνικο βολλευ

  • Comment Link Champion Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 22:50 posted by Champion

    Πές τα βρέ Στέφανε μήν πούμε καί άλλα καί θυμηθούμε καί άλλα καί άστα νά πάνε στήν ευχή.Κρίμα γιά τήν ΣΥΡΟ τότε,θά ήταν καλό γιά τό volley.Μιά χαρά τά είπε ο seagull ποιός ξέρει μπορεί νά τά ζήσαμε καί μαζί.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ