1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
21-10-2014 19:15

Το κοινωνικό πρόσωπο του βόλεϊ στην Κρήτη

Η ΕΣΠΕΚ ζητά από τα σωματεία που ανήκουν στο δυναμικό της να να δεχτούν όσα παιδιά μπορούν από φτωχές οικογένειες αφιλοκερδώς.

 

«Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια για την οικονομική αλλά και για την κοινωνική στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, προτείνει μια ιδιαίτερα σημαντική και καινοτόμο δράση, αυτή του Κοινωνικού Αθλητισμού. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να μπορέσουν τα παιδιά απόρων οικογενειών να συμμετάσχουν στα αθλήματα που επιθυμούν χωρίς οικονομική επιβάρυνση, δηλαδή ΔΩΡΕΑΝ.

Άμεσοι φορείς υλοποίησης και συνεργάτες αποτελούν τα Αθλητικά Σωματεία τα οποία διατηρούν τμήματα στις αναπτυξιακές ηλικίες στα αθλήματα: Πετοσφαίριση, Ποδόσφαιρο, Καλαθοσφαίριση, Αντισφαίριση, Κολύμβηση, Μαχητικές Τέχνες και Στίβος.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Κ, αρωγός στην προσπάθεια της Περιφέρειας Κρήτης, γνωρίζοντας τα οφέλη του αθλητισμού και την επίδραση του στην κοινωνικοποίηση αλλά και την ψυχική υγεία των παιδιών, καλεί τα σωματεία της δύναμης της να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή και να διαθέσουν θέσεις στα τμήματα των ακαδημιών τους για τα παιδιά που επιθυμούν την εκμάθηση του αθλήματος του βόλεϊ αλλά δεν τους το επιτρέπει η οικονομική τους κατάσταση.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Κ θέλοντας να συμβάλλει και η ίδια έμπρακτα στην προσπάθεια αυτή, θα επιδοτήσει κάθε σωματείο της με 2 μπάλες ανα δέκα παιδιά που θα δέχεται στα τμήματα του, καλύπτοντας έτσι ένα μέρος των αναγκών σε αθλητικό υλικό που θα επιφέρει η αύξηση του αριθμού των παιδιών στις προπονήσεις.

Τα σωματεία που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη δράση αυτή, θα πρέπει να αποστείλουν στην Ε.Σ.ΠΕ.Κ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) τον αριθμό των θέσεων που μπορούν να διαθέσουν σε κάθε ηλικιακή κατηγορία που διατηρούν στο σωματείο τους εως την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014.

Σημ.: Οι αιτήσεις γονέων για τη συμμετοχή των παιδιών τους στο Πρόγραμμα, θα υποβάλλονται στα Τμήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης έως τις 30 Νοεμβρίου 2014 απ' όπου θα γίνει η αξιολόγηση των αιτήσεων και η επιλογή των συμμετεχόντων βάση συγκεκριμένων κοινωνικών κριτηρίων που έχουν τεθεί απο τα παραπάνων Τμήματα».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ